15 Eylül 2012 Cumartesi

Karışık Hafta Sonu 14-17 Eylül





Sana yardım etmemi gerçekten istiyor musun yeğen?
...
Eee, şimdi söyle bakalım ne yapmak istiyorsun?
...
Nasıl?
...
Nasıl?
...
Şimdi söyle bana yeğen. Ama doğruyu söyle. Bu dediklerini gerçekten yapmaya hazır mısın?
...
O zaman.. Yolun açık olsun yeğen. Yolun açık olsun.
...
İntikam dedikleri, verilmemiş adalettir. Şimdi sen adaletini söke söke alacaksın onlardan.
...
Bir şey daha var. Son bir şey...

Bakma ile görmenin farklı şeyler olduğunu bilmiyorsan zaten hiç görmemişsin demektir.



Aslında şekilli bir başlangıç ile yazıya girmeyi planlıyordum. Ama baktım ki bana göre değil böyle şeyler, ben de işi Ramiz Dayı'ya bıraktım ve hemen kendi işime döndüm.

Haftanın Notu:
 Bu hafta sonu büyük sürprizlere sahne olabilir. Aslında takımların birkaç maç sonra oturması gerekir. Fakat verilen milli maç arası ve hafta ortası Avrupa maçlarının olacak olması takımlarda bazı etkiler yaratabilir.



Gelenekselleştirmeye çalıştığım lig sırası ile yorumlarımı yapmaya başlıyorum. Haydi rastgele...





306 Kasımpaşa - Gaziantep
Kasımpaşa 
şimdiye kadar eldeki kadronun hakkını verdi. 3 maçta sadece Galatasaray'a yenildiler ve 6 puan topladılar. Fakat onlar için asıl sınav bence bu maç olacak. Çünkü Karabük ve Elazığ, Kasımpaşa'nın hedeflediği sıraların takımları değildi. Gaziantep ise Kasımpaşa gibi üst sıraları hedefleyen ve kadrosuyla bu sıraları hak eden bir ekip. Lige zorlu maçlarla başladılar. Sivas, Fenerbahçe ve Trabzon maçları onlar için zorlu geçti. Bu maçı kayıpsız atlatarak bu zorlu haftaların etkisini sıfırlamak isteyeceklerdir. İki ekipte de birer kilit oyuncu, Ernst ve İbricic, bu maçta yer alamayacak. Beklentim gollü bir maç olacağı ve konuk ekibin maçtan puan alacağı yönünde.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

342 Antalyaspor - Galatasaray
Antalya ilk haftaki Gençlerbirliği mağlubiyetini çabuk atlatarak Kayseri ve Belediye'yi yendi. Bu galibiyetler ile dikkat çeken ev sahibi, 2009'dan beri Galatasaray ile oynadığı 10 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Galatasaray, geçtiğimiz hafta ortasında milli takımlara fazla sayıda oyuncu gönderdi. Bu maçtan 3 gün sonra da Manchester United ile İngiltere'de çok ciddi bir sınav verecek. Bu şartlar takımı elbette etkileyecektir. Antalya'nın da evinde bir başka oynadığını göz önünde bulundurursak bu maçta taraf bahsi oynamaktan uzak durmak gerekir. Onun yerine gollü bir maç beklemek daha uygun.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.55

343 Bursaspor - Karabükspor
Bursaspor da lige zorlu maçlarla başlayan ekiplerden. Fakat Avrupa'da da maç oynamaları ligde kötü sonuçlar almalarına neden oldu. Milli maç arasının en çok Bursa'ya yarayacağını düşünüyorum. Takım kendini yenileme ve lige tam anlamı ile hazırlama fırsatı buldu. Geçen sezon küme düşmekten zor kurtulan Karabük bu seneye birkaç iyi transferle girdi ama ilk üç hafta sonunda alınan yalnızca bir puan oldu. Kadroları zaten kısıtlıyken buna birde, defansın önemli isimleri Uğur Uçar ve Jahic'in sakatlıkları da eklendi. Dinlenmiş ve çıkışa geçmek isteyen Bursa karşısında direnemeyeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 2.55

496 Akhisar Bld. - İBB
İki ekip ilk kez karşılaşacak. Bundan önceki 3 maçta sadece 2 gol atarak 5 puan toplayan Akhisar'da takımın önemli ismi Bikoko'nun sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacağı söyleniyor. İBB'de ise sakat isim yok. İlk iki haftada  Beşiktaş ve Bursa'dan aldığı 4 puan ile dikkat çeken konuk ekip çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Sezon başında herkesin ligde tutunamayacağını düşündüğü Akhisar, Büyükşehir Belediye karşısında çok ter dökecektir. Tahminimce konuk ekip handikabı aşarak rahat bir galibiyet elde eder. Handikaplı 2 sürpriz kuponlarda denenmesi gereken bir seçenek.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.85

497 Fenerbahçe - Mersin İ.Y.
Fenerbahçe bu sene deplasmanda oynadığı maçlarda bir türlü bekleneni karşılayamadı. Şampiyonlar Ligi'nden elenmeleri, Alex-Kocaman çekişmesi ve şike vakası takımda kötü hava yaratıyor. Bir türlü maçlara konsantre olamıyorlar. Mersin ekibi ise yine bir standart yakalayamamış görünüyor. Maçlarda farklı farklı performans gösteriyorlar. Henüz 3 puanla tanışamadılar. Geçen sezon iki maçta da 2-1 galip gelen Fenerbahçe bu maçı da benzer bir skorla (tek farkla) kazanacaktır.

TAHMİN: Hadikaplı 0 ORAN: 3.60

537 Beşiktaş - Elazığspor
Elazığ önemli transferlerle sezon başında dikkat çekti fakat ligde, transferlerdeki başarıyı yakalayamayan takım kötü maçlar çıkardı ve sadece bir puan alabildiler. Ev sahibi Beşiktaş ise gençleşen ve maliyeti düşen takımla başarılı maçlar çıkardı. Oyuncuların birbirine inancı ve güveni tam gibi gözüküyor ama arka arkaya birkaç maç kötü sonuçlar alınsa bu ortam bozulacak gibi. Ben bu tip bir şeyin bu maçta gerçekleşmeyeceğini ve Beşiktaş'ın formunu sürdüreceğini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.35
 



230 Arsenal - Southampton
Arsenal sezon başında büyük güç kaybetti ve ilk iki haftada alınan sonuçlarla da taraftarlarını üzdü. Fakat son hafta alınan Liverpool galibiyeti takımın düzelmeye başladığına dair ipuçları içeriyordu. Southampton ise Gaston Ramirez ve Jay Rodriguez transferlerine rağmen henüz puanla tanışamadı. Bunda tabi ki zorlu fikstürün de etkisi vardı ama takımın oynadığı oyun da hiç umut vermedi. Üst sıralarla farkı açmamaya dikkat edecek olan Arsenal bu maçı alacaktır. Ayrıca gol sıkıntısı çeken iki ekibin bu maç patlama yapabileceklerini de düşünüyorum. Büyük sürpriz arayanlar bu maçta 7+ ihtimalini göz önünde bulundursunlar.

TAHMİN: 1 ORAN: 1.20

231 Aston Villa - Swansea
Swansea kesinlikle sezonun flaş ekibi. 3 maçta 10 gol atıp 7 puan toplayarak bütün dikkatleri üzerlerine çektiler. Aston Villa'ya ise iki senedir kara bulutlar musallat olmuş durumda. Geçen sezon soğuk terlerle küme düşme tehlikesi atlatan takım bu sene de şansını zorlayacak gibi duruyor. Zira oynadıkları oyun hiç ama hiç umut vermiyor. Swansea bu maçta da birden fazla gol atacaktır ama defansın iki önemli ismi Chico ile Neil Taylor'ın eksikliğini de hissederler. Karşılıklı gol ve üst seçeneklerini banko olarak görüyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

233 Manchester Utd - Wigan
Manchester United, ilk maçta Everton'ın yarattığı şok etkisinden sıyrılarak sonraki iki maçı kazanmayı bildi. Ama skorlar pek iç açıcı değil. Kolay gol yemeye başladılar. Wigan ise geçen senekinden farksız. Bir öyle bir böyleler. İki ekibin arasındaki son 15 maçta Manchester 14 galibiyet elde etti. Fakat son maçı Wigan 1-0 kazanmıştı. Ben yine de bu maçtan güçlü ev sahibinin galip ayrılacağını düşünüyorum. Ayrıca gol yeme sorunlarını da çözmüşlerdir. Handikaplı galibiyet sürpriz olmaz.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.50

235 Stoke City - Man. City
Stoke City o kadar garip bir takım ki... Geçen sezon evinde oynadıkları maçlarda sadece 4 yenilgi aldılar. Bu yenilgiler de Newcastle, QPR, West Bromwich ve Sunderland'e karşı. Yani ligin kalburüstü takımları evlerinde çok güzel ağırlıyorlar! Manchester City, deplasmanda alınan Liverpool beraberliğini saymazsak lige iyi giriş yaptı. Fakat bu maçın havası farklı olacaktır. Stoke City'nin yine dirençli olacağını düşünüyorum. Taraf bahsi oldukça riskli. Alt seçeneği bu maçtaki en mantıklı seçenek olarak görünüyor.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.65
 


362 Milan - Atalanta
Milan Ibrahimoviç ve Thiago Silva'nın kaybından sonra Abate, Montolivo, Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile sarsıldı. Forvetteki sıkıntıyı Pazzini ve Bojan ile atlatmayı amaçlıyorlar. Atalanta yine lige eksi puanla başladı. Genelde evinde etkili olan Atalanta Bonaventura, Cigarini ve German Denis ile Milan'a büyük sıkıntı yaratacaktır. Bu maçtan iki ekibin de birer puanla ayrılacaklarını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.75

394 Chievo - Lazio
Chievo geçen sene ligi kendilerine göre iyi bir sırada bitirdi. Bu seneye de oyun olarak fena başlamadılar. Yine orta sıralarda yer alırlar. Lazio ise geçen seneki dördüncülüğün üzerine fazla transfer yapmadı. Sadece Ciani ve Ederson ile kadroyu birazcık daha derinleştirdiler. Lige iki galibiyet ile başlayan konuk ekip, Klose ve Hernanes'in üst düzey performansı ile bu maçtan da puan alır. Biraz risk alarak Lazio galibiyetine oynanır.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.20

414 Genoa - Juventus
Genoalılar için geçtiğimiz sezon kabus gibi geçti. Kadro kalitesi olarak en kötü orta sıraları hak eden takımlarının küme düşmekten zar zor kurtulmasını izlediler. Yöneticiler bunun üzerine transfer döneminde Gilardino, Mattia Destro, Chico, Veloso, Rodrigo Palacio ve Sokratis'i takımdan göndererek yerlerine sadece Borriello, Juan Vargas ve von Bergen'i aldılar. Takım bu kadro kalitesi ile yine alt sıralarda yer alacaktır. Juventus ise bildiğimiz Juventus. Zaten pek oynatmadıkları birkaç futbolcuyu gönderdiler. Yerlerine son derece kaliteli isimler alarak kadroyu oldukça derinleştirdiler. İlk iki maçta da aldıkları galibiyetlerle bu sene de tepelerde yer alacaklarını gösterdiler. Bu maçın da kesin favorisiler.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.45

416 Pescara - Sampdoria
Ligin iki yeni ekibi sezona, geçen seneden oldukça ters senaryolarla başladılar. Geçtiğimiz sezonun Serie B şampiyonu Pescara iki mağlubiyet alırken Serie B'den yükselmeyi zar zor başaran Sampdoria ise bu sene iki galibiyet birden aldı. Bu maçta geçen sezon iki maçta da rakibini yenen Pescara'nın yine galibiyet alacağını düşünüyorum.

TAHMİN: 1 ORAN: 2.60


 


305 Troyes - Lille
Geçtiğimiz sezon ikinci ligden üçüncülükle yükselen Troyes, lige iyi başlayamadı. 4 maçtan sadece bir puan elde ettiler. Bu sezon büyük ihtimalle son 5 sırada yer alacaklardır. Lille ise geçen seneki üçüncülüğünden sonra akıllıca bir transfer politikası izlediler. Sezona beklenen başlangıcı yapamamanın nedeninin Hazard'ın kaybı olduğu açık ama zaman geçtikçe eski formlarını yakalayacaklardır. Bu maçtan da galibiyet ile ayrılacaklarını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.85

355 St. Etienne - Sochaux
Sochaux sezona felaket kötü başladı. Marvin Martin ve Maiga'nın satılması bunun en büyük nedeni. Fakat bu boşluğu dolduramamaları takımın kötü yöneticilerin elinde olduğunu herkese gösterdi. Ev sahibi ekip de transfer döneminde önemli orta saha oyuncularını sattı. Bu güç kaybının yarattığı etki ile ilk iki maçtan mağlup ayrıldı. Sonradan toparlanarak iki galibiyet aldılar. Oynadıkları futbol da gittikçe iyiye gidiyor. Bu maçı ev sahibinin kazanacağını söylemek zor değil.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.35

356 Valenciennes - Bordeaux
Bordeaux ligin namağlup ekiplerinden. Valenciennes de Bordeaux'dan altta kalır bir performans göstermiyor. Mütevazı kadroları ile maçları gayet iyi idare ediyorlar. Bordeaux geçen seneki kadrosunu bozmadı. Oynamayan oyunculardan birkaçını gönderip yerine kimseyi almadılar. Yani kadrodaki futbolcular birbirini gayet iyi tanıyorlar ve oyunlarını biliyorlar. Bence daha tecrübeli olan Bordeaux bu maçtan galip ayrılır.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.40

509 Nancy - Marsilya
Marsilya lige fırtına gibi girdi. 4 maçtan da galip ayrılırken sadece bir gol yemeleri gerçekten dikkat çekici. Nancy ise Brest'i 1-0 yenerek başladığı ligde, diğer maçlarda sadece bir gol atarak bir puan aldı. Bu maçta Marsilya'nın yüksek formuna güvenerek galip geleceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.95



223 Mönchengladbach - Nürnberg
Mönchengldbach birkaç senedir yakaladığı çıkışı bu sene de sürdürmenin derdinde. Reus'un eksikliğini bir süre daha hissedecekleri kesin ama yine de oynadıkları oyundan pek ödün vermiyorlar. Hala daha iyi oynuyorlar. Nürnberg ise mütevazı kadrosu ile orta sıralarda yer almayı devam ettirecek gibi görünüyor. Bu maçta Mönchengladbach'a diş geçiremeyeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 3.75

224 Hannover - Werder Bremen
İki ekip de birbirine denk güçteler. Fakat Werder Bremen'in transfer döneminde fazla oyuncu alıp satmasından dolayı tam olarak kadroyu oturtamadığı göz ardı edilmemeli. Hannover ise kadroda fazla değişikliğe gitmedi. Sezonu erken açan ev sahibi takım, bu sezon oynadığı 7 resmi maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ev sahibinin bu maçtan da galibiyetle ayrılmasını bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.00

330 G. Fürth - Schalke
Ligin yeni ekibi Fürth ile Schalke arasında kadro kalitesi bakımından elbette büyük uçurum var. Ayrıca Schalke ligde oynadığı 2 maçta 5 gol atarak 4 puan toplarken Fürth bir gol atarak 3 puan aldı. Schalke bu maçta kadro kalitesinin de getirdiği büyük avantajla rahat bir üç puana uzanacaktır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 3.15



Haftanın Düelloları



226 B. Münih - Manchester United

Bayern Münih zaten Manchester'a göre daha golcü bir takım. Ayrıca Münih'in rakibi olan Mainz, Wigan'dan daha gol yemeye müsait bir takım. Bu düellodan Münih galip çıkar.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.70

227 B. Dortmund - Chelsea
Dortmund oynaması gereken oyunu bilen ve sağlam oynayan bir ekip. Atak futbol oynuyorlar ama güçlü rakiplerine karşı defansa da çok önem veriyorlar. Bu haftaki rakipleri Leverkusen'e karşı da böyle bir maç çıkarmalarını bekliyorum. Chelsea ise ligde oynadığı 3 maçta 8 gol attı. Bu haftaki rakibi QPR'a karşı da yine bol gol bulur.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.50

307 Kasımpaşa - Palermo
Ben bu hafta Kasımpaşa'nın Gaziantep karşısında çok zorlanacağını ve gol bulmada büyük sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. Palermo ise Cagliari ile gollü bir maç çıkaracaktır. Bu yüzden bu düellonun galibinin Palermo olacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.40

344 Galatasaray - Real Madrid
Antalya oldukça formda ve Galatasaray'a evinde sıkıntı yaratabilir. Real Madrid ise puan kaybetme gibi bir ihtimali yok. Kaybedecekleri her puan şampiyonluktan bir adım uzaklaşmaları anlamına geliyor. Sevilla'ya en az iki gol atarlar. Galatasaray ise en fazla iki gol bulabilir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.00

359 Barcelona - Milan
Milan'da Robinho ve Pato'nun sakat olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Pazzini forvetteki sıkıntıya bir anda ilaç gibi geldi. Fakat etkisi uzun sürmeyecektir. Barcelona, Real Madrid ile arasındaki farkın erimemesi için her maçta üst düzey performans ortaya koyacaktır. Getafe'ye de bu amaçla en az üç gol atarlar.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.80

397 CSKA Moskova - PSV
CSKA bu sezon iki maçta üçer, beş maçta da birer gol attı. Rakibi Alania'nın da çok gol yemediğini göz önünde bulundurarak CSKA'nın en fazla iki gol atabileceğini düşünüyorum. PSV, CSKA'dan çok daha golcü bir takım. Utrech'e en az 3 atarlar.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.90

443 Eskişehir - Juventus
Eskişehir, Gençlerbirliği gibi formda bir ekip karşısında zorlanacaktır. Juventus'un ise Genoa'yı rahat yeneceğini düşündüğüm için düellonun galibi için Juventus'a oynayacağım.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.85

463 Tottenham - Trabzon
Tottenham bu sezon ligdeki 3 maçta da gol attı fakat hiç galip gelemedi. Bu hafta Reading'i en az iki golle mağlup ederler. Trabzon ise Sivas gibi dirençli bir rakiple oynayacak. Düellonun kazananı Tottenham olur.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.30

503 Inter - Marsilya
Inter önce Pescara'ya üç attı, sonra Roma'dan üç yedi. Fakat Roma'ya yine de bir gol atmaları, gol yollarında etkili olduklarının kanıtı. Marsilya'da gol yollarında etkili. Bence iki ekip de bu hafta üç puan alır. Biraz riske girerek düellonun eşitlikle tamamlanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 4.00
 


Hiç yorum yok: