22 Eylül 2012 Cumartesi

Spor Toto Süper Lig



297 Büyükşehir Bld. - Orduspor
Ordu ligin henüz mağlubiyet görmemiş ekiplerinden. Hector Cuper yönetiminde iyi top oynayıp şimdiye kadar iyi sonuçlar aldılar. Belediye de ligin iyi takımlarından biri. Üstelik Carvalhal'in Türkiye tecrübesi daha fazla. Ordu'da Hasan Kabze ve Barral birbirlerine alıştılar ve formları da yükseliyor. Belediye'de ise Pierre Webo gollerini atmaya devam ediyor. Golü seven iki ekibin mücadelesinin beraberlikle sonuçlanacağını düşünüyorum. Sürpriz arayanlar ilk yarı 2 ikinci yarı 0 seçeneğini deneyebilirler.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.10

298 Kayserispor - Eskişehirspor
Kayserispor kadrosunun hak etmediği bir sıralamada bulunuyor. Fakat maçlardaki performansları itibariyle bu sıralamayı sonuna kadar hak ettiklerini söylemeliyim. Ligde şu ana kadar sadece bir puan alabildiler. Dört maçta attıkları toplam üç golün ikisini rakiplerin kendi kalelerine attıklarını da hatırlatmakta fayda var. Eskişehir beklenen yükselişi geçtiğimiz sezon gerçekleştirdi ve bu sene Avrupa Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı. Sezonu bu sebeple erken açmalarına rağmen lige kötü başladılar. Ama son iki haftada kazanarak form tutmaya başladılar. Bir şekilde yükselmesi gereken Kayseri için bu maç çok önemli. Maça özellikle konsantre olacaklarını düşündüğüm için Sarı-Kırmızılıların kazanacağını düşünüyorum. Alt seçeneği de kazandıracaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.85

331 Gaziantepspor - Beşiktaş
Beşiktaş sezon başında kendilerinden bir şey beklemeyenleri utandırmaya devam ediyor. Son iki hafta iyi maçlar çıkararak 3-0'lık skorlarla puanını 8'e yükselten Beşiktaş'ın formuna diyecek yok. Gaziantep cephesinde ise işler iyi gitmiyor. Ligdeki 4 maçta 3 yenilgi aldılar. Geçen sezonki gibi lige kötü başlangıç yapan Gaziantepspor da Kayseri gibi çıkış arıyor. Geçen sezon yine beşinci haftada karşılaşan ekipler o maçta 0-0 berabere kalmıştı. Bu maçta da iki ekibin dengeyi bozamayacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00

332 Mersin İdman Yurdu - Gençlerbirliği
Mersin ekibi kadrosundaki Stepanov, Yattara, Nobre ve Culio gibi büyük takımlarda oynamış tecrübeli isimlere rağmen bir türlü form tutturamadı. 4 haftada sadece 2 puan alırlarken oynadıkları oyunla umut da veremediler. Gençlerbirliği ise ilk 8-10 sırada yer alacak bir kadro kalitesine sahip. İlk haftalarda da bu sıralamalarda yer alabileceklerini gösterdiler. Son üç maçında galibiyet alamayan konuk ekibin bu hafta aradığı galibiyeti alacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.55

441 Elazığspor - Bursaspor
Elazığspor iyi transferlerle sezona başladı fakat transferlerdeki başarılarını maçlara taşıyamadılar. 4 maçta yalnızca 1 puan alırlarken 9 gol yemeleri ilerisi için hiç de umut vermedi. Bursa ise Twente ile oynadıkları eleme maçlarından sonra lige döndüklerinde sıkıntı yaşadı. Fakat Avrupa Ligi'nden elenmeleri ile sadece lige odaklanmaya başladılar. Galatasaray ve Karabük maçlarındaki performansını devam ettireceğini düşündüğüm Bursa, maçtan rahat galip ayrılır. Bu maçta, küçük bir ihtimal de olsa, +7 seçeneğini önerebilirim.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.70

442 Sivasspor - Kasımpaşa
Kasımpaşa transfer sezonunda ciddi bir yapılanmaya gitti. Her mevkiye birer ikişer kaliteli oyuncular aldılar ve bunun meyvelerini hemen toplamaya başladılar. 4 maçta da çok iyi performans gösteren konuk ekip 3 galibiyet aldı ve sadece Galatasaray'a yenildi. Sivasspor transfer sezonunu sessiz geçirdi. Yeterli ve birbirini iyi tanıyan isimlerden oluşan bir kadroya sahipler. İyi kapanmayı bilen bir takım olan Sivas, özellikle evindeki maçlarda rakip forvetlere sıkıntı yaratıyor. Bu maçta da aynı senaryonun gerçekleşeceğini ve tüm maçları üst biten Kasımpaşa'nın bu maçta gol bulmakta sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.75

497 Galatasaray - Akhisar Bld. Gençlik
Galatasaray bu şartlarda şampiyonluğun en büyük favorisi. Hafta içi oynadıkları Manu maçında üst düzey performans sergilediler ve biraz yorgunluk olacağı kesin. Fakat sahip oldukları kadro kalitesi sayesinde bunun sıkıntısını yaşamayacaklardır. Akhisar çok vasat bir kadroya sahip olmasına rağmen neler yapması gerektiğini çok iyi bilen bir takım. İlk haftalardaki maçlarda üzerine düşeni yapan Akhisar son maçta beklenen patlamayı yaptı! Belediye'ye kendi evlerinde 4-0 yenildikten sonra birkaç hafta kendilerine gelemeyeceklerini düşünüyorum. Galatasaray farklı kazanır, 2.5 gol üstü olur.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.45

537 Fenerbahçe - Trabzonspor
Fenerbahçe geçen sezon şike olaylarından bir türlü rahat edememişti, bu sezon da takımdaki uyuşmazlıklardan ve Aykut'un değişik kararlarından rahat edemiyor. Trabzon cephesinde Videoton'a gol atamadan elenmenin getirdiği kara bulutlar dağılmışa benziyor. Fakat Colman ile Giray'ın devam eden sakatlıkları yine sıkıntı oluşturuyor. Kadınlar ve çocukların seyirci olacağı bu maçı kazanmaya odaklanacağını tahmin ettiğim Trabzonspor'un puan alacağını düşünüyorum. Fakat üst seçeneği daha olası gibi duruyor.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

Hiç yorum yok: