22 Eylül 2012 Cumartesi

Spor Toto Süper Lig



297 Büyükşehir Bld. - Orduspor
Ordu ligin henüz mağlubiyet görmemiş ekiplerinden. Hector Cuper yönetiminde iyi top oynayıp şimdiye kadar iyi sonuçlar aldılar. Belediye de ligin iyi takımlarından biri. Üstelik Carvalhal'in Türkiye tecrübesi daha fazla. Ordu'da Hasan Kabze ve Barral birbirlerine alıştılar ve formları da yükseliyor. Belediye'de ise Pierre Webo gollerini atmaya devam ediyor. Golü seven iki ekibin mücadelesinin beraberlikle sonuçlanacağını düşünüyorum. Sürpriz arayanlar ilk yarı 2 ikinci yarı 0 seçeneğini deneyebilirler.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.10

298 Kayserispor - Eskişehirspor
Kayserispor kadrosunun hak etmediği bir sıralamada bulunuyor. Fakat maçlardaki performansları itibariyle bu sıralamayı sonuna kadar hak ettiklerini söylemeliyim. Ligde şu ana kadar sadece bir puan alabildiler. Dört maçta attıkları toplam üç golün ikisini rakiplerin kendi kalelerine attıklarını da hatırlatmakta fayda var. Eskişehir beklenen yükselişi geçtiğimiz sezon gerçekleştirdi ve bu sene Avrupa Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı. Sezonu bu sebeple erken açmalarına rağmen lige kötü başladılar. Ama son iki haftada kazanarak form tutmaya başladılar. Bir şekilde yükselmesi gereken Kayseri için bu maç çok önemli. Maça özellikle konsantre olacaklarını düşündüğüm için Sarı-Kırmızılıların kazanacağını düşünüyorum. Alt seçeneği de kazandıracaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.85

331 Gaziantepspor - Beşiktaş
Beşiktaş sezon başında kendilerinden bir şey beklemeyenleri utandırmaya devam ediyor. Son iki hafta iyi maçlar çıkararak 3-0'lık skorlarla puanını 8'e yükselten Beşiktaş'ın formuna diyecek yok. Gaziantep cephesinde ise işler iyi gitmiyor. Ligdeki 4 maçta 3 yenilgi aldılar. Geçen sezonki gibi lige kötü başlangıç yapan Gaziantepspor da Kayseri gibi çıkış arıyor. Geçen sezon yine beşinci haftada karşılaşan ekipler o maçta 0-0 berabere kalmıştı. Bu maçta da iki ekibin dengeyi bozamayacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00

332 Mersin İdman Yurdu - Gençlerbirliği
Mersin ekibi kadrosundaki Stepanov, Yattara, Nobre ve Culio gibi büyük takımlarda oynamış tecrübeli isimlere rağmen bir türlü form tutturamadı. 4 haftada sadece 2 puan alırlarken oynadıkları oyunla umut da veremediler. Gençlerbirliği ise ilk 8-10 sırada yer alacak bir kadro kalitesine sahip. İlk haftalarda da bu sıralamalarda yer alabileceklerini gösterdiler. Son üç maçında galibiyet alamayan konuk ekibin bu hafta aradığı galibiyeti alacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.55

441 Elazığspor - Bursaspor
Elazığspor iyi transferlerle sezona başladı fakat transferlerdeki başarılarını maçlara taşıyamadılar. 4 maçta yalnızca 1 puan alırlarken 9 gol yemeleri ilerisi için hiç de umut vermedi. Bursa ise Twente ile oynadıkları eleme maçlarından sonra lige döndüklerinde sıkıntı yaşadı. Fakat Avrupa Ligi'nden elenmeleri ile sadece lige odaklanmaya başladılar. Galatasaray ve Karabük maçlarındaki performansını devam ettireceğini düşündüğüm Bursa, maçtan rahat galip ayrılır. Bu maçta, küçük bir ihtimal de olsa, +7 seçeneğini önerebilirim.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.70

442 Sivasspor - Kasımpaşa
Kasımpaşa transfer sezonunda ciddi bir yapılanmaya gitti. Her mevkiye birer ikişer kaliteli oyuncular aldılar ve bunun meyvelerini hemen toplamaya başladılar. 4 maçta da çok iyi performans gösteren konuk ekip 3 galibiyet aldı ve sadece Galatasaray'a yenildi. Sivasspor transfer sezonunu sessiz geçirdi. Yeterli ve birbirini iyi tanıyan isimlerden oluşan bir kadroya sahipler. İyi kapanmayı bilen bir takım olan Sivas, özellikle evindeki maçlarda rakip forvetlere sıkıntı yaratıyor. Bu maçta da aynı senaryonun gerçekleşeceğini ve tüm maçları üst biten Kasımpaşa'nın bu maçta gol bulmakta sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.75

497 Galatasaray - Akhisar Bld. Gençlik
Galatasaray bu şartlarda şampiyonluğun en büyük favorisi. Hafta içi oynadıkları Manu maçında üst düzey performans sergilediler ve biraz yorgunluk olacağı kesin. Fakat sahip oldukları kadro kalitesi sayesinde bunun sıkıntısını yaşamayacaklardır. Akhisar çok vasat bir kadroya sahip olmasına rağmen neler yapması gerektiğini çok iyi bilen bir takım. İlk haftalardaki maçlarda üzerine düşeni yapan Akhisar son maçta beklenen patlamayı yaptı! Belediye'ye kendi evlerinde 4-0 yenildikten sonra birkaç hafta kendilerine gelemeyeceklerini düşünüyorum. Galatasaray farklı kazanır, 2.5 gol üstü olur.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.45

537 Fenerbahçe - Trabzonspor
Fenerbahçe geçen sezon şike olaylarından bir türlü rahat edememişti, bu sezon da takımdaki uyuşmazlıklardan ve Aykut'un değişik kararlarından rahat edemiyor. Trabzon cephesinde Videoton'a gol atamadan elenmenin getirdiği kara bulutlar dağılmışa benziyor. Fakat Colman ile Giray'ın devam eden sakatlıkları yine sıkıntı oluşturuyor. Kadınlar ve çocukların seyirci olacağı bu maçı kazanmaya odaklanacağını tahmin ettiğim Trabzonspor'un puan alacağını düşünüyorum. Fakat üst seçeneği daha olası gibi duruyor.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

18 Eylül 2012 Salı

Şampiyonlar Ligi (18Eylül Salı)



135 D. Zagreb - Porto
Porto 2011'deki Avrupa Ligi şampiyonu kadrosunu yeniledi. Bu yenileme yine onların tarzında oldu. Avrupa sahnesine çıkardıkları yıldızları dudak uçuklatan fiyatlara satıp yerlerine yeni yıldız adayları aldılar. Yenilenmiş fakat hala çok güçlü bir ekip Porto. Dinamo Zagreb ise geçtiğimiz sezon katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çok vasat bir görüntü çizerek grupları puansız tamamlamıştı. Bu sene ön elemelerde 6 maçta 11 gol atarak 5 galibiyet 1 de beraberlik alarak gruplara katılmaya hak kazandılar. Genç bir kadroya sahip olan Zagreb ekibi, geçtiğimiz sezon kazandığı tecrübe ve çıkardıkları derslerle bu sene gruptaki maçlardan puan çıkarabilir. Kadrodaki Vida, Vrsaljko, Badelj, Sammir, Beqiraj ve Cop dikkat edilmesi gereken genç ve tehlikeli isimler.   Avrupa'da oynadığı son 5 deplasmandan 4'ünü kaybeden Porto Zagreb'den 3 puanla döner.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 3.30

136 B. Dortmund - Ajax
Ajax geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi grubunda Lyon ile aynı puanda olmasına rağmen Lyon'un averaj üstünlüğü nedeniyle gruptan çıkamamıştı. Fakat transfer sezonunda Vertonghen, Anita, van der Wiel gibi çok önemli oyuncularını kaybeden Ajax bu sene aynı iyi performansı gösteremez. Dortmund'da ise tam tersi bir durum geçerli. Geçen sezon Avrupa tecrübesi olmayan bir kadroyla Şampiyonlar Ligi gruplarında Olympiakos'a bile geçilerek sonuncu olmuşlardı. Ama bu sezon takım daha güçlü, daha formda ve daha tecrübeli. Özellikle Reus takıma ayrı bir hava ve dinamizm kattı. Maçın en mantıklı seçimi üst gibi görünüyor ama handikaplı 0 da sürpriz kuponlar için iyi bir seçenek.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.40

137 Malaga - Zenit
Zenit transfer döneminde Hulk ve Axel Witsel ile büyük sansasyon yarattı. Hafta sonu oynadıkları Terek maçında iki isim de sonradan oyuna girdiler fakat 2-0'lık mağlubiyete karşı gelemediler. Zenit 3. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarında 4 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 de galibiyet -BATE'ye karşı- aldı. Malaga ise ilk kez Devler Ligi'ne katılıyor. Ligde kısıtlı kadroyla üst düzey performans sergileyen Malaga 4 maçta 10 puan toplayarak Barcelona'nın hemen ardından ikinci sırada bulunuyor. Fakat henüz üst düzey bir rakiple karşılaşmadılar. Bu maçta Hulk, Criscito, Bruno Alves, Denisov, Witsel, Kerzhakov'lu Zenit'in -Danny'nin sakatlığına rağmen- Malaga'yı mağlup edeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: İY/MS 0/2 ORAN: 5.50

138 Milan - Anderlecht
Milan sezon başında elde kalan en büyük iki yıldız olan Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile sarsıldı. Bu şok sonucunda ligde 3 maçta 2 yenilgi aldılar ve ilerisi için pek umut vermediler. Bonera ve Acerbi ile klasik sert defanslarına yeni gelen Nigel de Jong'un da önemli katkı sağlaması bekleniyordu fakat Hollandalı yeni ortamına henüz alışamadı. Anderlecht cephesi ise ligde üst üste alınan 3 beraberlik ile biraz sıkıntı yaşıyor. Takım mağlubiyet görmedi ama istenen form düzeyine de tam anlamıyla ulaşabilmiş değil. İki formsuz ekibin karşılaşmasında beraberliği ve alt seçeneğini deneyeceğim.

TAHMİN: 0-0 Skor ORAN: 7.50

139 Montpellier - Arsenal
Geçen sezon Avrupa'nın en büyük sürprizini gerçekleştiren Montpellier Ligue1'ı şampiyon tamamladı. Fakat en büyük yıldızları Giroud'yu Arsenal'e satmalarının ardından büyük düşüşe geçtiler. Ligde bir türlü form tutamadılar. Reims ve Lorient gibi vasat ekiplere bile yenildiler. Arsenal ise ligde ilk iki hafta gol atamadan beraberlikler aldı ama sonra Liverpool deplasmanı ve Southampton maçı ile gerçek gücünü göstererek toplamda 8 puana erişti. Fransa'da oynadığı son 9 Avrupa maçını da kaybetmeyen Arsenal'a bu maçta da oldukça güveniyorum.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.15

140 Olympiakos - Schalke
Olympiakos kadrosunda Yunanistan'ın en iyi, Avrupa'nın da ortalama ve vasat futbolcularını bulunduran bir kulüp. Lig için kadroları fazla iyiyken Avrupa maçları için yetersiz bir kadroları var. Schalke ise iki senedir önemli bir yatırımla Alman ligi için gayet iddialı bir kadro kurdu. Özellikle bu seneki Afellay ve Barnetta transferleri isabetli hamleler oldu. İki ekibin de ligdeki performansı çok iyi, maçları da hep gollü geçiyor. Fakat bu maçta iki takımın da defansa öncelik vereceğini düşünüyorum.


TAHMİN: Alt ORAN: 1.70

141 Paris SG - D. Kiev
PSG, Ibrahimoviç'in müthiş performansı ile yavaş yavaş form tutmaya başlıyor. Takımın gol yükünü çeken Ibra -takımın 6 golünün 5'ini attı- sayesinde ligde 9 puana ulaştılar. Kiev ekibi ise sezonun başından beri iyi maçlar oynuyor. Bu sezon oynadıkları 13 maçtan 10'unu kazanmaları güçlerinin en büyük göstergesi sanırım. Avrupa'da özellikle de deplasman maçlarında çok sıkı defans yapan Dinamo Kiev'in, maçın ilk yarısında gol olmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.

TAHMİN: İY0 ORAN: 2.25

142 Real Madrid - M. City
Bu maç öyle bir maç ki iki takım finalde karşılaşsa kimse şaşırmazdı. Ama işte Şampiyonlar Ligi'nin farkı da bu; iki süper takım aynı grupta yer alabiliyor. İki süper takım dedim ama Real Madrid bu sezona hiç de iyi başlayamadı. Ligde oynadıkları 4 maçta yalnızca 4 puan toplayabilen ev sahibi takım şimdiden şampiyon adaylığını büyük ölçüde kaybetti diyebiliriz. Fakat bu durum belki de onları Şampiyonlar Ligi'ne daha çok motive eder ve kupayı kazanmalarını sağlar. Konuk City'nin ligdeki performansı fena değil fakat iki deplasman maçında da berabere kaldıklarını unutmayalım. Son 25 Devler Ligi maçının 24'ünde gol atan Real ve ligdeki maçlarının tamamında gol bulan City'nin yine gollü bir maç izleteceğini düşünüyorum. Üst, karşılıklı gol var banko tercihlerin yanında, sürprizcilere de iy2 ms1 bahsini önerebilirim.

TAHMİN: KG Var ORAN: 1.45

15 Eylül 2012 Cumartesi

Karışık Hafta Sonu 14-17 Eylül





Sana yardım etmemi gerçekten istiyor musun yeğen?
...
Eee, şimdi söyle bakalım ne yapmak istiyorsun?
...
Nasıl?
...
Nasıl?
...
Şimdi söyle bana yeğen. Ama doğruyu söyle. Bu dediklerini gerçekten yapmaya hazır mısın?
...
O zaman.. Yolun açık olsun yeğen. Yolun açık olsun.
...
İntikam dedikleri, verilmemiş adalettir. Şimdi sen adaletini söke söke alacaksın onlardan.
...
Bir şey daha var. Son bir şey...

Bakma ile görmenin farklı şeyler olduğunu bilmiyorsan zaten hiç görmemişsin demektir.



Aslında şekilli bir başlangıç ile yazıya girmeyi planlıyordum. Ama baktım ki bana göre değil böyle şeyler, ben de işi Ramiz Dayı'ya bıraktım ve hemen kendi işime döndüm.

Haftanın Notu:
 Bu hafta sonu büyük sürprizlere sahne olabilir. Aslında takımların birkaç maç sonra oturması gerekir. Fakat verilen milli maç arası ve hafta ortası Avrupa maçlarının olacak olması takımlarda bazı etkiler yaratabilir.



Gelenekselleştirmeye çalıştığım lig sırası ile yorumlarımı yapmaya başlıyorum. Haydi rastgele...





306 Kasımpaşa - Gaziantep
Kasımpaşa 
şimdiye kadar eldeki kadronun hakkını verdi. 3 maçta sadece Galatasaray'a yenildiler ve 6 puan topladılar. Fakat onlar için asıl sınav bence bu maç olacak. Çünkü Karabük ve Elazığ, Kasımpaşa'nın hedeflediği sıraların takımları değildi. Gaziantep ise Kasımpaşa gibi üst sıraları hedefleyen ve kadrosuyla bu sıraları hak eden bir ekip. Lige zorlu maçlarla başladılar. Sivas, Fenerbahçe ve Trabzon maçları onlar için zorlu geçti. Bu maçı kayıpsız atlatarak bu zorlu haftaların etkisini sıfırlamak isteyeceklerdir. İki ekipte de birer kilit oyuncu, Ernst ve İbricic, bu maçta yer alamayacak. Beklentim gollü bir maç olacağı ve konuk ekibin maçtan puan alacağı yönünde.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

342 Antalyaspor - Galatasaray
Antalya ilk haftaki Gençlerbirliği mağlubiyetini çabuk atlatarak Kayseri ve Belediye'yi yendi. Bu galibiyetler ile dikkat çeken ev sahibi, 2009'dan beri Galatasaray ile oynadığı 10 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Galatasaray, geçtiğimiz hafta ortasında milli takımlara fazla sayıda oyuncu gönderdi. Bu maçtan 3 gün sonra da Manchester United ile İngiltere'de çok ciddi bir sınav verecek. Bu şartlar takımı elbette etkileyecektir. Antalya'nın da evinde bir başka oynadığını göz önünde bulundurursak bu maçta taraf bahsi oynamaktan uzak durmak gerekir. Onun yerine gollü bir maç beklemek daha uygun.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.55

343 Bursaspor - Karabükspor
Bursaspor da lige zorlu maçlarla başlayan ekiplerden. Fakat Avrupa'da da maç oynamaları ligde kötü sonuçlar almalarına neden oldu. Milli maç arasının en çok Bursa'ya yarayacağını düşünüyorum. Takım kendini yenileme ve lige tam anlamı ile hazırlama fırsatı buldu. Geçen sezon küme düşmekten zor kurtulan Karabük bu seneye birkaç iyi transferle girdi ama ilk üç hafta sonunda alınan yalnızca bir puan oldu. Kadroları zaten kısıtlıyken buna birde, defansın önemli isimleri Uğur Uçar ve Jahic'in sakatlıkları da eklendi. Dinlenmiş ve çıkışa geçmek isteyen Bursa karşısında direnemeyeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 2.55

496 Akhisar Bld. - İBB
İki ekip ilk kez karşılaşacak. Bundan önceki 3 maçta sadece 2 gol atarak 5 puan toplayan Akhisar'da takımın önemli ismi Bikoko'nun sakatlığı nedeniyle bu maçta oynayamayacağı söyleniyor. İBB'de ise sakat isim yok. İlk iki haftada  Beşiktaş ve Bursa'dan aldığı 4 puan ile dikkat çeken konuk ekip çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Sezon başında herkesin ligde tutunamayacağını düşündüğü Akhisar, Büyükşehir Belediye karşısında çok ter dökecektir. Tahminimce konuk ekip handikabı aşarak rahat bir galibiyet elde eder. Handikaplı 2 sürpriz kuponlarda denenmesi gereken bir seçenek.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.85

497 Fenerbahçe - Mersin İ.Y.
Fenerbahçe bu sene deplasmanda oynadığı maçlarda bir türlü bekleneni karşılayamadı. Şampiyonlar Ligi'nden elenmeleri, Alex-Kocaman çekişmesi ve şike vakası takımda kötü hava yaratıyor. Bir türlü maçlara konsantre olamıyorlar. Mersin ekibi ise yine bir standart yakalayamamış görünüyor. Maçlarda farklı farklı performans gösteriyorlar. Henüz 3 puanla tanışamadılar. Geçen sezon iki maçta da 2-1 galip gelen Fenerbahçe bu maçı da benzer bir skorla (tek farkla) kazanacaktır.

TAHMİN: Hadikaplı 0 ORAN: 3.60

537 Beşiktaş - Elazığspor
Elazığ önemli transferlerle sezon başında dikkat çekti fakat ligde, transferlerdeki başarıyı yakalayamayan takım kötü maçlar çıkardı ve sadece bir puan alabildiler. Ev sahibi Beşiktaş ise gençleşen ve maliyeti düşen takımla başarılı maçlar çıkardı. Oyuncuların birbirine inancı ve güveni tam gibi gözüküyor ama arka arkaya birkaç maç kötü sonuçlar alınsa bu ortam bozulacak gibi. Ben bu tip bir şeyin bu maçta gerçekleşmeyeceğini ve Beşiktaş'ın formunu sürdüreceğini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.35
 



230 Arsenal - Southampton
Arsenal sezon başında büyük güç kaybetti ve ilk iki haftada alınan sonuçlarla da taraftarlarını üzdü. Fakat son hafta alınan Liverpool galibiyeti takımın düzelmeye başladığına dair ipuçları içeriyordu. Southampton ise Gaston Ramirez ve Jay Rodriguez transferlerine rağmen henüz puanla tanışamadı. Bunda tabi ki zorlu fikstürün de etkisi vardı ama takımın oynadığı oyun da hiç umut vermedi. Üst sıralarla farkı açmamaya dikkat edecek olan Arsenal bu maçı alacaktır. Ayrıca gol sıkıntısı çeken iki ekibin bu maç patlama yapabileceklerini de düşünüyorum. Büyük sürpriz arayanlar bu maçta 7+ ihtimalini göz önünde bulundursunlar.

TAHMİN: 1 ORAN: 1.20

231 Aston Villa - Swansea
Swansea kesinlikle sezonun flaş ekibi. 3 maçta 10 gol atıp 7 puan toplayarak bütün dikkatleri üzerlerine çektiler. Aston Villa'ya ise iki senedir kara bulutlar musallat olmuş durumda. Geçen sezon soğuk terlerle küme düşme tehlikesi atlatan takım bu sene de şansını zorlayacak gibi duruyor. Zira oynadıkları oyun hiç ama hiç umut vermiyor. Swansea bu maçta da birden fazla gol atacaktır ama defansın iki önemli ismi Chico ile Neil Taylor'ın eksikliğini de hissederler. Karşılıklı gol ve üst seçeneklerini banko olarak görüyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.65

233 Manchester Utd - Wigan
Manchester United, ilk maçta Everton'ın yarattığı şok etkisinden sıyrılarak sonraki iki maçı kazanmayı bildi. Ama skorlar pek iç açıcı değil. Kolay gol yemeye başladılar. Wigan ise geçen senekinden farksız. Bir öyle bir böyleler. İki ekibin arasındaki son 15 maçta Manchester 14 galibiyet elde etti. Fakat son maçı Wigan 1-0 kazanmıştı. Ben yine de bu maçtan güçlü ev sahibinin galip ayrılacağını düşünüyorum. Ayrıca gol yeme sorunlarını da çözmüşlerdir. Handikaplı galibiyet sürpriz olmaz.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.50

235 Stoke City - Man. City
Stoke City o kadar garip bir takım ki... Geçen sezon evinde oynadıkları maçlarda sadece 4 yenilgi aldılar. Bu yenilgiler de Newcastle, QPR, West Bromwich ve Sunderland'e karşı. Yani ligin kalburüstü takımları evlerinde çok güzel ağırlıyorlar! Manchester City, deplasmanda alınan Liverpool beraberliğini saymazsak lige iyi giriş yaptı. Fakat bu maçın havası farklı olacaktır. Stoke City'nin yine dirençli olacağını düşünüyorum. Taraf bahsi oldukça riskli. Alt seçeneği bu maçtaki en mantıklı seçenek olarak görünüyor.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.65
 


362 Milan - Atalanta
Milan Ibrahimoviç ve Thiago Silva'nın kaybından sonra Abate, Montolivo, Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile sarsıldı. Forvetteki sıkıntıyı Pazzini ve Bojan ile atlatmayı amaçlıyorlar. Atalanta yine lige eksi puanla başladı. Genelde evinde etkili olan Atalanta Bonaventura, Cigarini ve German Denis ile Milan'a büyük sıkıntı yaratacaktır. Bu maçtan iki ekibin de birer puanla ayrılacaklarını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.75

394 Chievo - Lazio
Chievo geçen sene ligi kendilerine göre iyi bir sırada bitirdi. Bu seneye de oyun olarak fena başlamadılar. Yine orta sıralarda yer alırlar. Lazio ise geçen seneki dördüncülüğün üzerine fazla transfer yapmadı. Sadece Ciani ve Ederson ile kadroyu birazcık daha derinleştirdiler. Lige iki galibiyet ile başlayan konuk ekip, Klose ve Hernanes'in üst düzey performansı ile bu maçtan da puan alır. Biraz risk alarak Lazio galibiyetine oynanır.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.20

414 Genoa - Juventus
Genoalılar için geçtiğimiz sezon kabus gibi geçti. Kadro kalitesi olarak en kötü orta sıraları hak eden takımlarının küme düşmekten zar zor kurtulmasını izlediler. Yöneticiler bunun üzerine transfer döneminde Gilardino, Mattia Destro, Chico, Veloso, Rodrigo Palacio ve Sokratis'i takımdan göndererek yerlerine sadece Borriello, Juan Vargas ve von Bergen'i aldılar. Takım bu kadro kalitesi ile yine alt sıralarda yer alacaktır. Juventus ise bildiğimiz Juventus. Zaten pek oynatmadıkları birkaç futbolcuyu gönderdiler. Yerlerine son derece kaliteli isimler alarak kadroyu oldukça derinleştirdiler. İlk iki maçta da aldıkları galibiyetlerle bu sene de tepelerde yer alacaklarını gösterdiler. Bu maçın da kesin favorisiler.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.45

416 Pescara - Sampdoria
Ligin iki yeni ekibi sezona, geçen seneden oldukça ters senaryolarla başladılar. Geçtiğimiz sezonun Serie B şampiyonu Pescara iki mağlubiyet alırken Serie B'den yükselmeyi zar zor başaran Sampdoria ise bu sene iki galibiyet birden aldı. Bu maçta geçen sezon iki maçta da rakibini yenen Pescara'nın yine galibiyet alacağını düşünüyorum.

TAHMİN: 1 ORAN: 2.60


 


305 Troyes - Lille
Geçtiğimiz sezon ikinci ligden üçüncülükle yükselen Troyes, lige iyi başlayamadı. 4 maçtan sadece bir puan elde ettiler. Bu sezon büyük ihtimalle son 5 sırada yer alacaklardır. Lille ise geçen seneki üçüncülüğünden sonra akıllıca bir transfer politikası izlediler. Sezona beklenen başlangıcı yapamamanın nedeninin Hazard'ın kaybı olduğu açık ama zaman geçtikçe eski formlarını yakalayacaklardır. Bu maçtan da galibiyet ile ayrılacaklarını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.85

355 St. Etienne - Sochaux
Sochaux sezona felaket kötü başladı. Marvin Martin ve Maiga'nın satılması bunun en büyük nedeni. Fakat bu boşluğu dolduramamaları takımın kötü yöneticilerin elinde olduğunu herkese gösterdi. Ev sahibi ekip de transfer döneminde önemli orta saha oyuncularını sattı. Bu güç kaybının yarattığı etki ile ilk iki maçtan mağlup ayrıldı. Sonradan toparlanarak iki galibiyet aldılar. Oynadıkları futbol da gittikçe iyiye gidiyor. Bu maçı ev sahibinin kazanacağını söylemek zor değil.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.35

356 Valenciennes - Bordeaux
Bordeaux ligin namağlup ekiplerinden. Valenciennes de Bordeaux'dan altta kalır bir performans göstermiyor. Mütevazı kadroları ile maçları gayet iyi idare ediyorlar. Bordeaux geçen seneki kadrosunu bozmadı. Oynamayan oyunculardan birkaçını gönderip yerine kimseyi almadılar. Yani kadrodaki futbolcular birbirini gayet iyi tanıyorlar ve oyunlarını biliyorlar. Bence daha tecrübeli olan Bordeaux bu maçtan galip ayrılır.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.40

509 Nancy - Marsilya
Marsilya lige fırtına gibi girdi. 4 maçtan da galip ayrılırken sadece bir gol yemeleri gerçekten dikkat çekici. Nancy ise Brest'i 1-0 yenerek başladığı ligde, diğer maçlarda sadece bir gol atarak bir puan aldı. Bu maçta Marsilya'nın yüksek formuna güvenerek galip geleceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.95



223 Mönchengladbach - Nürnberg
Mönchengldbach birkaç senedir yakaladığı çıkışı bu sene de sürdürmenin derdinde. Reus'un eksikliğini bir süre daha hissedecekleri kesin ama yine de oynadıkları oyundan pek ödün vermiyorlar. Hala daha iyi oynuyorlar. Nürnberg ise mütevazı kadrosu ile orta sıralarda yer almayı devam ettirecek gibi görünüyor. Bu maçta Mönchengladbach'a diş geçiremeyeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 3.75

224 Hannover - Werder Bremen
İki ekip de birbirine denk güçteler. Fakat Werder Bremen'in transfer döneminde fazla oyuncu alıp satmasından dolayı tam olarak kadroyu oturtamadığı göz ardı edilmemeli. Hannover ise kadroda fazla değişikliğe gitmedi. Sezonu erken açan ev sahibi takım, bu sezon oynadığı 7 resmi maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ev sahibinin bu maçtan da galibiyetle ayrılmasını bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.00

330 G. Fürth - Schalke
Ligin yeni ekibi Fürth ile Schalke arasında kadro kalitesi bakımından elbette büyük uçurum var. Ayrıca Schalke ligde oynadığı 2 maçta 5 gol atarak 4 puan toplarken Fürth bir gol atarak 3 puan aldı. Schalke bu maçta kadro kalitesinin de getirdiği büyük avantajla rahat bir üç puana uzanacaktır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 3.15



Haftanın Düelloları



226 B. Münih - Manchester United

Bayern Münih zaten Manchester'a göre daha golcü bir takım. Ayrıca Münih'in rakibi olan Mainz, Wigan'dan daha gol yemeye müsait bir takım. Bu düellodan Münih galip çıkar.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.70

227 B. Dortmund - Chelsea
Dortmund oynaması gereken oyunu bilen ve sağlam oynayan bir ekip. Atak futbol oynuyorlar ama güçlü rakiplerine karşı defansa da çok önem veriyorlar. Bu haftaki rakipleri Leverkusen'e karşı da böyle bir maç çıkarmalarını bekliyorum. Chelsea ise ligde oynadığı 3 maçta 8 gol attı. Bu haftaki rakibi QPR'a karşı da yine bol gol bulur.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.50

307 Kasımpaşa - Palermo
Ben bu hafta Kasımpaşa'nın Gaziantep karşısında çok zorlanacağını ve gol bulmada büyük sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. Palermo ise Cagliari ile gollü bir maç çıkaracaktır. Bu yüzden bu düellonun galibinin Palermo olacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.40

344 Galatasaray - Real Madrid
Antalya oldukça formda ve Galatasaray'a evinde sıkıntı yaratabilir. Real Madrid ise puan kaybetme gibi bir ihtimali yok. Kaybedecekleri her puan şampiyonluktan bir adım uzaklaşmaları anlamına geliyor. Sevilla'ya en az iki gol atarlar. Galatasaray ise en fazla iki gol bulabilir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.00

359 Barcelona - Milan
Milan'da Robinho ve Pato'nun sakat olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Pazzini forvetteki sıkıntıya bir anda ilaç gibi geldi. Fakat etkisi uzun sürmeyecektir. Barcelona, Real Madrid ile arasındaki farkın erimemesi için her maçta üst düzey performans ortaya koyacaktır. Getafe'ye de bu amaçla en az üç gol atarlar.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.80

397 CSKA Moskova - PSV
CSKA bu sezon iki maçta üçer, beş maçta da birer gol attı. Rakibi Alania'nın da çok gol yemediğini göz önünde bulundurarak CSKA'nın en fazla iki gol atabileceğini düşünüyorum. PSV, CSKA'dan çok daha golcü bir takım. Utrech'e en az 3 atarlar.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.90

443 Eskişehir - Juventus
Eskişehir, Gençlerbirliği gibi formda bir ekip karşısında zorlanacaktır. Juventus'un ise Genoa'yı rahat yeneceğini düşündüğüm için düellonun galibi için Juventus'a oynayacağım.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.85

463 Tottenham - Trabzon
Tottenham bu sezon ligdeki 3 maçta da gol attı fakat hiç galip gelemedi. Bu hafta Reading'i en az iki golle mağlup ederler. Trabzon ise Sivas gibi dirençli bir rakiple oynayacak. Düellonun kazananı Tottenham olur.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.30

503 Inter - Marsilya
Inter önce Pescara'ya üç attı, sonra Roma'dan üç yedi. Fakat Roma'ya yine de bir gol atmaları, gol yollarında etkili olduklarının kanıtı. Marsilya'da gol yollarında etkili. Bence iki ekip de bu hafta üç puan alır. Biraz riske girerek düellonun eşitlikle tamamlanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 4.00
 


7 Eylül 2012 Cuma

Dünya Kupası Elemeleri - 7 Eylül


Arif... Arif, sıyrılamıyor ama Ümit Davala ile atağımız sürüyor. Ümit, orta Ümit'ten. İlhan! İlhaaaaaan!!!

Tarih: 22 Haziran 2002
Yer: Nagai Stadyumu, Osaka/Japonya

Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nın yarı finali... Türkiye şanssız başlayıp net pozisyonları harcadığı maçta Senegal'i, İlhan Mansız'ın uzatmalarda bulduğu gol ile 1-0 mağlup ediyor. İşte tam o anda hepimiz üzüntülerimizi, kederlerimizi, dertlerimizi unutup delice havalara uçuyor, birbirimize sarılıyoruz. Kimimiz yüzünde aptalca bir gülümseme ile etrafta koşuşturuyor, kimimizse sevinçten ağlıyoruz. Bütün ülkede sevinç çığlıklarının oluşturduğu müthiş bir gürültü...

Aynı sevinçlerin, coşkuların yaklaştığının habercisi, Dünya Kupası elemeleri başlıyor. 10 Ekim 2013'te son maçların oynanacağı elemelerde takımımız Hollanda, Romanya, Macaristan, Estonya ve Andorra ile birlikte D Grubu'nda yer alıyor. Bütün takımları yenebilecek güçteyiz. Özellikle Hollanda'nın değişen kadrosu ile ilk maçı bizimle yapması bizim açımızdan büyük şans. Eğer ortalama takımlara, beklenmedik puanlar kaptırma huyumuzu bırakırsak gruptan en azından ikincilikle çıkabileceğimizi tahmin ediyorum.

Haydi rastgele...






101 Rusya - K. İrlanda
Kuzey İrlanda'nın, İrlanda Cumhuriyeti ile karıştırılmaması gerekiyor. EURO 2012'de yer alan takım olan İrlanda Cumhuriyeti ile aynı takım değiller. Ziyadesi ile etkisiz bir ekipler. Ayrıca deplasmanlarda çok daha kötüler. EURO 2012 elemelerinde Faroe Adaları deplasmanından beraberlikle dönmeleri de bunun kanıtı. Rusya ise hepimizin bildiği gibi futbolu gittikçe gelişen ve başarılı bir ülke. Güçlü kadrosu ile Rusya rahat bir galibiyet alır.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.55 GÜVEN: 7/10

102 Azerbaycan - İsrail
Azerbaycan eleme gruplarının orta altı sıralarının gediklisi bir takım. İsrail ise orta sıraların... Fakat EURO 2012 elemelerinde gördük ki Azerbaycan arzu ettiği zaman çok sıkı defans yapan bir ekip. Özellikle evlerinde oynadıkları maçlarda bu özellikleri rakiplerine büyük sıkıntı yaratıyor. İsrail ise son zamanlarda Avrupa liglerine oyuncu gönderebilen ve Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlara sahip bir ülke. Tecrübe bakımından Azerilerden üstünler. Her ne kadar İsrail favori görünse de benim bu maçta tercihim beraberlikten yana.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.10 GÜVEN: 5.5/10

103 Kazakistan - İrlanda Cumh.
Kazakistan eleme gruplarının her zaman son sıralarında yer alan bir ekip. Kadroları çok tecrübesiz ve yetersiz. Sadece ikişer oyuncuları Rusya ve Almanya'nın vasat takımlarında oynuyorlar. Fakat az forma giyiyorlar. İrlanda ise bir çıkış yakaladı. Çok iyi mücadele edip, güzel oynuyorlar. EURO 2012'de puan alamasalar da gönülleri kazandılar. Bence elemelerdeki iyi mücadelelerine kaldıkları yerden devam ederek Kazakları mağlup ederler.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10

105 Liechtenstein - Bosna Hersek
Adı ile her zaman Türklere bela olan Liechtenstein'ın hali Kazaklardan da kötü. Yer aldıkları eleme gruplarının neredeyse tamamını sonuncu bitirmişler. Konukları Bosna Hersek ise son zamanlarda yükselişe geçen bir ekip. 2010 ve 2012'nin büyük turnuvalarına katılmayı, ikisinde de playofflarda Portekiz'e elenerek kaçırdılar. Tüm mevkilerde Avrupa'nın iyi takımlarında forma giyen futbolculara sahipler. Bu maçı çok rahat şekilde kazanacaklardır. Üst seçeneği de oynanır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 1.45 GÜVEN: 9/10


106 Estonya - Romanya
Estonya EURO 2012 elemelerinde kendilerinden beklenmeyen muhteşem bir performans sergileyerek baraj maçlarına kalmayı başardı. Fakat İrlanda'ya elenerek şampiyonaya katılamadılar. Romanya ise 2008'den sonra birden çöküş yaşadı. Şimdi yeniden yapılanmaya gittiler ve kadronun büyük kısmını kendi takımlarındaki futbolculardan oluşturdular. Son hazırlık maçında Slovenya'ya yenilen Romanya'ya güvenmiyorum. 15 Ağustos'ta evinde Polonya'yı yenen Estonya bu maçtan puanla ayrılır. Ayrıca maçta fazla gol olmaz.

TAHMİN: 10ÇŞ ORAN: 1.47 GÜVEN: 6/10

107 Malta - Ermenistan
Malta son eleme grubunda yalnızca 1 puan topladı fakat Ermenistan, tam tersi bir performans ile Rusya, İrlanda, Makedonya, Slovakya'nın bulunduğu grupta 17 puan toplayarak dikkat çekti. Son hazırlık maçlarında pek hazır görünmediler ama güçsüz Malta kendilerine rakip olamaz. Direk Ermenistan galibiyeti birçok kuponda bulunmalı. Handikaplı Ermenistan galibiyeti ise sürpriz kuponları süsler.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 2.30 GÜVEN: 5.5/10

109 Litvanya - Slovakya
Litvanya çok kısıtlı kadroya sahip bir takım. Slovakya'da ise birçok Avrupa kulübünden önemli futbolcular var. Skrtel ve Hamsik gibi yıldızların yanında Türkiye'den tanıdığımız 5-6 iyi futbolcu da Slovakya'nın kadrosunda. Litvanya son hazırlık maçında Makedonlara yenilirken Slovakya Danimarka'yı deplasmanda devirdi. Yani bu maçta bütün şartlar Slovakya'yı işaret ediyor. Bence handikaplı galibiyet almaları da olası.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.50 GÜVEN: 5/10

112 Finlandiya - Fransa
Finlandiya oldukça mütevazı kadroya sahip bir ülke. Aldıkları sonuçlar da buna paralel şekilde. EURO 2012 elemelerinde 10 puan topladılar fakat gruptaki büyük takımlara hep yenildiler. Bir değişim içerisindeki Fransa takımı bu maçtan 3 puanla ayrılmasını bilir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.35 GÜVEN: 8.5/10

113 Hollanda - TÜRKİYE
Hollanda, EURO 2012'de yaşadıkları facianın ardından kadroyu ve ekibi sil baştan yaratmaya karar verdi. Bu kapsamda teknik direktör değişikliğine de gittiler. Yine de kadrodaki yıldız isimler Sneijder, van Persie, Robben, Huntelaar gibi isimler bu karşılaşmada da görev alacaklar. Türkiye ise çok dengeli bir kadroya sahip. Kadroya girecek olan futbolcu diğerini aratmayacaktır. Orta saha ve forvette formda ve yıldız isimlerin yeri garanti gibi fakat gerideki isimlerin kim olacağı tartışma konusu. Ben Tolga Zengin, Hakan, Semih, Ömer, Gökhan beşlisi ile çıkmalarını bekliyorum. Bu maçta Hollanda galibiyetine kesin gözüyle bakılmasına karşıyım. Tarafsız olarak maça baktığımda Türkiye'nin maçtan bir puanla ayrılacağını düşünüyorum. Sürpriz bir galibiyet bile alınabilir.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 4.00 GÜVEN: 5/10

115 Karadağ - Polonya
İki orta kalite ekibin karşılaşması... Polonya ev sahibi olduğu EURO 2012'de en azından benim beklediğim gibi belirli bir performansın üzerine çıkamadan iki puan aldı. Karadağ ise eleme grubunu ikinci bitirip baraj maçlarında Çeklere takılmışlardı. Kağıt üzerinde Polonya'nın kadrosu Karadağ'ın kadrosundan bir gömlek üstün fakat hazırlık maçlarında Karadağ'ın performansı daha hazır olduklarını gösterdi. Ben bu maçta ekiplerin eşitliği bozamayacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00 GÜVEN: 6/10

116 Slovenya - İsviçre
Slovenya futbol bakımından bir hayli vasat bir ülke. Kadrolarında hep bir veya iki yıldızları bulundu fakat hiç dikiş tutturamadılar. İsviçre ise güzel bir dönem yakaladı. Kadroda birçok üst düzey takımda düzenli forma şansı bulan isimler var. Hazırlık döneminde iki ekipte 4 gol atarak güçlü rakipleri yendiler. Fakat bu maçta yıldız isimleri kadrosunda bulunduran İsviçre'nin 3 puanı alan taraf olacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.20 TAHMİN: 6/10

118 Almanya - Faroe Adaları (H:4)
İki ekibi kıyaslama gibi bir uğraş içine girmeyeceğim. İkisinin de gücü belli. Almanya bu tip maçlarda genellikle doymak bilmiyor. Daha güçlü ekiplere bile 5-6 atmışlığı var. Bu maçta da en az 5 fark atmalarını bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.45 GÜVEN: 6.5/10

121 Moldova - İngiltere
İngiltere'nin her zaman tehlikeli bir takım olduğunu kimse inkar edemez tabi fakat 
son dönemde büyük turnuvalarda pek varlık gösteremiyorlar. İngiltere dahil tüm dünya bunun farkında. Onlar da bu baskıyı kaldırmaya çalışıyorlar. Ayrıca yavaş yavaş ve hissettirmeden kadroyu yeniliyorlar. İki sene önceki kadro ile karşılaştırdığımızda büyük farklar olduğunu görüyoruz. Rakip Moldova ise son sıraların gediklisi bir eleme takımı. İngiltere bu maçı farklı kazanır.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10

123 Kolombiya - Uruguay
Uruguay elemelere 5 maçta 11 puan toplayarak başladı fakat bunda iyi oyunlarının aksine avantajlı fikstürlerinin sağladığı fayda daha büyük oldu. Deplasmanda sadece bir maç oynadılar. Ondan da bir puan aldılar. Kolombiya da zorlu bir fikstürden geçmedi ama Falcao'nun beklenen üstün performansı  gösterememesinden dolayı sadece 7 puan toplayabildiler. Kalite ve tecrübe bakımından üstün olan Uruguay'ın 3 puanı alan taraf olacağını düşünüyorum. Bankoculara Uruguay puan alır seçeneğini öneririm.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 2.50 GÜVEN: 6/10


31 Ağustos 2012 Cuma

Eylül'e Giriş

Tutmayan kuponlar, artan hırs ve kazanma arzusu, bitmeyen arzular, ulaşılamayanın tatlı gelişi...

Bu hafta iddaaseverleri şenlendirecek yeni bir oyun daha iddaa programlarındaki yerini aldı. DÜELLO...

İlk bakışta çok zevkli ve tahmini kolay gibi görünse de biraz derinlemesine düşünüldüğünde durumun hiç de öyle olmadığı anlaşılıyor. İlk hafta itibariyle görüyoruz ki verilen düellolar oynayanları terletecek cinsten.

Oyunun oynanışına gelecek olursak... İddaa düellolar için programın içinde ayrı kodlar ayırmış. Düellolar özel etkinlik olarak değil, normal maç gibi kuponlarda yerini alacak. İki alakasız takımı karşılaştıran düelloda takımlardan hangisi kendi maçında daha fazla gol atarsa, o takım düelloyu kazanmış oluyor. Takımların attıkları gol sayıları eşit olursa da 0 seçeneği doğru seçenek oluyor. Bu tip şeyleri anlatmayı beceremediğimi bildiğim için iddaa'nın kendi sitesindeki ayrıntılı açıklamayı da paylaşıyorum. PDF formatındaki bu bağlantının başında düello'nun nasıl bir şey olduğu çok güzel ve ayrıntılı biçimde anlatılmış. Bağlantıya ulaşmak için tıklayınız.

Neyse, biz artık kendi işimize dönelim ve bülteni incelemeye alalım.
 



283 Belediye - Antalya
Belediye zorlu Bursa deplasmanında, geçen hafta kazanmayı başardı. Her geçen, akıllıca ve yerinde transferlerle sene daha güçlü ve tehlikeli bir takım haline geliyorlar. Antalya ise G. Birliği mağlubiyetini, evlerinde Kayseri'yi 3-0'la geçerek unutturdu. Geçen sene Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 4-0 kazanan Belediye bu maçı da kazanacaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7/10

301 Kayseri - Akhisar
Kayseri ligin iyi kadrolarından birine sahip ama lige kötü bir başlangıç yaptılar. Akhisar ise ligin kağıt üzerindeki en zayıf kadrosuna sahip ama lige iyi bir giriş yaptılar. Ben bu maçta ters giden işlerin düzlüğe çıkacağını ve Kayseri'nin eksiği bulunmayan kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7.5/10

436 Sivas - Fenerbahçe
Fenerbahçe hafta ortası oynadığı Spartak maçının özellikle ikinci yarısında iyi oynadı. Fakat çok fazla efor sarfettikleri için yorgunlar. Bir de elenmenin getirdiği moral bozukluğu var. Ayrıca Kocaman-Alex olayı da takımı kötü etkiliyor. Sivas bu sene fena oynamıyor. Kendi evlerinde de etkili olacağa benziyorlar. Bu maçtan %90 ihtimalle puan alırlar. Sistem ve sürpriz kuponlara beraberliği önereceğim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.20 GÜVEN: 4.5/10

482 Galatasaray - Bursa
Bursaspor Avrupa Ligi'nde avantajlı gittiği Twente deplasmanında önce avantajını kaybederek maçı uzatmaya götürdü. 120 dakika sonunda da elenerek ülkeye döndü. Bu maça bir hayli yorgun ve üzgün çıkacaklar. Galatasaray'da da kötü bir haber var. Ujfalusi sakatlandı ve bu maçta oynayamayacak. Ben yine de GS'nin güçlü kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.30 GÜVEN: 7/10

487 Gaziantep - Trabzon
Trabzon da Bursa gibi deplasmanda 120 dakika oynadı ve penaltılarla elenerek yurda döndü. Lige de istedikleri gibi başlayamadılar. Giray ve Olcan sakat. Bu maçta olmayacaklar. Yani işler, Trabzon cephesinde hiç iyi gitmiyor. Gaziantep'te ligin üst sıralarını zorlayacak bir kadro var. Fakat ligde henüz puanla tanışamadılar. Bu maçta tanışacaklarını düşünüyorum. Risk sevenlere direkt Antep galibiyetini önerebilirim. Bankocular 1/0 ÇŞ'a yönelsin.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.50 GÜVEN: 5/10





183 West Ham - Fulham

Fulham özellikle ileri uçta etkili ayaklara sahip bir ekip ve bunu Norwich'e 5, Man. United'a deplamanda 2 gol atarak kanıtladılar. West Ham ise lige henüz alışamadı ama alıştıkları takdirde evindeki maçlarda tehlikeli olacaklardır. Ben bu maçta Fulham'ı daha şanslı görsem de bu riske girmek yerine üst tercihine güveniyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.70 GÜVEN: 6/10

208 Swansea - Sunderland
Swansea Micheal Laudrup'un göreve gelmesi ile adeta inanılmaz bir kimliğe büründü. Yaptıkları yerinde ve etkili transferler, aldıkları sansasyonel galibiyetler ile Ada gündemine oturdular. Sunderland de transfer sezonunu güzel geçirdi. Adam Johnson, Steven Fletcher, Louis Saha gibi tecrübeli yıldızlarla kadroyu güçlendirdiler. Ben bu maçın gollü geçeceğini tahmin ederek taraf bahsi seçmekten uzak durmanızı öneriyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.75 GÜVEN: 7.5/10

209 Tottenham - Norwich
Tottenham'da beklenen son gerçekleşti ve Modriç ayrıldı. Onun yerini doldurmak zor olacak. Fakat lige istenilen başlangıcı yapamamaları onları bu maça asılmak zorunda bırakıyor. İki ekip de ligde bir puan aldılar. Fakat bu maçta Tottenham kazanmak zorunda ve güçlü kadrosuyla bunu başaracaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.20 GÜVEN: 8.5/10

210 West Bromwich - Everton
İki ekibin ortak yanları lige çok zorlu iki maçla başlamaları ve bu maçlardan olabilecek en iyi sonuçlarla ayrılmaları. Everton evinde Man. United'ı, deplasmanda Aston Villa'yı yendi. WBA ise evinde Liverpool'u 3-0 gibi etkileyici bir skorla yendi ve deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçta iki ekibinde kontrollü oynamasını bekliyorum. İlk yarı 0 ve alt seçeneklerini banko kuponlara tavsiye ederim.

TAHMİN: İY 0 ORAN: 1.80 GÜVEN: 7/10

211 Wigan - Stoke City
Wigan ligin başındaki Chelsea maçında erken iki gol yemiş ama daha sonra 6-7 pozisyondan faydalanamamıştı. Southampton maçında ise 2 gol ile kazanmayı bildiler. Atak oyuna yatkın ve bu tip oyunu seven bir ekip Wigan. Stoke ise tam tersi. Her türlü rakibe, içeride veya dışarıda, hep çok iyi kapanıyorlar. Bu maçta da öyle olmasını bekliyorum.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.60 GÜVEN: 8/10


337 Bologna - Milan
Milan, Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile tam anlamıyla forvet krizi yaşıyordu ki Bojan Krkic transferi yüreklere biraz su serpti. İlk maçta Sampdoria'ya yenilmeleri büyük sürpriz değildi. Çünkü kadroda ciddi yenilenmeye gittiler. Bologna ise ligin orta sıra ve hatta biraz da altlarında yer alacak bir kadro kalitesine sahip ama evindeki maçlarda rakipler için her zaman tehlikeliler. Ben bu maçta takımların puanları paylaşacakları fikrindeyim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00 GÜVEN: 5/10

451 Udinese - Juventus
Udinese'nin kadrodan ciddi güç kaybettiğini 4-5 kez yazmışımdır. Bir daha aynı konuyu uzatmak istemiyorum. Juventus ise tam tersine, zaten güçlü olan kadroyu derinleştirdi ve bir hayli güçlendirdi. Bu maçta Udinese'yi zorlanmadan geçeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7.5/10

492 İnter - Roma
İnter de Avrupa'daki ciddi değişim yaşayan kulüplerden. 8 önemli oyuncu satıp yerlerine 8 önemli oyuncu aldılar. Fakat bu değişim onları kötü etkilememiş gibi. Pescara karşısındaki oyunları ve skor da bunun göstergesi. Roma da transfer dönemini hareketli geçirdi. Borini ve Krkic gibi iki genç yeteneği çok yüksek rakamlara sattılar ve kadroyu genişlettiler. Fakat ilk maçlarında, içeride Catania'ya takılmaları kafalarda soru işareti oluşturdu. Bu maçta ev sahibi avantajı ve daha hazır durumda olmaları nedeniyle İnter'e çok güveniyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.85 GÜVEN: 7/10

494 Napoli - Fiorentina
Fiorentina transfer döneminin en hareketli kulüplerinden. Birçok kaliteli isimle kadrolarını çok güçlendirdiler. Napoli ise Gargano ve Lavezzi'yi gönderdi ama yerlerine fena transferler yapmadılar. İki ekip de lige iyi başladı. Ben iddaa'nın Napoli'yi favori göstermesine katılmıyorum. Bu maçta beraberlik ve Fiorentina galibiyeti sistem kuponlarda denenebilir.

TAHMİN: 02ÇŞ ORAN: 1.81 GÜVEN: 5/10




281 Lyon - Valenciennes
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Valenciennes lige iyi hazırlanmış. 3 maçta hiç gol yemeden 7 puan topladılar. İyi defans yapıyorlar. Lyon da seneye iyi başladı. Sezonu üst sıralarda tamamlayacaklar gibi görünüyor. Valenciennes'nin güzel serisi bu maçta bozulur. Lyon'dan galibiyet bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7/10

330 Toulouse - Reims
Reims bu sene lige yeni yükseldi. Kadroları lig için pek yeterli değil. Ligi son sıralarda tamamlamalarını bekliyorum. Toulouse ise transferde sessiz kalmasına rağmen güçlü ve oturmuş kadrolarıyla üst sıraları zorlayacaktır. Lige de iyi başlayan Toulouse bu maçtan kayıpsız ayrılır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7.5/10

502 Lille - PSG
Lille perşembe günü Kopenhag ile oynadı ve maçta ciddi efor sarfettiler. Tur atlamayı başardılar ama yorgunlukları bu maçı ciddi etkileyecektir. Paris ekibi ise kurulan müthiş kadroya rağmen bir türlü patlamayı yapamadı ve ilk üç maçta beraberlikle yetindiler. Ben bu maçta beklenen patlamayı gerçekleştirerek en az iki farkla galip geleceklerini düşünüyorum. Sistem kuponlarında denenmeli.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 5.00 GÜVEN: 5/10




200 Nürnberg - Dortmund
Dortmund iki senedir yapısını bozmadan, gittikçe de deneyim kazanarak yoluna devam ediyor. Kadrodaki Kagawa-Reus değişikliği takımı olumsuz etkilemediği gibi Reus'un formu göz kamaştırıyor. Nürnberg ise rakibine oranla 2-3 gömlek aşağıda. Ben bu maçta Dortmund galibiyetini banko görüyorum. Handikaplı galibiyeti ise sürpriz kuponlarda denenir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.40 GÜVEN: 8.5/10

201 Schalke - Augsburg
Schalke kaliteli kadrosu ile ligin şampiyonluk adaylarından. Özellikle hücum hattı bütün kulüplerin defansını zorlayacak kapasite ve kalitede. Augsburg ise ligin vasat takımlarından ve ilk maçta Fortuna Düsseldorf'a evlerinde kaybetmeleri gösterdi ki bu sezon düşmemeye oynayacaklar. Schalke rakibini farklı geçer.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.80 GÜVEN: 8/10

202 W. Bremen - Hamburg
Bremen kadroda birçok değişiklik yaptı. 4-5 as oyuncusunu satıp yerlerine Petersen, Elia ve Sokratis gibi daha genç oyuncular aldı. İlk maçta Dortmund'a 2-1 yenildiler ama oynadıkları oyun iyiydi. Hamburg da van der Vaart ve Rene Adler transferleri ile dikkat çekti. Fakat ilk maçta evinde Nürnberg'e mağlup olarak kötü sinyaller verdiler. Daha hazır bir görüntü çizen Bremen'in bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum.

TAHMİN: 1 ORAN: 1.65 GÜVEN: 6/10


Yaptığınız kuponların tutması ve haftaya mutlu girmeniz dileğiyle...


NOT: La Liga tahminlerime şuradan ulaşabilirsiniz.




29 Ağustos 2012 Çarşamba

El Clasico Özel




El Clasico dendi mi herkesin aklına ilk gelen şey, bu derbinin bir futbol şöleni olduğudur. Bu şölen esnasında izleyiciler bazen müthiş dostluk sahneleri izler,




bazen de milyon dolarlık adamların çocuk gibi didişmeleriyle keyiflenirler.



Maç, daha birkaç hafta önceden gazetelerde, televizyonlarda konuşulmaya başlanır. Maç esnasındaki her hareket, pozisyon ve maç sonu demeçleri  maçtan sonra günlerce analiz edilir, tekrar tekrar tartışılır. Bu anlattıklarımın aynen bizim kıytırık derbilerimizde de olması ne kadar hoş değil mi? Fakat biz farkı sahadaki göze batan kötü futbolumuz ile yaratıyoruz! Neyse, konuyu dağıtmamak lazım. İki takım, birbirlerinin en büyük rakipleri olmasına rağmen kupa törenlerinde her zaman birbirlerine büyük saygı duyuyorlar ve kupa törenlerini sabote etmiyorlar! Aksine rakibi kutlayıp saygılarını gösteriyorlar.



İspanya'nın bu iki zıt ekibi, yüz yılı aşkın süredir karşı karşıya geliyor. Biri milliyetçi Katalanların kulübü, diğeri milliyetçi İspanyolların... Bir kulüp milyonlar sayarak kadroyu muhteşem yıldızlarla donatıyor, diğeri kendi muhteşem yıldızlarını çocukluklarından itibaren kendileri yetiştiriyor. Fakat iki kulüp
 birbirinden birçok özellikleri bakımından ne kadar ayrıysa güç olarak da o kadar birbirlerine yakınlar. Barcelona ile Real Madrid 218 kez karşı karşıya gelmiş. Bu maçlarda Madrid ekibi 87 galibiyet alırken Barcelona'nın galibiyet sayısı 86. Ayrıca 46 maç da eşitlikle sonuçlanmış. Falan da filan...

Hikayenin özeti yukarıdaki şekilde. Benim asıl gelmek istediğim nokta ise şu. Çarşamba günündeki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını bir önceki yazımda yorumladım bildiğiniz gibi. Fakat El Clasico'yu pas geçmiştim. Çünkü bu maçı 2-3 satırda değil koca bir yazıda anlatmak istedim. Zaten maç 2-3 satırda yorumlanacak gibi değil. 
Maçla ilgili olası senaryo sayısı birden fazla. Bunların hepsini yazının devamında bulabilirsiniz.


SENARYO 1
Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Baskı başarılı olur ve rakibin hatası ile kontra atak yakalayan Real Madrid öne geçer. Bu dakikadan itibaren baskıyı azaltan ev sahibi maçı dengeye alarak skoru korumaya çalışır. Orta saha oyuncuları Xabi ile Sami zaten defansif yönü iyi oyuncular. Bir şekilde Real oyunu yavaşlatmayı başarır ve maçtan istediği bir skor ile ayrılır.

Senaryo 1'e göre:
TAHMİN: 1/1 ORAN: 4.00
SKOR TAHMİNİ: 2-0 ORAN: 11.50

SENARYO 2

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu durumda Barcelona farkı arttırır. Rahat bir şekilde kupayı kazanır.

Senaryo 2'ye göre:
TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.50
SKOR TAHMİNİ: 1-3 ORAN: 13.00

SENARYO 3

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu hücumların birinde güçlü golcülerinden birinin de katkısıyla golü bulurlar ve maçı dengelerler. Sonrasında Real Madridli oyuncular yaptıkları akıllıca hücumlar ve defansta hata yapmayarak öne geçerler. Zorlansalar da biraz şanslarının da yardımıyla kupaya uzanacakları skoru alırlar.

Senaryo 3'e göre:
TAHMİN: 2/1 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 2-1 ORAN: 8.00

SENARYO 4
Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Maç bu şekilde dengede sürer. İkinci yarıda Real Madrid baskıyı biraz arttırır. Fakat bu kez de Barcelona gidişattan memnundur ve sıkı defans yapmaya başlar. Top kendilerine geçtiğinde ise ayağa paslar ile rakibi uyuturlar. Maç gol bakımından kısır geçerek sona erer. Bu sefer kupanın sahibi skoru koruyan Barcelona'dır.

Senaryo 4'e göre:
TAHMİN: 0/0 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-0 ORAN: 11.50

SENARYO 5

Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Fakat Barcelona bu tarz oyunlara diğer rakiplerinden alışkındır. Önce rakiplerini sabırlı şekilde ayağa paslarla rakibini uyuturlar. Sonra da istedikleri zaman baskı kurup golü atarlar. Maçı da önde tamamlayıp kupayı alırlar.

Senaryo 5'e göre:
TAHMİN: 0/2 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-2 ORAN: 10.50

SENARYO 6

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Golü de bulmayı başarır. Maçın devamında Real Madrid atak oynar ama Barcelona bulduğu boşluklar ile farkı artırarak kupanın sahibi olur.

Senaryo 6'ya göre:
TAHMİN: 2/2 ORAN: 3.75
SKOR TAHMİNİ: 1-4 ORAN: 32.00

SENARYO 7

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Fakat Real de kupayı en az Barca kadar istemektedir. Barcelona'nın atak yaparken arkada bıraktığı boşluklardan faydalanarak öne geçerler. Bu durum Barcelona'yı daha da hırslandırır ve yetenekli futbolcularına biraz da şansın yardımıyla maçı çevirip kupayı kazanmayı başarırlar.

Senaryo 7'ye göre:
TAHMİN: 1/2 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 1-2 ORAN: 8.00



İhtimaller, senaryolar yazmakla bitmez. Top yuvarlaktır sözünün ne kadar doğru olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. İlk maçta Casillas'ın muhteşem kurtarışı ve ardından Valdes'in hatası gelmese Barca'nın kupayı garantileyeceğini hepimiz biliyoruz. Yani her an, her şey olabilir. Beklenmedik bir penaltı, topa hatalı bir dokunuş veya yanlış hakem kararı skoru her an değiştirebilir.

Senaryoları yazma amacım insanlarda farklı bakış açıları oluşturmak ve kendi vaktimi öldürmekti. Siz içinizden geçen veya yukarıdakilerden size en mantıklı gelen senaryoya güvenin.

Benim bu maç için en uygun gördüğüm bahis Barcelona galibiyetidir. 2.20'lik oran da hiç fena değil yani
;)

28 Ağustos 2012 Salı

Şampiyonlar Ligi Elemeleri 28-29 Ağustos



Blogda yazılarımın sayısı arttıkça yazma tarzım ve şeklim de buna paralel olarak değişiyor. Amacım okurlarıma farklı ve geniş bakış açısı kazandırmak. Bu bakış açısı ile herkese kazandırabilmek.

Her bülten için bir veya iki yazı yazıyorum. Bu yazılarda maçları analiz etmeye çalışıyorum. Maç analizinin sonunda da kendime göre en mantıklı tahmini paylaşıyorum. Fakat kimi tahminlerime çok güvenirken bazılarına pek de güvenemiyorum. Bunu bir şekilde size belli etmek için de bu yazımdan itibaren tahminlerime ne kadar güvendiğimi puanlama ile belirteceğim. Yani, tahmin satırının sonunda tahminime ne kadar güvendiğimi 5/10 veya 6.5/10 şeklinde görebileceksiniz. Yararlı olacağını umarak yaptığım bu değişikliğin hoşunuza gideceğini tahmin ederek sizi yazımla baş başa bırakıyorum.

Okuyalım, inceleyelim, programın altını üstüne getirelim. Ama tutturalım şu kuponları. Ben kuponlarımı twitter ve facebook hesaplarımdan gün içinde paylaşıyor olacağım. Siz de isterseniz bu kanallardan kuponunuzu benimle ve diğer insanlarla paylaşabilirsiniz.




Salı, 28 Ağustos 

551 Anderlecht - Limassol
İlk maçı Limassol 2-1 kazanmıştı. Anderlecht hafta sonu Leuven ile berabere kaldı. Fakat bu maçta birçok as oyuncu oynamadı. Amaç tabi ki bu maça dinlenmiş şekilde gelmekti. Limassol ise ilk maçtan sonra başka maç yapmadı. Onlar da maça hazır gelecekler. Limassol sürpriz bir ekip. Lig şampiyonlukları bile sürpriz olmuştu onlar için. Geçen haftaki galibiyetle de önemli bir sürprize imza attılar. Kendilerinden kat kat güçlü olan Anderlecht'e bir daha sürpriz yapabileceklerini sanmıyorum.

TAHMİN1: Handikaplı 1 ORAN: 2.15 GÜVEN: 6.5/10
TAHMİN2: 4-0 Skor ORAN: 18.00 GÜVEN: 2.5/10



552 Ironi Kiryat - BATE Borisov
İlk maçı evinde 2-0 kazanan BATE önemli avantaj ele geçirdi. Bu maça bu avantajın verdiği güvenle çıkacaklar. Hafta sonu da herhangi bir maç oynamadılar. Maçı yine kazanacak güce sahipler. Fakat deplasmana İsrail'e gittiklerini unutmayalım. Ironi Kiryat hafta sonu zorlu bir maç geçirdi. 2-0 öne geçip maçı 2-2'ye getirdiler ama 3-2 kazanmasını bildiler. İsrail deplasmanı genelde takımlara ters gelir. Bu maçın dengede geçmesini bekliyorum.

TAHMİN1: MS 0 ORAN: 3.10 GÜVEN: 6/10
TAHMİN2: 1/0 ORAN: 15.00 GÜVEN: 3/10


553 Maribor - Dinamo Zagreb
Dinamo Hırvatistan Ligi'ne fazla gelen bir takım. Kendi liglerinin efendisi konumundalar. Fakat geçen seneki maceraları gösterdi ki Ş. Ligi için de oldukça yetersizler. Bunda zorlu bir gruba düşmelerinin de etkisi oldu tabi ki ama sonuçta 0 çektiler. Maribor ise elemedeki diğer rakiplerine karşı hep galip geldi bu sene. Özellikle evlerinde çok iyi maçlar çıkardılar. Benim bu maç için tahminim iki takımın katkılarıyla maçın gollü geçeceği şeklinde.

TAHMİN1: KG Var ORAN: 1.55 GÜVEN: 9/10
TAHMİN2: 1/2 ORAN: 25.00 GÜVEN: 3/10


554 Panathinaikos - Malaga
Malaga için bu sezonun zorlu geçeceğini düşünüyordum. Malum, giden yıldızlar falan... Fakat beni ziyadesiyle utandırarak sezona iyi başladılar. Panathinaikos maçında aldıkları 2-0'lık galibiyet tur için büyük avantaj. Panathinaikos bu skoru aşmak için risk alacak ve atak oynayacaktır. Skoru korumak Malaga'nın pek işi değil. Genelde atak oynuyorlar. Bu durum her şeye neden olabilir. Çok kısır bir maç da izleyebiliriz, çok tempolu bir maç da. Fakat ben maçın gollü geçeceğini düşünüyorum.

TAHMİN1: Üst ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10
TAHMİN2: 0/0 ORAN: 4.50 GÜVEN: 5/10


555 Udinese - Braga
İki takıma da normalde sempati duyarım. İkisi de mütevazı kadrolarla liglerinde üst sıralara oynayan takımlar. Fakat herkesin de bildiği gibi, Udinese bu sene başında Isla, Asamoah, Handanoviç ve Floro Flores'i satarak takımın iskeletini bozdu. Bu elemenin ilk maçında Braga'dan beraberlik alarak tur için avantajlı konuma geçtiler.
Bu maç için öncelikli tavsiyem bu maçtan uzak durulması. Fakat benim, zorlama da olsa, tahmin yapmam gerek.

TAHMİN1: 02ÇŞ ORAN: 1.52 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 0/2 ORAN: 6.25 GÜVEN: 4.5/10



Çarşamba, 29 Ağustos

598 Celtic - Helsingborg
Celtic ilk maçta kendisine güvenenleri yanıltmayarak iyi bir oyunla 2-0 kazandı.  Turu büyük ölçüde geçtiler diyebiliriz. Zaten bu sene Rangers'ın küme düşürülmesi ile lig şampiyonluğunu garantilediler. Yani önlerindeki tek hedef Şampiyonlar Ligi. Bu arenada mümkün olduğunca ilerlemek isteyeceklerdir. Helsingborg yarısından çoğu tamamlanan liglerinde kendilerinden beklenmeyecek bir şekilde beşinciler. Bu maça asılmak zorundalar.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.35 GÜVEN: 8.5/10
TAHMİN2: 3-1 skor ORAN: 10.00 GÜVEN: 2.5/10


599 CFR Cluj - Basel
İlk maçlar sonucunda tahminimi boşa çıkarmayan bir eşleşme daha... Basel'in ciddi güç kaybettiğini ve ligi idare edebileceklerini ama Avrupa'da büyük sıkıntı yaşayacaklarını belirtmiştim. Nitekim evlerinde 2-1 kaybettiler. Cluj elbette büyük şansa sahip gruplar için. Basel de bunun farkındadır ve maçı kazanmak için saldıracaklardır. Zaten başka şansları da yok. Fakat bu durum Cluj'ün işine yarayacaktır. İleride büyük boşluklar bulmalarını bekliyorum.

TAHMİN1: Üst ORAN: 1.55 GÜVEN: 9/10
TAHMİN2: 0/1 ORAN: 5.25 GÜVEN: 5/10


600 Dynamo Kiev - M'Gladbach
Alman temsilcisine ilk maçta güvenmiştim. Fakat beklediğim performansı gösteremediler. Tur şansını da oldukça zora soktular. Bu maçta atak bir futbol oynayacaklardır. Dynamo bu tip maçlarda kapanmayı çok iyi bilen bir ekip. Gol yemeleri çok zor.
 Turu geçmeyi başaracaklardır. Kapanacakları için fazla gol olmayacağını düşünüyorum.

TAHMİN1: Alt ORAN: 1.75 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 0/0 ORAN: 5.00 GÜVEN: 5/10


601 Fenerbahçe - S. Moskova
Bu maç için lafı çok uzatmayacağım. İki takımı da izledik. Ben Fenerbahçe'nin turu geçeceğini düşünüyorum.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.90 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 3-1 skor ORAN: 15.00 GÜVEN: 2/10


602 Lille - Kopenhag
Lille sezona çok da iyi başlayamadı. Ligde yenilmediler, geriden gelerek iki beraberlik aldılar. Oynadıkları futbol kötü değil ama eski günlerini aratıyorlar. Kopenhag kısıtlı kadrosuyla Lille'i yenerek iyi iş çıkardı. Bu maçta avantajlarını korumak isteyecekler tabi ki. Bu da savunma yapacakları, kapanabildikleri kadar kapanacakları anlamına geliyor. Lille onları açmayı başarırsa, ki bu güce sahipler, gerisi gelecektir. Ben başarabileceklerini düşünüyorum.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.25 GÜVEN: 8.5/10
TAHMİN2: 2/1 ORAN: 22.00 GÜVEN: 2/10

24 Ağustos 2012 Cuma

24 Ağustos 2012 Cuma Maçları İncelemesi



Evet, her cuma günü iddaa programını elime aldığımda içimde kopan kargaşa aynen buna benzer. Önce beş dakika kadar programa boş boş göz gezdiririm. Daha sonra aradan rastgele maçlara konsantre olur, çeşitli varsayımlar üretirim kendimce. Fakat bu blogu yazmaya başladığımdan beri programa daha bir ciddi bakıyorum, daha bir ciddi düşünüyorum. Bu ciddi düşünüşlerim ilk meyvesini de verdi. Sosyal medyada ilk kuponumu tutturdum. Çarşamba günü facebook sayfasından yayınladığım banko kupon 5.12'lik oranıyla yüzümü güldürdü. Amma da uzattın dediğinizi duyar gibi olduğumdan hemen maçlara geçiyorum.

Geçmeden hemen şunu belirteyim; bu cuma maçlar sanki az sürprizle sonuçlanacak gibi geldi bana. Aşağıda örneklerini göreceksiniz zaten. Ha bir de unutmadan şunu söyleyeyim; bundan sonra her maç için öncelikli beklentimin yanında ikinci bir yüksek oranlı (sürpriz kuponlar için) tahmin daha yazacağım. Bunu zaten bazı maçlarda yapıyordum. Fakat artık her maç için yapacağım. Tutma ihtimalleri elbette ki az. Ama faydasını göreceksiniz. Evet buraya kadar okuyanların oflamaya başladığını duydum. Günün programı kısıtlı olduğu için araya duyuruları da sıkıştırayım dedim. Neyse...

121 Waalwijk - Roda
Ev sahibi ekip ilk maçta evinde PSV'yi 3-2 yendi. İkinci maçta deplasmanda Den Haag ile 2-2 berabere kaldı. Bu iki maçta da birer kırmızı kart gördüler. Yani iki maçı da 10 kişi tamamladılar. Formdalar. Roda ise geçen hafta PSV'ye 5-0 mağlup oldu. Kötü oynuyorlar. Bu maçta ev sahibinin galibiyeti ve 2.5 gol üstünü banko olarak öneriyorum.
1. TAHMİN: 1 (1.60) veya ÜST (1.45)
2. TAHMİN: Handikaplı 1 oran 2.75


130 Kasımpaşa - Karabük
Bu maç için Kasımpaşa iddaa'nın favorisi. Aslında ligi takip edenlerin çoğunluğunun da favorisi. Fakat ciddi değişim geçiren bir kadroya bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla güvenmek doğru olmaz. Ayrıca Karabük de yabana atılacak takım değil. Ben bu maçtan fazla gol beklemiyorum. Sürpriz bir sonuç çıkabilir.
1. TAHMİN: ALT 1.75 oran
2. TAHMİN: 1/0 (iy/ms
) 14.00 oran

134 B. Dortmund - W. Bremen
Bremen temsilcisi kadroda önemli değişiklikler yaptı. Hazırlık döneminde fena değillerdi. Dortmund ise Kagawa'yı satıp yerini Marko Reus ile doldurdular. Süper kupa maçında Bayern'e yenilseler de güçleri yerindeydi. Bu maçta iki ekibin de gol atıp 2.5 gol barajını aşacaklarını tahmin ediyorum. Maceraperestler için de bir tahminim var tabi.
1. TAHMİN: KG VAR (1.60) veya ÜST (1.30)
2. TAHMİN: 2/1 (iy/ms) 22.00


139 Evian - Lyon
Lyon ilk iki maçında da 
güzel performans sergiledi ve kazanmasını bildi. Ev sahibi takımda ise tersi bir durum söz konusu. Lyon'da Gomis ve kaleci Lloris hakkında ayrılma dedikoduları var. Fakat iki isim de harika oynuyorlar. Ben bu maçta da Lyon'dan galibiyet bekliyorum.
1. TAHMİN: 2 oran 1.90
2. TAHMİN: 0-2 maç skoru 7.75 oran


Bu yazıda yorumladığım maç sayısı az oldu, farkındayım. Fakat öz olduğundan eminim. Bu maçlardan oluşturduğum kuponlara Facebook ve Twitter'dan ulaşabilirsiniz.

21 Ağustos 2012 Salı

Hafta İçi Bülteni Geniş İnceleme

Hafta sonu tutturduğumuz maçlarla sevindik, gururlandık. Şimdi sıra geldi hafta içine. Bu hafta içi hepimizin bildiği gibi Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ön elemeleri var. Bu maçlar haricinde Chelsea - Wigan lig karşılaşması ve İspanya Kral Kupası'nda El Clasico maçları da kuponları süsleyeceğe benziyor.

Ön elemelerde ilk maçlar hep daha kontrollü geçen maçlardır. Rakipler birbirini tartar. Kadrolarını çözmeye çalışırlar. Bunu göz önünde bulundurarak yazacağım. Ayrıca Avrupa Ligi'nde çok maç olduğu için hepsini bu yazıda yorumlayamayacağım gibi görünüyor. Gün ortalarında twitter hesabı ve facebook sayfasından kalan maçlara ait tahminlerimi takip edebilirsiniz.


461 Sp. Moskova - Fenerbahçe
Temsilcimiz Fenerbahçe sezona kötü başladı. Kupanın ardından lig maçında da puan kaybı yaşanması takımda birkaç değişikliğe itecek Aykut hocayı. Alex'in oynamayacağı konuşuluyor. Moskova takımı ise ligde form tuttu. Her hafta belirli bir seviyenin üzerinde futbol oynuyorlar. Benim tercihim ilk yarıda eşitliğin bozulmayacağı yönünde. Maçı da FB'nin kazanmasını umut ediyorum.
TAHMİN: İY 0 oran 1.80

496 Basel - CFR Cluj
Basel sezon başında Shaqiri ve Xhaka'yı satarak takımın temelini yıktı ve baştan yapmaya çalışıyor. Şu an için bir sıkıntıyla karşılaşmadılar ama oyunları pek güven vermiyor. Cluj ise iyi transferler yaptı. İki denk takımın mücadelesinde hislerim Cluj'un avantajla evine döneceğini söylüyor.
TAHMİN: 02çş oran 1.87 veya Üst oran 1.70

497 Copenhagen - Lille
Kopenhag'ın liginin en iyisi olduğuna kimsenin sözü yok. Fakat Avrupa'ya gelince iş değişiyor. Lille Hazard'ın ardından takımı tam anlamıyla oturtamadı. Fakat bu maçta bir aksilik yaşamayacaklarını düşünüyorum. 2 tercihine güveniyorum. Ayrıca handikaplı 2 de oradan göz kırpıyor.
TAHMİN: 2 oran 2.00 veya H2 oran 4.50

498 M'Gladbach - Dinamo Kiev
D. Kiev hafta sonu kaybetti fakat önemli oyuncularını dinlendirmesi buna sebep oldu. Zorlu bir eşleşme. Çünkü M'Gladbach da en az Dinamo kadar iyi. Bu maçta iki takımın da kontrollü oynayacağını düşünüyorum. M'Gladbach zorlayacak olsa da Dinamo direnir. Hayal ettiğim senaryoya göre eşitlik bozulmaz.
TAHMİN: 0 oran 3.10

499 Helsingborg - Celtic
Ev sahibi liginde çok çok iyi görünmeyebilir ama Avrupa maçlarına dört kolla sarılıyorlar. Celtic'in şampiyonluğu, Glasgow Rangers'ın küme düşürülmesiyle garantilendi. Üstlerinde büyük rehavet var. Bu durumda Avrupa'ya sarılmaları mantıklı olan şey. Celtic bunu yapacak mı bilemiyorum. 1-0-2 sonuçlarından hiçbirine şaşırmam. Benim bu maç için tercihim 2.5 üstü.
TAHMİN: Üst oran 1.80

522 AE Limassol - Anderlecht
Limassol, Kıbrıs Rum Kesimi için çok da beklenen bir şampiyon değildi. Anderlecht ise bildiğimiz Anderlecht. Formdalar ve güç olarak Limassol'un çok üstündeler. Kazanacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.90

523 BATE - Hapoel
İsrail ekiplerini oldum olası küçümsemişimdir. Fakat bu durum olmasa bile BATE zaten daha güçlü bir ekip. Ayrıca yarısından çoğu tamamlanmış olan liglerinde liderler. Yani benim açımdan her ok 1'i gösteriyor.
TAHMİN: 1 oran 1.70

524 Braga - Udinese
Braga mütevazı ve bir o kadar da başarılı kadrosundan birkaç ayrılık yaşadı. Fakat hafta sonundaki Benfica maçı gösterdi ki güçlerinden bir şey kaybetmemişler. Udinese'de takımın iskeletinden 
Handanoviç, Isla ve Asamoah ayrıldı. Bu ayrılıklar ve Udinese'nin daha ciddi maç oynamadığını göz önüne alınca Braga'yı daha şanslı görüyorum.
TAHMİN: 1 oran 2.10

525 Dinamo Zagreb - Maribor
Konuk ekibe göre Zagreb'in daha fazla Avrupa tecrübesi var. Maribor buraya kadar şanslı kura çekerek geldi. Bu maç onlar için senenin en önemli maçı olacak gibi. Fakat Zagreb temsilcisi kaliteli kadrosu ve tecrübesi ile bu maçı rahat kazanır. Hatta farklı galibiyetle tur biletini ilk maçtan da alabilir.
TAHMİN: 1 oran 1.40 veya H1 2.50 (riskseverlere)

526 Malaga - Panathinaikos
Malaga'da ciddi güç kaybı yaşandı transfer döneminde. Fakat takım ilk lig maçını 16 yaşındaki Olinga'nın golüyle kazandı. Bu futbolcu iyi izlenmeli. Panathinaikos elemenin önceki ayağında Motherwell'i rahat eleyerek geldi. Yunan temsilcinin kadrosundaki 18'lik Mavrias da dikkat çekici bir futbolcu. Benim bu maçta en uygun gördüğüm seçenek ilk yarı 0 bahsi. İki genci takip edin.
TAHMİN: İY 0 oran 1.95





512 Stuttgart - D. Moskova
Dinamo olağanüstü formsuz ve kötü. Ligde 5'te 5 mağlubiyetle gidiyorlar. Bu kadroyu kahvedeki amcalardan birine verseniz dahi takım bu durumda olmazdı. Stuttgart'ın bu maçı alması için Dinamo'nun yenildiği Terek veya Volga takımları kadar olması yeterli. Umalım ki Rus takımı kendini bu maçta patlamaya ayarlamış olmasın.
TAHMİN: H1 oran 2.50

544 Anzhi - Alkmaar
Zorlu eşleşmelerden biri olacak. İki takımın güçleri birbirine yakın. Alkmaar tecrübesiyle tur için bir adım önde. İlk maçta da Alkmaar'ı daha şanslı görüyorum. Fakat bana sorarsanız ilk yarı beraberliği seçeneği daha olası bir tercih olur.
TAHMİN: İY0 oran 2.00 veya 02çş oran 1.60

548 Ekranas - S. Bükreş
Ekranas Şampiyonlar Ligi elemesinde Anderlecht'ten 5 ve 6 yiyerek elendi. Sadece bu bile insanı 2 oynamaya itiyor. Fakat Steaua'nın 3. eleme turu ilk maçında evinde Spartak Trnava'ya 1-0 yenilmesi bir sürpriz kuşkusu yarattı. Yine de bir takıma iki kez yıldırım düşmez diyerek Romen takımının galibiyetini banko olarak görüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.30

550 Atromitos - Newcastle Utd.
Yunan ev sahibi vasat bir takımken geçen sezon beklenmedik performansıyla ligin üst sıralarında yer aldı. Bu sezon öncesinde yalnızca 2 (iki) hazırlık maçı oynadılar. Newcastle ise güçlü kadrosuyla önemli bir ekip. Hafta sonu sahalarında Tottenham'ı yendiler. Turu geçmeleri kesin gibi. Bu maçta da avantajı ele geçirirler.
TAHMİN: 2 oran 2.00

554 Sheriff Tiraspol - Marsilya
Moldova ekibi Şampiyonlar Ligi'nden elenerek buraya düştü ve çektikleri şanssız kurayla buradan da elenecek gibi görünüyorlar. Marsilya'yı Eskişehir ile oynadıkları maçlarda izledim. Bu maça Es Es deplasmanındaki gibi çıksalar 2-3 fark atarlar. Öyle de olacağını düşünüyorum zaten.
TAHMİN: 2 oran 1.50

559 Feyenoord - Sparta Prag
Ev sahibi Şampiyonlar Ligi'nde D. Kiev'e elendi fakat kaliteleri ve tecrübeleri ile Avrupa Ligi'nde olmayı sonuna kadar hak ediyorlar. Çek temsilcisi de ülkesinin kaliteli futbolcularından oluşan bir kadroya sahip ve kesinlikle güçsüz değiller. Ama yine de Feyenoord evindeki maçı alır.
TAHMİN: 1 oran 1.50

560 Trabzonspor - Videoton
Macar ekibi Slaven Bratislava ve Gent'i eleyerek bu tura geldi. Sicilleri sağlam yani. Fakat Trabzon deplasmanı onlar için çok zor geçecektir. Atmosfer ve güçlü kadronun öne çıkardığı Trabzon maçı en az iki farkla kazanır. Fakat ben Videoton'un da gol bulacağını düşünerek üst seçeneğine oynayacağım.
TAHMİN: Üst oran 1.50

566 PAOK - Rapid Wien
Rapid ligi için iyi kadroya sahip olabilir ama Avrupa Ligi ayrı bir platform ve eleme maçlarında ev sahibi ekipler her zaman büyük avantaj sahibi olurlar. Paok hem kadrosu hem de evindeki iyi performansı ile maçın favorisi. Rapid Wien'in önceki turda deplasmanda yenilmesi de bunu perçinliyor.
TAHMİN: 1 oran 1.60

573 Horsens - Sporting Lizbon
Horsens geçen tur Elfsborg'u zorlansa da elemeyi başardı. Fakat lige kötü başladılar ve formsuzlar. Liglerinin iyi ekiplerine hep puan kaybettiler. Sporting ise iki üç gömlek üstün. Bu maçtan galibiyetle ayrılacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.50



520 Chelsea - Reading
Chelsea'nin Avrupa Süper Kupası maçı nedeniyle normalde 3. hafta oynanması gereken maç özel olarak öne alındı. Bu Chelsea için daha iyi oldu. Çünkü Reading ligin yeni ve güç bakımından zayıf ekiplerinden biri ve lige hemen ısınmaları zor. Maçta sürpriz yaşanmaz. Chelsea üç puanı alır. Fakat benim gözüm 4-6 gol sayısı üzerinde. Bu maçtan 3-1, 3-2, 4-0, 4-1 gibi skorlar çıkabileceğini düşünüyorum.
TAHMİN: TGS 4-6 oran 2.00

578 Barcelona - Real Madrid
İki uzay takımının mücadelesi... Bu tip maçlarda benim tercihim ya çok garanti gibi gözüken seçeneğe yönelmek (ki bu maçta üst seçeneği) ya da çok sürpriz bir seçim yapmak olur. Maçın kupa maçı olduğunu unutmayalım. Ligden farklı bir atmosfer olacaktır. Üç sonucun da eşit şansa sahip olduğu bu maç için tek yapmak gereken hisleri dinlemek. Hislerine güvenenler sürpriz tercihler yapsınlar.
TAHMİN: Üst oran 1.45 veya İY/MS: 1/0 oran 13.00





NOT: Aşırı yorgunluk sebebiyle kupon yapmakta zorlandım. Onun için öncelikle yazımı yayınlıyorum. Birkaç saatlik uykunun ardından arınmış bir beyinle kuponlarımı twitter  ve facebook tan paylaşacağım. Buraya da özel bir kupon eklerim. Siz yeter ki takipte kalın.