7 Eylül 2012 Cuma

Dünya Kupası Elemeleri - 7 Eylül


Arif... Arif, sıyrılamıyor ama Ümit Davala ile atağımız sürüyor. Ümit, orta Ümit'ten. İlhan! İlhaaaaaan!!!

Tarih: 22 Haziran 2002
Yer: Nagai Stadyumu, Osaka/Japonya

Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nın yarı finali... Türkiye şanssız başlayıp net pozisyonları harcadığı maçta Senegal'i, İlhan Mansız'ın uzatmalarda bulduğu gol ile 1-0 mağlup ediyor. İşte tam o anda hepimiz üzüntülerimizi, kederlerimizi, dertlerimizi unutup delice havalara uçuyor, birbirimize sarılıyoruz. Kimimiz yüzünde aptalca bir gülümseme ile etrafta koşuşturuyor, kimimizse sevinçten ağlıyoruz. Bütün ülkede sevinç çığlıklarının oluşturduğu müthiş bir gürültü...

Aynı sevinçlerin, coşkuların yaklaştığının habercisi, Dünya Kupası elemeleri başlıyor. 10 Ekim 2013'te son maçların oynanacağı elemelerde takımımız Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra ile birlikte D Grubu'nda yer alıyor. Bütün takımları yenebilecek güçteyiz. Özellikle Hollanda'nın değişen kadrosu ile ilk maçı bizimle yapması bizim açımızdan büyük şans. Eğer ortalama takımlara, beklenmedik puanlar kaptırma huyumuzu bırakırsak gruptan en azından ikincilikle çıkabileceğimizi tahmin ediyorum.

Haydi rastgele...






101 Rusya - K. İrlanda
Kuzey İrlanda'nın, İrlanda Cumhuriyeti ile karıştırılmaması gerekiyor. EURO 2012'de yer alan takım olan İrlanda Cumhuriyeti ile aynı takım değiller. Ziyadesi ile etkisiz bir ekipler. Ayrıca deplasmanlarda çok daha kötüler. EURO 2012 elemelerinde Faroe Adaları deplasmanından beraberlikle dönmeleri de bunun kanıtı. Rusya ise hepimizin bildiği gibi futbolu gittikçe gelişen ve başarılı bir ülke. Güçlü kadrosu ile Rusya rahat bir galibiyet alır.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.55 GÜVEN: 7/10

102 Azerbaycan - İsrail
Azerbaycan eleme gruplarının orta altı sıralarının gediklisi bir takım. İsrail ise orta sıraların... Fakat EURO 2012 elemelerinde gördük ki Azerbaycan arzu ettiği zaman çok sıkı defans yapan bir ekip. Özellikle evlerinde oynadıkları maçlarda bu özellikleri rakiplerine büyük sıkıntı yaratıyor. İsrail ise son zamanlarda Avrupa liglerine oyuncu gönderebilen ve Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlara sahip bir ülke. Tecrübe bakımından Azerilerden üstünler. Her ne kadar İsrail favori görünse de benim bu maçta tercihim beraberlikten yana.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.10 GÜVEN: 5.5/10

103 Kazakistan - İrlanda Cumh.
Kazakistan eleme gruplarının her zaman son sıralarında yer alan bir ekip. Kadroları çok tecrübesiz ve yetersiz. Sadece ikişer oyuncuları Rusya ve Almanya'nın vasat takımlarında oynuyorlar. Fakat az forma giyiyorlar. İrlanda ise bir çıkış yakaladı. Çok iyi mücadele edip, güzel oynuyorlar. EURO 2012'de puan alamasalar da gönülleri kazandılar. Bence elemelerdeki iyi mücadelelerine kaldıkları yerden devam ederek Kazakları mağlup ederler.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10

105 Liechtenstein - Bosna Hersek
Adı ile her zaman Türklere bela olan Liechtenstein'ın hali Kazaklardan da kötü. Yer aldıkları eleme gruplarının neredeyse tamamını sonuncu bitirmişler. Konukları Bosna Hersek ise son zamanlarda yükselişe geçen bir ekip. 2010 ve 2012'nin büyük turnuvalarına katılmayı, ikisinde de playofflarda Portekiz'e elenerek kaçırdılar. Tüm mevkilerde Avrupa'nın iyi takımlarında forma giyen futbolculara sahipler. Bu maçı çok rahat şekilde kazanacaklardır. Üst seçeneği de oynanır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 1.45 GÜVEN: 9/10


106 Estonya - Romanya
Estonya EURO 2012 elemelerinde kendilerinden beklenmeyen muhteşem bir performans sergileyerek baraj maçlarına kalmayı başardı. Fakat İrlanda'ya elenerek şampiyonaya katılamadılar. Romanya ise 2008'den sonra birden çöküş yaşadı. Şimdi yeniden yapılanmaya gittiler ve kadronun büyük kısmını kendi takımlarındaki futbolculardan oluşturdular. Son hazırlık maçında Slovenya'ya yenilen Romanya'ya güvenmiyorum. 15 Ağustos'ta evinde Polonya'yı yenen Estonya bu maçtan puanla ayrılır. Ayrıca maçta fazla gol olmaz.

TAHMİN: 10ÇŞ ORAN: 1.47 GÜVEN: 6/10

107 Malta - Ermenistan
Malta son eleme grubunda yalnızca 1 puan topladı fakat Ermenistan, tam tersi bir performans ile Rusya, İrlanda, Makedonya, Slovakya'nın bulunduğu grupta 17 puan toplayarak dikkat çekti. Son hazırlık maçlarında pek hazır görünmediler ama güçsüz Malta kendilerine rakip olamaz. Direk Ermenistan galibiyeti birçok kuponda bulunmalı. Handikaplı Ermenistan galibiyeti ise sürpriz kuponları süsler.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 2.30 GÜVEN: 5.5/10

109 Litvanya - Slovakya
Litvanya çok kısıtlı kadroya sahip bir takım. Slovakya'da ise birçok Avrupa kulübünden önemli futbolcular var. Skrtel ve Hamsik gibi yıldızların yanında Türkiye'den tanıdığımız 5-6 iyi futbolcu da Slovakya'nın kadrosunda. Litvanya son hazırlık maçında Makedonlara yenilirken Slovakya Danimarka'yı deplasmanda devirdi. Yani bu maçta bütün şartlar Slovakya'yı işaret ediyor. Bence handikaplı galibiyet almaları da olası.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.50 GÜVEN: 5/10

112 Finlandiya - Fransa
Finlandiya oldukça mütevazı kadroya sahip bir ülke. Aldıkları sonuçlar da buna paralel şekilde. EURO 2012 elemelerinde 10 puan topladılar fakat gruptaki büyük takımlara hep yenildiler. Bir değişim içerisindeki Fransa takımı bu maçtan 3 puanla ayrılmasını bilir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.35 GÜVEN: 8.5/10

113 Hollanda - TÜRKİYE
Hollanda, EURO 2012'de yaşadıkları facianın ardından kadroyu ve ekibi sil baştan yaratmaya karar verdi. Bu kapsamda teknik direktör değişikliğine de gittiler. Yine de kadrodaki yıldız isimler Sneijder, van Persie, Robben, Huntelaar gibi isimler bu karşılaşmada da görev alacaklar. Türkiye ise çok dengeli bir kadroya sahip. Kadroya girecek olan futbolcu diğerini aratmayacaktır. Orta saha ve forvette formda ve yıldız isimlerin yeri garanti gibi fakat gerideki isimlerin kim olacağı tartışma konusu. Ben Tolga Zengin, Hakan, Semih, Ömer, Gökhan beşlisi ile çıkmalarını bekliyorum. Bu maçta Hollanda galibiyetine kesin gözüyle bakılmasına karşıyım. Tarafsız olarak maça baktığımda Türkiye'nin maçtan bir puanla ayrılacağını düşünüyorum. Sürpriz bir galibiyet bile alınabilir.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 4.00 GÜVEN: 5/10

115 Karadağ - Polonya
İki orta kalite ekibin karşılaşması... Polonya ev sahibi olduğu EURO 2012'de en azından benim beklediğim gibi belirli bir performansın üzerine çıkamadan iki puan aldı. Karadağ ise eleme grubunu ikinci bitirip baraj maçlarında Çeklere takılmışlardı. Kağıt üzerinde Polonya'nın kadrosu Karadağ'ın kadrosundan bir gömlek üstün fakat hazırlık maçlarında Karadağ'ın performansı daha hazır olduklarını gösterdi. Ben bu maçta ekiplerin eşitliği bozamayacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00 GÜVEN: 6/10

116 Slovenya - İsviçre
Slovenya futbol bakımından bir hayli vasat bir ülke. Kadrolarında hep bir veya iki yıldızları bulundu fakat hiç dikiş tutturamadılar. İsviçre ise güzel bir dönem yakaladı. Kadroda birçok üst düzey takımda düzenli forma şansı bulan isimler var. Hazırlık döneminde iki ekipte 4 gol atarak güçlü rakipleri yendiler. Fakat bu maçta yıldız isimleri kadrosunda bulunduran İsviçre'nin 3 puanı alan taraf olacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.20 TAHMİN: 6/10

118 Almanya - Faroe Adaları (H:4)
İki ekibi kıyaslama gibi bir uğraş içine girmeyeceğim. İkisinin de gücü belli. Almanya bu tip maçlarda genellikle doymak bilmiyor. Daha güçlü ekiplere bile 5-6 atmışlığı var. Bu maçta da en az 5 fark atmalarını bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.45 GÜVEN: 6.5/10

121 Moldova - İngiltere
İngiltere'nin her zaman tehlikeli bir takım olduğunu kimse inkar edemez tabi fakat 
son dönemde büyük turnuvalarda pek varlık gösteremiyorlar. İngiltere dahil tüm dünya bunun farkında. Onlar da bu baskıyı kaldırmaya çalışıyorlar. Ayrıca yavaş yavaş ve hissettirmeden kadroyu yeniliyorlar. İki sene önceki kadro ile karşılaştırdığımızda büyük farklar olduğunu görüyoruz. Rakip Moldova ise son sıraların gediklisi bir eleme takımı. İngiltere bu maçı farklı kazanır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10

123 Kolombiya - Uruguay
Uruguay elemelere 5 maçta 11 puan toplayarak başladı fakat bunda iyi oyunlarının aksine avantajlı fikstürlerinin sağladığı fayda daha büyük oldu. Deplasmanda sadece bir maç oynadılar. Ondan da bir puan aldılar. Kolombiya da zorlu bir fikstürden geçmedi ama Falcao'nun beklenen üstün performansı  gösterememesinden dolayı sadece 7 puan toplayabildiler. Kalite ve tecrübe bakımından üstün olan Uruguay'ın 3 puanı alan taraf olacağını düşünüyorum. Bankoculara Uruguay puan alır seçeneğini öneririm.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.50 GÜVEN: 6/10


Hiç yorum yok: