31 Ağustos 2012 Cuma

Eylül'e Giriş

Tutmayan kuponlar, artan hırs ve kazanma arzusu, bitmeyen arzular, ulaşılamayanın tatlı gelişi...

Bu hafta iddaaseverleri şenlendirecek yeni bir oyun daha iddaa programlarındaki yerini aldı. DÜELLO...

İlk bakışta çok zevkli ve tahmini kolay gibi görünse de biraz derinlemesine düşünüldüğünde durumun hiç de öyle olmadığı anlaşılıyor. İlk hafta itibariyle görüyoruz ki verilen düellolar oynayanları terletecek cinsten.

Oyunun oynanışına gelecek olursak... İddaa düellolar için programın içinde ayrı kodlar ayırmış. Düellolar özel etkinlik olarak değil, normal maç gibi kuponlarda yerini alacak. İki alakasız takımı karşılaştıran düelloda takımlardan hangisi kendi maçında daha fazla gol atarsa, o takım düelloyu kazanmış oluyor. Takımların attıkları gol sayıları eşit olursa da 0 seçeneği doğru seçenek oluyor. Bu tip şeyleri anlatmayı beceremediğimi bildiğim için iddaa'nın kendi sitesindeki ayrıntılı açıklamayı da paylaşıyorum. PDF formatındaki bu bağlantının başında düello'nun nasıl bir şey olduğu çok güzel ve ayrıntılı biçimde anlatılmış. Bağlantıya ulaşmak için tıklayınız.

Neyse, biz artık kendi işimize dönelim ve bülteni incelemeye alalım.
 



283 Belediye - Antalya
Belediye zorlu Bursa deplasmanında, geçen hafta kazanmayı başardı. Her geçen, akıllıca ve yerinde transferlerle sene daha güçlü ve tehlikeli bir takım haline geliyorlar. Antalya ise G. Birliği mağlubiyetini, evlerinde Kayseri'yi 3-0'la geçerek unutturdu. Geçen sene Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 4-0 kazanan Belediye bu maçı da kazanacaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7/10

301 Kayseri - Akhisar
Kayseri ligin iyi kadrolarından birine sahip ama lige kötü bir başlangıç yaptılar. Akhisar ise ligin kağıt üzerindeki en zayıf kadrosuna sahip ama lige iyi bir giriş yaptılar. Ben bu maçta ters giden işlerin düzlüğe çıkacağını ve Kayseri'nin eksiği bulunmayan kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7.5/10

436 Sivas - Fenerbahçe
Fenerbahçe hafta ortası oynadığı Spartak maçının özellikle ikinci yarısında iyi oynadı. Fakat çok fazla efor sarfettikleri için yorgunlar. Bir de elenmenin getirdiği moral bozukluğu var. Ayrıca Kocaman-Alex olayı da takımı kötü etkiliyor. Sivas bu sene fena oynamıyor. Kendi evlerinde de etkili olacağa benziyorlar. Bu maçtan %90 ihtimalle puan alırlar. Sistem ve sürpriz kuponlara beraberliği önereceğim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.20 GÜVEN: 4.5/10

482 Galatasaray - Bursa
Bursaspor Avrupa Ligi'nde avantajlı gittiği Twente deplasmanında önce avantajını kaybederek maçı uzatmaya götürdü. 120 dakika sonunda da elenerek ülkeye döndü. Bu maça bir hayli yorgun ve üzgün çıkacaklar. Galatasaray'da da kötü bir haber var. Ujfalusi sakatlandı ve bu maçta oynayamayacak. Ben yine de GS'nin güçlü kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.30 GÜVEN: 7/10

487 Gaziantep - Trabzon
Trabzon da Bursa gibi deplasmanda 120 dakika oynadı ve penaltılarla elenerek yurda döndü. Lige de istedikleri gibi başlayamadılar. Giray ve Olcan sakat. Bu maçta olmayacaklar. Yani işler, Trabzon cephesinde hiç iyi gitmiyor. Gaziantep'te ligin üst sıralarını zorlayacak bir kadro var. Fakat ligde henüz puanla tanışamadılar. Bu maçta tanışacaklarını düşünüyorum. Risk sevenlere direkt Antep galibiyetini önerebilirim. Bankocular 1/0 ÇŞ'a yönelsin.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.50 GÜVEN: 5/10





183 West Ham - Fulham

Fulham özellikle ileri uçta etkili ayaklara sahip bir ekip ve bunu Norwich'e 5, Man. United'a deplamanda 2 gol atarak kanıtladılar. West Ham ise lige henüz alışamadı ama alıştıkları takdirde evindeki maçlarda tehlikeli olacaklardır. Ben bu maçta Fulham'ı daha şanslı görsem de bu riske girmek yerine üst tercihine güveniyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.70 GÜVEN: 6/10

208 Swansea - Sunderland
Swansea Micheal Laudrup'un göreve gelmesi ile adeta inanılmaz bir kimliğe büründü. Yaptıkları yerinde ve etkili transferler, aldıkları sansasyonel galibiyetler ile Ada gündemine oturdular. Sunderland de transfer sezonunu güzel geçirdi. Adam Johnson, Steven Fletcher, Louis Saha gibi tecrübeli yıldızlarla kadroyu güçlendirdiler. Ben bu maçın gollü geçeceğini tahmin ederek taraf bahsi seçmekten uzak durmanızı öneriyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.75 GÜVEN: 7.5/10

209 Tottenham - Norwich
Tottenham'da beklenen son gerçekleşti ve Modriç ayrıldı. Onun yerini doldurmak zor olacak. Fakat lige istenilen başlangıcı yapamamaları onları bu maça asılmak zorunda bırakıyor. İki ekip de ligde bir puan aldılar. Fakat bu maçta Tottenham kazanmak zorunda ve güçlü kadrosuyla bunu başaracaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.20 GÜVEN: 8.5/10

210 West Bromwich - Everton
İki ekibin ortak yanları lige çok zorlu iki maçla başlamaları ve bu maçlardan olabilecek en iyi sonuçlarla ayrılmaları. Everton evinde Man. United'ı, deplasmanda Aston Villa'yı yendi. WBA ise evinde Liverpool'u 3-0 gibi etkileyici bir skorla yendi ve deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçta iki ekibinde kontrollü oynamasını bekliyorum. İlk yarı 0 ve alt seçeneklerini banko kuponlara tavsiye ederim.

TAHMİN: İY 0 ORAN: 1.80 GÜVEN: 7/10

211 Wigan - Stoke City
Wigan ligin başındaki Chelsea maçında erken iki gol yemiş ama daha sonra 6-7 pozisyondan faydalanamamıştı. Southampton maçında ise 2 gol ile kazanmayı bildiler. Atak oyuna yatkın ve bu tip oyunu seven bir ekip Wigan. Stoke ise tam tersi. Her türlü rakibe, içeride veya dışarıda, hep çok iyi kapanıyorlar. Bu maçta da öyle olmasını bekliyorum.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.60 GÜVEN: 8/10


337 Bologna - Milan
Milan, Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile tam anlamıyla forvet krizi yaşıyordu ki Bojan Krkic transferi yüreklere biraz su serpti. İlk maçta Sampdoria'ya yenilmeleri büyük sürpriz değildi. Çünkü kadroda ciddi yenilenmeye gittiler. Bologna ise ligin orta sıra ve hatta biraz da altlarında yer alacak bir kadro kalitesine sahip ama evindeki maçlarda rakipler için her zaman tehlikeliler. Ben bu maçta takımların puanları paylaşacakları fikrindeyim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00 GÜVEN: 5/10

451 Udinese - Juventus
Udinese'nin kadrodan ciddi güç kaybettiğini 4-5 kez yazmışımdır. Bir daha aynı konuyu uzatmak istemiyorum. Juventus ise tam tersine, zaten güçlü olan kadroyu derinleştirdi ve bir hayli güçlendirdi. Bu maçta Udinese'yi zorlanmadan geçeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7.5/10

492 İnter - Roma
İnter de Avrupa'daki ciddi değişim yaşayan kulüplerden. 8 önemli oyuncu satıp yerlerine 8 önemli oyuncu aldılar. Fakat bu değişim onları kötü etkilememiş gibi. Pescara karşısındaki oyunları ve skor da bunun göstergesi. Roma da transfer dönemini hareketli geçirdi. Borini ve Krkic gibi iki genç yeteneği çok yüksek rakamlara sattılar ve kadroyu genişlettiler. Fakat ilk maçlarında, içeride Catania'ya takılmaları kafalarda soru işareti oluşturdu. Bu maçta ev sahibi avantajı ve daha hazır durumda olmaları nedeniyle İnter'e çok güveniyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.85 GÜVEN: 7/10

494 Napoli - Fiorentina
Fiorentina transfer döneminin en hareketli kulüplerinden. Birçok kaliteli isimle kadrolarını çok güçlendirdiler. Napoli ise Gargano ve Lavezzi'yi gönderdi ama yerlerine fena transferler yapmadılar. İki ekip de lige iyi başladı. Ben iddaa'nın Napoli'yi favori göstermesine katılmıyorum. Bu maçta beraberlik ve Fiorentina galibiyeti sistem kuponlarda denenebilir.

TAHMİN: 02ÇŞ ORAN: 1.81 GÜVEN: 5/10




281 Lyon - Valenciennes
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Valenciennes lige iyi hazırlanmış. 3 maçta hiç gol yemeden 7 puan topladılar. İyi defans yapıyorlar. Lyon da seneye iyi başladı. Sezonu üst sıralarda tamamlayacaklar gibi görünüyor. Valenciennes'nin güzel serisi bu maçta bozulur. Lyon'dan galibiyet bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7/10

330 Toulouse - Reims
Reims bu sene lige yeni yükseldi. Kadroları lig için pek yeterli değil. Ligi son sıralarda tamamlamalarını bekliyorum. Toulouse ise transferde sessiz kalmasına rağmen güçlü ve oturmuş kadrolarıyla üst sıraları zorlayacaktır. Lige de iyi başlayan Toulouse bu maçtan kayıpsız ayrılır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7.5/10

502 Lille - PSG
Lille perşembe günü Kopenhag ile oynadı ve maçta ciddi efor sarfettiler. Tur atlamayı başardılar ama yorgunlukları bu maçı ciddi etkileyecektir. Paris ekibi ise kurulan müthiş kadroya rağmen bir türlü patlamayı yapamadı ve ilk üç maçta beraberlikle yetindiler. Ben bu maçta beklenen patlamayı gerçekleştirerek en az iki farkla galip geleceklerini düşünüyorum. Sistem kuponlarında denenmeli.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 5.00 GÜVEN: 5/10




200 Nürnberg - Dortmund
Dortmund iki senedir yapısını bozmadan, gittikçe de deneyim kazanarak yoluna devam ediyor. Kadrodaki Kagawa-Reus değişikliği takımı olumsuz etkilemediği gibi Reus'un formu göz kamaştırıyor. Nürnberg ise rakibine oranla 2-3 gömlek aşağıda. Ben bu maçta Dortmund galibiyetini banko görüyorum. Handikaplı galibiyeti ise sürpriz kuponlarda denenir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.40 GÜVEN: 8.5/10

201 Schalke - Augsburg
Schalke kaliteli kadrosu ile ligin şampiyonluk adaylarından. Özellikle hücum hattı bütün kulüplerin defansını zorlayacak kapasite ve kalitede. Augsburg ise ligin vasat takımlarından ve ilk maçta Fortuna Düsseldorf'a evlerinde kaybetmeleri gösterdi ki bu sezon düşmemeye oynayacaklar. Schalke rakibini farklı geçer.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.80 GÜVEN: 8/10

202 W. Bremen - Hamburg
Bremen kadroda birçok değişiklik yaptı. 4-5 as oyuncusunu satıp yerlerine Petersen, Elia ve Sokratis gibi daha genç oyuncular aldı. İlk maçta Dortmund'a 2-1 yenildiler ama oynadıkları oyun iyiydi. Hamburg da van der Vaart ve Rene Adler transferleri ile dikkat çekti. Fakat ilk maçta evinde Nürnberg'e mağlup olarak kötü sinyaller verdiler. Daha hazır bir görüntü çizen Bremen'in bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum.

TAHMİN: 1 ORAN: 1.65 GÜVEN: 6/10


Yaptığınız kuponların tutması ve haftaya mutlu girmeniz dileğiyle...


NOT: La Liga tahminlerime şuradan ulaşabilirsiniz.




Hiç yorum yok: