29 Ağustos 2012 Çarşamba

El Clasico Özel




El Clasico dendi mi herkesin aklına ilk gelen şey, bu derbinin bir futbol şöleni olduğudur. Bu şölen esnasında izleyiciler bazen müthiş dostluk sahneleri izler,




bazen de milyon dolarlık adamların çocuk gibi didişmeleriyle keyiflenirler.



Maç, daha birkaç hafta önceden gazetelerde, televizyonlarda konuşulmaya başlanır. Maç esnasındaki her hareket, pozisyon ve maç sonu demeçleri  maçtan sonra günlerce analiz edilir, tekrar tekrar tartışılır. Bu anlattıklarımın aynen bizim kıytırık derbilerimizde de olması ne kadar hoş değil mi? Fakat biz farkı sahadaki göze batan kötü futbolumuz ile yaratıyoruz! Neyse, konuyu dağıtmamak lazım. İki takım, birbirlerinin en büyük rakipleri olmasına rağmen kupa törenlerinde her zaman birbirlerine büyük saygı duyuyorlar ve kupa törenlerini sabote etmiyorlar! Aksine rakibi kutlayıp saygılarını gösteriyorlar.



İspanya'nın bu iki zıt ekibi, yüz yılı aşkın süredir karşı karşıya geliyor. Biri milliyetçi Katalanların kulübü, diğeri milliyetçi İspanyolların... Bir kulüp milyonlar sayarak kadroyu muhteşem yıldızlarla donatıyor, diğeri kendi muhteşem yıldızlarını çocukluklarından itibaren kendileri yetiştiriyor. Fakat iki kulüp
 birbirinden birçok özellikleri bakımından ne kadar ayrıysa güç olarak da o kadar birbirlerine yakınlar. Barcelona ile Real Madrid 218 kez karşı karşıya gelmiş. Bu maçlarda Madrid ekibi 87 galibiyet alırken Barcelona'nın galibiyet sayısı 86. Ayrıca 46 maç da eşitlikle sonuçlanmış. Falan da filan...

Hikayenin özeti yukarıdaki şekilde. Benim asıl gelmek istediğim nokta ise şu. Çarşamba günündeki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını bir önceki yazımda yorumladım bildiğiniz gibi. Fakat El Clasico'yu pas geçmiştim. Çünkü bu maçı 2-3 satırda değil koca bir yazıda anlatmak istedim. Zaten maç 2-3 satırda yorumlanacak gibi değil. 
Maçla ilgili olası senaryo sayısı birden fazla. Bunların hepsini yazının devamında bulabilirsiniz.


SENARYO 1
Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Baskı başarılı olur ve rakibin hatası ile kontra atak yakalayan Real Madrid öne geçer. Bu dakikadan itibaren baskıyı azaltan ev sahibi maçı dengeye alarak skoru korumaya çalışır. Orta saha oyuncuları Xabi ile Sami zaten defansif yönü iyi oyuncular. Bir şekilde Real oyunu yavaşlatmayı başarır ve maçtan istediği bir skor ile ayrılır.

Senaryo 1'e göre:
TAHMİN: 1/1 ORAN: 4.00
SKOR TAHMİNİ: 2-0 ORAN: 11.50

SENARYO 2

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu durumda Barcelona farkı arttırır. Rahat bir şekilde kupayı kazanır.

Senaryo 2'ye göre:
TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.50
SKOR TAHMİNİ: 1-3 ORAN: 13.00

SENARYO 3

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu hücumların birinde güçlü golcülerinden birinin de katkısıyla golü bulurlar ve maçı dengelerler. Sonrasında Real Madridli oyuncular yaptıkları akıllıca hücumlar ve defansta hata yapmayarak öne geçerler. Zorlansalar da biraz şanslarının da yardımıyla kupaya uzanacakları skoru alırlar.

Senaryo 3'e göre:
TAHMİN: 2/1 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 2-1 ORAN: 8.00

SENARYO 4
Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Maç bu şekilde dengede sürer. İkinci yarıda Real Madrid baskıyı biraz arttırır. Fakat bu kez de Barcelona gidişattan memnundur ve sıkı defans yapmaya başlar. Top kendilerine geçtiğinde ise ayağa paslar ile rakibi uyuturlar. Maç gol bakımından kısır geçerek sona erer. Bu sefer kupanın sahibi skoru koruyan Barcelona'dır.

Senaryo 4'e göre:
TAHMİN: 0/0 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-0 ORAN: 11.50

SENARYO 5

Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Fakat Barcelona bu tarz oyunlara diğer rakiplerinden alışkındır. Önce rakiplerini sabırlı şekilde ayağa paslarla rakibini uyuturlar. Sonra da istedikleri zaman baskı kurup golü atarlar. Maçı da önde tamamlayıp kupayı alırlar.

Senaryo 5'e göre:
TAHMİN: 0/2 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-2 ORAN: 10.50

SENARYO 6

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Golü de bulmayı başarır. Maçın devamında Real Madrid atak oynar ama Barcelona bulduğu boşluklar ile farkı artırarak kupanın sahibi olur.

Senaryo 6'ya göre:
TAHMİN: 2/2 ORAN: 3.75
SKOR TAHMİNİ: 1-4 ORAN: 32.00

SENARYO 7

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Fakat Real de kupayı en az Barca kadar istemektedir. Barcelona'nın atak yaparken arkada bıraktığı boşluklardan faydalanarak öne geçerler. Bu durum Barcelona'yı daha da hırslandırır ve yetenekli futbolcularına biraz da şansın yardımıyla maçı çevirip kupayı kazanmayı başarırlar.

Senaryo 7'ye göre:
TAHMİN: 1/2 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 1-2 ORAN: 8.00



İhtimaller, senaryolar yazmakla bitmez. Top yuvarlaktır sözünün ne kadar doğru olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. İlk maçta Casillas'ın muhteşem kurtarışı ve ardından Valdes'in hatası gelmese Barca'nın kupayı garantileyeceğini hepimiz biliyoruz. Yani her an, her şey olabilir. Beklenmedik bir penaltı, topa hatalı bir dokunuş veya yanlış hakem kararı skoru her an değiştirebilir.

Senaryoları yazma amacım insanlarda farklı bakış açıları oluşturmak ve kendi vaktimi öldürmekti. Siz içinizden geçen veya yukarıdakilerden size en mantıklı gelen senaryoya güvenin.

Benim bu maç için en uygun gördüğüm bahis Barcelona galibiyetidir. 2.20'lik oran da hiç fena değil yani
;)

Hiç yorum yok: