21 Ağustos 2012 Salı

Hafta İçi Bülteni Geniş İnceleme

Hafta sonu tutturduğumuz maçlarla sevindik, gururlandık. Şimdi sıra geldi hafta içine. Bu hafta içi hepimizin bildiği gibi Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ön elemeleri var. Bu maçlar haricinde Chelsea - Wigan lig karşılaşması ve İspanya Kral Kupası'nda El Clasico maçları da kuponları süsleyeceğe benziyor.

Ön elemelerde ilk maçlar hep daha kontrollü geçen maçlardır. Rakipler birbirini tartar. Kadrolarını çözmeye çalışırlar. Bunu göz önünde bulundurarak yazacağım. Ayrıca Avrupa Ligi'nde çok maç olduğu için hepsini bu yazıda yorumlayamayacağım gibi görünüyor. Gün ortalarında twitter hesabı ve facebook sayfasından kalan maçlara ait tahminlerimi takip edebilirsiniz.


461 Sp. Moskova - Fenerbahçe
Temsilcimiz Fenerbahçe sezona kötü başladı. Kupanın ardından lig maçında da puan kaybı yaşanması takımda birkaç değişikliğe itecek Aykut hocayı. Alex'in oynamayacağı konuşuluyor. Moskova takımı ise ligde form tuttu. Her hafta belirli bir seviyenin üzerinde futbol oynuyorlar. Benim tercihim ilk yarıda eşitliğin bozulmayacağı yönünde. Maçı da FB'nin kazanmasını umut ediyorum.
TAHMİN: İY 0 oran 1.80

496 Basel - CFR Cluj
Basel sezon başında Shaqiri ve Xhaka'yı satarak takımın temelini yıktı ve baştan yapmaya çalışıyor. Şu an için bir sıkıntıyla karşılaşmadılar ama oyunları pek güven vermiyor. Cluj ise iyi transferler yaptı. İki denk takımın mücadelesinde hislerim Cluj'un avantajla evine döneceğini söylüyor.
TAHMİN: 02çş oran 1.87 veya Üst oran 1.70

497 Copenhagen - Lille
Kopenhag'ın liginin en iyisi olduğuna kimsenin sözü yok. Fakat Avrupa'ya gelince iş değişiyor. Lille Hazard'ın ardından takımı tam anlamıyla oturtamadı. Fakat bu maçta bir aksilik yaşamayacaklarını düşünüyorum. 2 tercihine güveniyorum. Ayrıca handikaplı 2 de oradan göz kırpıyor.
TAHMİN: 2 oran 2.00 veya H2 oran 4.50

498 M'Gladbach - Dinamo Kiev
D. Kiev hafta sonu kaybetti fakat önemli oyuncularını dinlendirmesi buna sebep oldu. Zorlu bir eşleşme. Çünkü M'Gladbach da en az Dinamo kadar iyi. Bu maçta iki takımın da kontrollü oynayacağını düşünüyorum. M'Gladbach zorlayacak olsa da Dinamo direnir. Hayal ettiğim senaryoya göre eşitlik bozulmaz.
TAHMİN: 0 oran 3.10

499 Helsingborg - Celtic
Ev sahibi liginde çok çok iyi görünmeyebilir ama Avrupa maçlarına dört kolla sarılıyorlar. Celtic'in şampiyonluğu, Glasgow Rangers'ın küme düşürülmesiyle garantilendi. Üstlerinde büyük rehavet var. Bu durumda Avrupa'ya sarılmaları mantıklı olan şey. Celtic bunu yapacak mı bilemiyorum. 1-0-2 sonuçlarından hiçbirine şaşırmam. Benim bu maç için tercihim 2.5 üstü.
TAHMİN: Üst oran 1.80

522 AE Limassol - Anderlecht
Limassol, Kıbrıs Rum Kesimi için çok da beklenen bir şampiyon değildi. Anderlecht ise bildiğimiz Anderlecht. Formdalar ve güç olarak Limassol'un çok üstündeler. Kazanacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.90

523 BATE - Hapoel
İsrail ekiplerini oldum olası küçümsemişimdir. Fakat bu durum olmasa bile BATE zaten daha güçlü bir ekip. Ayrıca yarısından çoğu tamamlanmış olan liglerinde liderler. Yani benim açımdan her ok 1'i gösteriyor.
TAHMİN: 1 oran 1.70

524 Braga - Udinese
Braga mütevazı ve bir o kadar da başarılı kadrosundan birkaç ayrılık yaşadı. Fakat hafta sonundaki Benfica maçı gösterdi ki güçlerinden bir şey kaybetmemişler. Udinese'de takımın iskeletinden 
Handanoviç, Isla ve Asamoah ayrıldı. Bu ayrılıklar ve Udinese'nin daha ciddi maç oynamadığını göz önüne alınca Braga'yı daha şanslı görüyorum.
TAHMİN: 1 oran 2.10

525 Dinamo Zagreb - Maribor
Konuk ekibe göre Zagreb'in daha fazla Avrupa tecrübesi var. Maribor buraya kadar şanslı kura çekerek geldi. Bu maç onlar için senenin en önemli maçı olacak gibi. Fakat Zagreb temsilcisi kaliteli kadrosu ve tecrübesi ile bu maçı rahat kazanır. Hatta farklı galibiyetle tur biletini ilk maçtan da alabilir.
TAHMİN: 1 oran 1.40 veya H1 2.50 (riskseverlere)

526 Malaga - Panathinaikos
Malaga'da ciddi güç kaybı yaşandı transfer döneminde. Fakat takım ilk lig maçını 16 yaşındaki Olinga'nın golüyle kazandı. Bu futbolcu iyi izlenmeli. Panathinaikos elemenin önceki ayağında Motherwell'i rahat eleyerek geldi. Yunan temsilcinin kadrosundaki 18'lik Mavrias da dikkat çekici bir futbolcu. Benim bu maçta en uygun gördüğüm seçenek ilk yarı 0 bahsi. İki genci takip edin.
TAHMİN: İY 0 oran 1.95





512 Stuttgart - D. Moskova
Dinamo olağanüstü formsuz ve kötü. Ligde 5'te 5 mağlubiyetle gidiyorlar. Bu kadroyu kahvedeki amcalardan birine verseniz dahi takım bu durumda olmazdı. Stuttgart'ın bu maçı alması için Dinamo'nun yenildiği Terek veya Volga takımları kadar olması yeterli. Umalım ki Rus takımı kendini bu maçta patlamaya ayarlamış olmasın.
TAHMİN: H1 oran 2.50

544 Anzhi - Alkmaar
Zorlu eşleşmelerden biri olacak. İki takımın güçleri birbirine yakın. Alkmaar tecrübesiyle tur için bir adım önde. İlk maçta da Alkmaar'ı daha şanslı görüyorum. Fakat bana sorarsanız ilk yarı beraberliği seçeneği daha olası bir tercih olur.
TAHMİN: İY0 oran 2.00 veya 02çş oran 1.60

548 Ekranas - S. Bükreş
Ekranas Şampiyonlar Ligi elemesinde Anderlecht'ten 5 ve 6 yiyerek elendi. Sadece bu bile insanı 2 oynamaya itiyor. Fakat Steaua'nın 3. eleme turu ilk maçında evinde Spartak Trnava'ya 1-0 yenilmesi bir sürpriz kuşkusu yarattı. Yine de bir takıma iki kez yıldırım düşmez diyerek Romen takımının galibiyetini banko olarak görüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.30

550 Atromitos - Newcastle Utd.
Yunan ev sahibi vasat bir takımken geçen sezon beklenmedik performansıyla ligin üst sıralarında yer aldı. Bu sezon öncesinde yalnızca 2 (iki) hazırlık maçı oynadılar. Newcastle ise güçlü kadrosuyla önemli bir ekip. Hafta sonu sahalarında Tottenham'ı yendiler. Turu geçmeleri kesin gibi. Bu maçta da avantajı ele geçirirler.
TAHMİN: 2 oran 2.00

554 Sheriff Tiraspol - Marsilya
Moldova ekibi Şampiyonlar Ligi'nden elenerek buraya düştü ve çektikleri şanssız kurayla buradan da elenecek gibi görünüyorlar. Marsilya'yı Eskişehir ile oynadıkları maçlarda izledim. Bu maça Es Es deplasmanındaki gibi çıksalar 2-3 fark atarlar. Öyle de olacağını düşünüyorum zaten.
TAHMİN: 2 oran 1.50

559 Feyenoord - Sparta Prag
Ev sahibi Şampiyonlar Ligi'nde D. Kiev'e elendi fakat kaliteleri ve tecrübeleri ile Avrupa Ligi'nde olmayı sonuna kadar hak ediyorlar. Çek temsilcisi de ülkesinin kaliteli futbolcularından oluşan bir kadroya sahip ve kesinlikle güçsüz değiller. Ama yine de Feyenoord evindeki maçı alır.
TAHMİN: 1 oran 1.50

560 Trabzonspor - Videoton
Macar ekibi Slaven Bratislava ve Gent'i eleyerek bu tura geldi. Sicilleri sağlam yani. Fakat Trabzon deplasmanı onlar için çok zor geçecektir. Atmosfer ve güçlü kadronun öne çıkardığı Trabzon maçı en az iki farkla kazanır. Fakat ben Videoton'un da gol bulacağını düşünerek üst seçeneğine oynayacağım.
TAHMİN: Üst oran 1.50

566 PAOK - Rapid Wien
Rapid ligi için iyi kadroya sahip olabilir ama Avrupa Ligi ayrı bir platform ve eleme maçlarında ev sahibi ekipler her zaman büyük avantaj sahibi olurlar. Paok hem kadrosu hem de evindeki iyi performansı ile maçın favorisi. Rapid Wien'in önceki turda deplasmanda yenilmesi de bunu perçinliyor.
TAHMİN: 1 oran 1.60

573 Horsens - Sporting Lizbon
Horsens geçen tur Elfsborg'u zorlansa da elemeyi başardı. Fakat lige kötü başladılar ve formsuzlar. Liglerinin iyi ekiplerine hep puan kaybettiler. Sporting ise iki üç gömlek üstün. Bu maçtan galibiyetle ayrılacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.50



520 Chelsea - Reading
Chelsea'nin Avrupa Süper Kupası maçı nedeniyle normalde 3. hafta oynanması gereken maç özel olarak öne alındı. Bu Chelsea için daha iyi oldu. Çünkü Reading ligin yeni ve güç bakımından zayıf ekiplerinden biri ve lige hemen ısınmaları zor. Maçta sürpriz yaşanmaz. Chelsea üç puanı alır. Fakat benim gözüm 4-6 gol sayısı üzerinde. Bu maçtan 3-1, 3-2, 4-0, 4-1 gibi skorlar çıkabileceğini düşünüyorum.
TAHMİN: TGS 4-6 oran 2.00

578 Barcelona - Real Madrid
İki uzay takımının mücadelesi... Bu tip maçlarda benim tercihim ya çok garanti gibi gözüken seçeneğe yönelmek (ki bu maçta üst seçeneği) ya da çok sürpriz bir seçim yapmak olur. Maçın kupa maçı olduğunu unutmayalım. Ligden farklı bir atmosfer olacaktır. Üç sonucun da eşit şansa sahip olduğu bu maç için tek yapmak gereken hisleri dinlemek. Hislerine güvenenler sürpriz tercihler yapsınlar.
TAHMİN: Üst oran 1.45 veya İY/MS: 1/0 oran 13.00





NOT: Aşırı yorgunluk sebebiyle kupon yapmakta zorlandım. Onun için öncelikle yazımı yayınlıyorum. Birkaç saatlik uykunun ardından arınmış bir beyinle kuponlarımı twitter  ve facebook tan paylaşacağım. Buraya da özel bir kupon eklerim. Siz yeter ki takipte kalın.



Hiç yorum yok: