18 Eylül 2012 Salı

Şampiyonlar Ligi (18Eylül Salı)



135 D. Zagreb - Porto
Porto 2011'deki Avrupa Ligi şampiyonu kadrosunu yeniledi. Bu yenileme yine onların tarzında oldu. Avrupa sahnesine çıkardıkları yıldızları dudak uçuklatan fiyatlara satıp yerlerine yeni yıldız adayları aldılar. Yenilenmiş fakat hala çok güçlü bir ekip Porto. Dinamo Zagreb ise geçtiğimiz sezon katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çok vasat bir görüntü çizerek grupları puansız tamamlamıştı. Bu sene ön elemelerde 6 maçta 11 gol atarak 5 galibiyet 1 de beraberlik alarak gruplara katılmaya hak kazandılar. Genç bir kadroya sahip olan Zagreb ekibi, geçtiğimiz sezon kazandığı tecrübe ve çıkardıkları derslerle bu sene gruptaki maçlardan puan çıkarabilir. Kadrodaki Vida, Vrsaljko, Badelj, Sammir, Beqiraj ve Cop dikkat edilmesi gereken genç ve tehlikeli isimler.   Avrupa'da oynadığı son 5 deplasmandan 4'ünü kaybeden Porto Zagreb'den 3 puanla döner.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 3.30

136 B. Dortmund - Ajax
Ajax geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi grubunda Lyon ile aynı puanda olmasına rağmen Lyon'un averaj üstünlüğü nedeniyle gruptan çıkamamıştı. Fakat transfer sezonunda Vertonghen, Anita, van der Wiel gibi çok önemli oyuncularını kaybeden Ajax bu sene aynı iyi performansı gösteremez. Dortmund'da ise tam tersi bir durum geçerli. Geçen sezon Avrupa tecrübesi olmayan bir kadroyla Şampiyonlar Ligi gruplarında Olympiakos'a bile geçilerek sonuncu olmuşlardı. Ama bu sezon takım daha güçlü, daha formda ve daha tecrübeli. Özellikle Reus takıma ayrı bir hava ve dinamizm kattı. Maçın en mantıklı seçimi üst gibi görünüyor ama handikaplı 0 da sürpriz kuponlar için iyi bir seçenek.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.40

137 Malaga - Zenit
Zenit transfer döneminde Hulk ve Axel Witsel ile büyük sansasyon yarattı. Hafta sonu oynadıkları Terek maçında iki isim de sonradan oyuna girdiler fakat 2-0'lık mağlubiyete karşı gelemediler. Zenit 3. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarında 4 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 de galibiyet -BATE'ye karşı- aldı. Malaga ise ilk kez Devler Ligi'ne katılıyor. Ligde kısıtlı kadroyla üst düzey performans sergileyen Malaga 4 maçta 10 puan toplayarak Barcelona'nın hemen ardından ikinci sırada bulunuyor. Fakat henüz üst düzey bir rakiple karşılaşmadılar. Bu maçta Hulk, Criscito, Bruno Alves, Denisov, Witsel, Kerzhakov'lu Zenit'in -Danny'nin sakatlığına rağmen- Malaga'yı mağlup edeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: İY/MS 0/2 ORAN: 5.50

138 Milan - Anderlecht
Milan sezon başında elde kalan en büyük iki yıldız olan Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile sarsıldı. Bu şok sonucunda ligde 3 maçta 2 yenilgi aldılar ve ilerisi için pek umut vermediler. Bonera ve Acerbi ile klasik sert defanslarına yeni gelen Nigel de Jong'un da önemli katkı sağlaması bekleniyordu fakat Hollandalı yeni ortamına henüz alışamadı. Anderlecht cephesi ise ligde üst üste alınan 3 beraberlik ile biraz sıkıntı yaşıyor. Takım mağlubiyet görmedi ama istenen form düzeyine de tam anlamıyla ulaşabilmiş değil. İki formsuz ekibin karşılaşmasında beraberliği ve alt seçeneğini deneyeceğim.

TAHMİN: 0-0 Skor ORAN: 7.50

139 Montpellier - Arsenal
Geçen sezon Avrupa'nın en büyük sürprizini gerçekleştiren Montpellier Ligue1'ı şampiyon tamamladı. Fakat en büyük yıldızları Giroud'yu Arsenal'e satmalarının ardından büyük düşüşe geçtiler. Ligde bir türlü form tutamadılar. Reims ve Lorient gibi vasat ekiplere bile yenildiler. Arsenal ise ligde ilk iki hafta gol atamadan beraberlikler aldı ama sonra Liverpool deplasmanı ve Southampton maçı ile gerçek gücünü göstererek toplamda 8 puana erişti. Fransa'da oynadığı son 9 Avrupa maçını da kaybetmeyen Arsenal'a bu maçta da oldukça güveniyorum.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.15

140 Olympiakos - Schalke
Olympiakos kadrosunda Yunanistan'ın en iyi, Avrupa'nın da ortalama ve vasat futbolcularını bulunduran bir kulüp. Lig için kadroları fazla iyiyken Avrupa maçları için yetersiz bir kadroları var. Schalke ise iki senedir önemli bir yatırımla Alman ligi için gayet iddialı bir kadro kurdu. Özellikle bu seneki Afellay ve Barnetta transferleri isabetli hamleler oldu. İki ekibin de ligdeki performansı çok iyi, maçları da hep gollü geçiyor. Fakat bu maçta iki takımın da defansa öncelik vereceğini düşünüyorum.


TAHMİN: Alt ORAN: 1.70

141 Paris SG - D. Kiev
PSG, Ibrahimoviç'in müthiş performansı ile yavaş yavaş form tutmaya başlıyor. Takımın gol yükünü çeken Ibra -takımın 6 golünün 5'ini attı- sayesinde ligde 9 puana ulaştılar. Kiev ekibi ise sezonun başından beri iyi maçlar oynuyor. Bu sezon oynadıkları 13 maçtan 10'unu kazanmaları güçlerinin en büyük göstergesi sanırım. Avrupa'da özellikle de deplasman maçlarında çok sıkı defans yapan Dinamo Kiev'in, maçın ilk yarısında gol olmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: İY0 ORAN: 2.25

142 Real Madrid - M. City
Bu maç öyle bir maç ki iki takım finalde karşılaşsa kimse şaşırmazdı. Ama işte Şampiyonlar Ligi'nin farkı da bu; iki süper takım aynı grupta yer alabiliyor. İki süper takım dedim ama Real Madrid bu sezona hiç de iyi başlayamadı. Ligde oynadıkları 4 maçta yalnızca 4 puan toplayabilen ev sahibi takım şimdiden şampiyon adaylığını büyük ölçüde kaybetti diyebiliriz. Fakat bu durum belki de onları Şampiyonlar Ligi'ne daha çok motive eder ve kupayı kazanmalarını sağlar. Konuk City'nin ligdeki performansı fena değil fakat iki deplasman maçında da berabere kaldıklarını unutmayalım. Son 25 Devler Ligi maçının 24'ünde gol atan Real ve ligdeki maçlarının tamamında gol bulan City'nin yine gollü bir maç izleteceğini düşünüyorum. Üst, karşılıklı gol var banko tercihlerin yanında, sürprizcilere de iy2 ms1 bahsini önerebilirim.

TAHMİN: KG Var ORAN: 1.45

Hiç yorum yok: