17 Ağustos 2012 Cuma

17 Ağustos 2012 Cuma

Merhaba.
İşe kısaca kendimden, vizyon ve misyonumdan bahsederek başlayayım. Yıllardır bahis oynarım. Tutan kuponlarımın sayısı, tutmayanların sayısından elbette ki az. Zaten fazla olsaydı bu satırları yazmak yerine İbiza'da, Miami'de falan tatilde olurdum. Ama az dediysem de hep dibe batan konumda da değilimdir. Neyse, diyeceğim o ki, kendi iddaa serüvenimi bu blog ile insanlarla paylaşmak, kuponlar tutturmak istedim bir gün. Bu satırları da işte tam bu yüzden okuyorsunuz. Yıl içerisinde kah bir iki maçla kah 15-20 maçla burada yazıyor olacağım. Bazen de iddaaya kendi bakışımı, ne tür kuponlar yaptığımı anlatacağım. Umarım yıl sonunda hepimizin cepleri dolar da fazla küfür yemem. Fazla uzatmadan hemen yola koyuluyorum.



Yeni transferler, kamp dönemleri, hazırlık maçları, Avrupa kupaları elemeleri derken futbol için koca bir yaz dönemi bitiyor. Taraftarlar heyecanlı; takımlarının sahaya çıkmalarını bekliyorlar. Tabi iddaaseverlerde de ayrı bir sevinç var. Spor Toto Süper Lig, La Liga ve Premier Lig'in başlayacak olmasıyla iddaa bülteni de şenlendi. Uzun bir süre sonra 350'den fazla maç içeren bir bülten var. Hemen kendi yorumlarıma, kuponlarıma geçiyorum.

111 Eskişehirspor - Akhisar Bld. 

Akhisar mütevazı kadrosuyla geçen sene Bank Asya'da sürpriz yaparak kağıt üzerinde güçlü rakiplerine karşı sezonu şampiyon tamamladı. Bu sene de mütevazı bir kadro kurdular.
Es Es sezonu Avrupa Ligi için erkenden açtı. Güçlü kadrosunun yanında sezonu erken açmaları da bir avantaj. Fakat takım içinde bir takım sorunlar olduğu da aşikar. Batuhan'ın ayrılışının yanı sıra Ersun Yanal'ın bazı oyuncular ile sorunları olduğu söyleniyor. Ben yine de Eskişehir'in galip ayrılacağını düşünüyorum. Sürpriz kuponlarda handikaplı beraberlik de denenebilir.
Tahmin: MS:1
 oran 1.40 (banko) veya MS:handikaplı 0 oran 3.40 (sürpriz) 

113 Lille - Nancy
Nancy geçtiğimiz sezonu orta sıralarda tamamladı. Bu sezona galibiyetle başlamış olsalar da kadroları bence geçen sezona göre daha güçsüz. Lille ise yıldızları Hazard'ı satıp S. Kalou ve Marvin Martin gibi iki önemli yıldızı aldılar. Kadro oturursa takım geçen seneki performansını tekrarlar. Bu maçın Lille için bir önemi de var. Yenilenen statlarının açılışını yapacaklar.
Tahmin: MS:1 oran 1.30 (banko) veya MS:handikaplı 1 oran 2.05 (sürpriz)


114 Villareal - Real Madrid B
Öncelikle şunu belirtmem lazım Real Madrid'in B takımı Barcelona'nın B takımına oranla çok daha güçsüz. Aralarında güç bağlantısı kurmak isteyenler lütfen o şekilde düşünsünler. 
Villareal geçen sezon herkesi şaşırtarak küme düştü. Güçlü kadrolarını tam anlamıyla koruyamadılar. Fakat yine de Liga Adelante (2.lig) için fazla iyiler. Cavenaghi ve Mellberg'i kadrolarına kattılar. Ayrıca Villareal B'den 2. lig tecrübeli birçok oyuncuyu aldılar. Hedef şampiyonluk.
Tahmin: MS:1 oran 1.70 (banko)


123 Aalborg - Midtjylland
Midtjylland bu sezon deplasmandaki maçlarda kötü sonuçlar 
(3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik) aldı. Fakat benim için asıl kıstas bu maç öncesi yaşanan sakatlıklar oldu. İlk 11 için önemli olan 4 isim ya sakat ya da cezalı. Bu isimlerin alternatifleri olan 3 oyuncuda da sakatlık var. Yani Midtjylland kadro kurmakta sıkıntı çekecek bu hafta. Aalborg yenilmez. Sürpriz kuponlar için Aalborg galibiyetini öneririm.
Tahmin: MS:10çş oran 1.37 (banko)


109 Barcelona B - Almeria
Barcelona B takımı normal şartlarda 2.ligden yükselebilecek bir kaliteye sahip. Fakat aynı ligde aynı 2 takım bulunması mümkün olmayacağından 2.ligde kalıyorlar. A takımın taktiğinin benzeri kullanıp maçlara fazla yüklenmiyorlar ama A takım seviyesinde pas yapıyorlar.
Almeria ise çok geniş bir kadroya sahip değil fakat hazırlık maçlarında iyi göründüler. Bu sene üst lige çıkma şansları var. Ben bu maça Barca B takımının fazla yüklenmeyeceğini düşünüyorum.
Tahmin: MS: 02çş oran 1.52 (banko) veya MS:0 oran 3.10 (sürpriz)

Çok derinlemesine düşünmeden hislerimi dinlediğim tahminlerimi de yazıyorum.
Kod        Maç                       Tahmin
112 Cardiff - Huddersfield    MS:1 (1.65)
108 Tours - Nantes            MS:2 (2.50)

118 A. Kiev - Illichivets       MS:1 (1.70)

Sürpriz Kupon

108 Tours - Nantes            MS:2 (2.50)
111 Eskişehir - Akhisar Bld.  MS:H0 (3.40)
113 Lille - Nancy                MS:H1 (2.05)
123 Aalborg - Mitjylland       MS:1 (2.60)

Toplam Oran: 45.30

Banko Kupon
109 Barcelona B - Almeria    MS:02çş (1.52)
111 Eskişehir - Akhisar Bld.  MS:1 (1.40)
113 Lille - Nancy                MS:1 (1.30)
114 Villareal - R.Madrid B     MS:1 (1.70)
Toplam Oran: 4.70

Hiç yorum yok: