31 Ağustos 2012 Cuma

Eylül'e Giriş

Tutmayan kuponlar, artan hırs ve kazanma arzusu, bitmeyen arzular, ulaşılamayanın tatlı gelişi...

Bu hafta iddaaseverleri şenlendirecek yeni bir oyun daha iddaa programlarındaki yerini aldı. DÜELLO...

İlk bakışta çok zevkli ve tahmini kolay gibi görünse de biraz derinlemesine düşünüldüğünde durumun hiç de öyle olmadığı anlaşılıyor. İlk hafta itibariyle görüyoruz ki verilen düellolar oynayanları terletecek cinsten.

Oyunun oynanışına gelecek olursak... İddaa düellolar için programın içinde ayrı kodlar ayırmış. Düellolar özel etkinlik olarak değil, normal maç gibi kuponlarda yerini alacak. İki alakasız takımı karşılaştıran düelloda takımlardan hangisi kendi maçında daha fazla gol atarsa, o takım düelloyu kazanmış oluyor. Takımların attıkları gol sayıları eşit olursa da 0 seçeneği doğru seçenek oluyor. Bu tip şeyleri anlatmayı beceremediğimi bildiğim için iddaa'nın kendi sitesindeki ayrıntılı açıklamayı da paylaşıyorum. PDF formatındaki bu bağlantının başında düello'nun nasıl bir şey olduğu çok güzel ve ayrıntılı biçimde anlatılmış. Bağlantıya ulaşmak için tıklayınız.

Neyse, biz artık kendi işimize dönelim ve bülteni incelemeye alalım.
 



283 Belediye - Antalya
Belediye zorlu Bursa deplasmanında, geçen hafta kazanmayı başardı. Her geçen, akıllıca ve yerinde transferlerle sene daha güçlü ve tehlikeli bir takım haline geliyorlar. Antalya ise G. Birliği mağlubiyetini, evlerinde Kayseri'yi 3-0'la geçerek unutturdu. Geçen sene Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 4-0 kazanan Belediye bu maçı da kazanacaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7/10

301 Kayseri - Akhisar
Kayseri ligin iyi kadrolarından birine sahip ama lige kötü bir başlangıç yaptılar. Akhisar ise ligin kağıt üzerindeki en zayıf kadrosuna sahip ama lige iyi bir giriş yaptılar. Ben bu maçta ters giden işlerin düzlüğe çıkacağını ve Kayseri'nin eksiği bulunmayan kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.70 GÜVEN: 7.5/10

436 Sivas - Fenerbahçe
Fenerbahçe hafta ortası oynadığı Spartak maçının özellikle ikinci yarısında iyi oynadı. Fakat çok fazla efor sarfettikleri için yorgunlar. Bir de elenmenin getirdiği moral bozukluğu var. Ayrıca Kocaman-Alex olayı da takımı kötü etkiliyor. Sivas bu sene fena oynamıyor. Kendi evlerinde de etkili olacağa benziyorlar. Bu maçtan %90 ihtimalle puan alırlar. Sistem ve sürpriz kuponlara beraberliği önereceğim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.20 GÜVEN: 4.5/10

482 Galatasaray - Bursa
Bursaspor Avrupa Ligi'nde avantajlı gittiği Twente deplasmanında önce avantajını kaybederek maçı uzatmaya götürdü. 120 dakika sonunda da elenerek ülkeye döndü. Bu maça bir hayli yorgun ve üzgün çıkacaklar. Galatasaray'da da kötü bir haber var. Ujfalusi sakatlandı ve bu maçta oynayamayacak. Ben yine de GS'nin güçlü kadrosu ile kazanacağını düşünüyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.30 GÜVEN: 7/10

487 Gaziantep - Trabzon
Trabzon da Bursa gibi deplasmanda 120 dakika oynadı ve penaltılarla elenerek yurda döndü. Lige de istedikleri gibi başlayamadılar. Giray ve Olcan sakat. Bu maçta olmayacaklar. Yani işler, Trabzon cephesinde hiç iyi gitmiyor. Gaziantep'te ligin üst sıralarını zorlayacak bir kadro var. Fakat ligde henüz puanla tanışamadılar. Bu maçta tanışacaklarını düşünüyorum. Risk sevenlere direkt Antep galibiyetini önerebilirim. Bankocular 1/0 ÇŞ'a yönelsin.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 2.50 GÜVEN: 5/10





183 West Ham - Fulham

Fulham özellikle ileri uçta etkili ayaklara sahip bir ekip ve bunu Norwich'e 5, Man. United'a deplamanda 2 gol atarak kanıtladılar. West Ham ise lige henüz alışamadı ama alıştıkları takdirde evindeki maçlarda tehlikeli olacaklardır. Ben bu maçta Fulham'ı daha şanslı görsem de bu riske girmek yerine üst tercihine güveniyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.70 GÜVEN: 6/10

208 Swansea - Sunderland
Swansea Micheal Laudrup'un göreve gelmesi ile adeta inanılmaz bir kimliğe büründü. Yaptıkları yerinde ve etkili transferler, aldıkları sansasyonel galibiyetler ile Ada gündemine oturdular. Sunderland de transfer sezonunu güzel geçirdi. Adam Johnson, Steven Fletcher, Louis Saha gibi tecrübeli yıldızlarla kadroyu güçlendirdiler. Ben bu maçın gollü geçeceğini tahmin ederek taraf bahsi seçmekten uzak durmanızı öneriyorum.

TAHMİN: Üst ORAN: 1.75 GÜVEN: 7.5/10

209 Tottenham - Norwich
Tottenham'da beklenen son gerçekleşti ve Modriç ayrıldı. Onun yerini doldurmak zor olacak. Fakat lige istenilen başlangıcı yapamamaları onları bu maça asılmak zorunda bırakıyor. İki ekip de ligde bir puan aldılar. Fakat bu maçta Tottenham kazanmak zorunda ve güçlü kadrosuyla bunu başaracaktır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.20 GÜVEN: 8.5/10

210 West Bromwich - Everton
İki ekibin ortak yanları lige çok zorlu iki maçla başlamaları ve bu maçlardan olabilecek en iyi sonuçlarla ayrılmaları. Everton evinde Man. United'ı, deplasmanda Aston Villa'yı yendi. WBA ise evinde Liverpool'u 3-0 gibi etkileyici bir skorla yendi ve deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçta iki ekibinde kontrollü oynamasını bekliyorum. İlk yarı 0 ve alt seçeneklerini banko kuponlara tavsiye ederim.

TAHMİN: İY 0 ORAN: 1.80 GÜVEN: 7/10

211 Wigan - Stoke City
Wigan ligin başındaki Chelsea maçında erken iki gol yemiş ama daha sonra 6-7 pozisyondan faydalanamamıştı. Southampton maçında ise 2 gol ile kazanmayı bildiler. Atak oyuna yatkın ve bu tip oyunu seven bir ekip Wigan. Stoke ise tam tersi. Her türlü rakibe, içeride veya dışarıda, hep çok iyi kapanıyorlar. Bu maçta da öyle olmasını bekliyorum.

TAHMİN: Alt ORAN: 1.60 GÜVEN: 8/10


337 Bologna - Milan
Milan, Pato ve Robinho'nun sakatlıkları ile tam anlamıyla forvet krizi yaşıyordu ki Bojan Krkic transferi yüreklere biraz su serpti. İlk maçta Sampdoria'ya yenilmeleri büyük sürpriz değildi. Çünkü kadroda ciddi yenilenmeye gittiler. Bologna ise ligin orta sıra ve hatta biraz da altlarında yer alacak bir kadro kalitesine sahip ama evindeki maçlarda rakipler için her zaman tehlikeliler. Ben bu maçta takımların puanları paylaşacakları fikrindeyim.

TAHMİN: MS 0 ORAN: 3.00 GÜVEN: 5/10

451 Udinese - Juventus
Udinese'nin kadrodan ciddi güç kaybettiğini 4-5 kez yazmışımdır. Bir daha aynı konuyu uzatmak istemiyorum. Juventus ise tam tersine, zaten güçlü olan kadroyu derinleştirdi ve bir hayli güçlendirdi. Bu maçta Udinese'yi zorlanmadan geçeceklerini düşünüyorum.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.60 GÜVEN: 7.5/10

492 İnter - Roma
İnter de Avrupa'daki ciddi değişim yaşayan kulüplerden. 8 önemli oyuncu satıp yerlerine 8 önemli oyuncu aldılar. Fakat bu değişim onları kötü etkilememiş gibi. Pescara karşısındaki oyunları ve skor da bunun göstergesi. Roma da transfer dönemini hareketli geçirdi. Borini ve Krkic gibi iki genç yeteneği çok yüksek rakamlara sattılar ve kadroyu genişlettiler. Fakat ilk maçlarında, içeride Catania'ya takılmaları kafalarda soru işareti oluşturdu. Bu maçta ev sahibi avantajı ve daha hazır durumda olmaları nedeniyle İnter'e çok güveniyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.85 GÜVEN: 7/10

494 Napoli - Fiorentina
Fiorentina transfer döneminin en hareketli kulüplerinden. Birçok kaliteli isimle kadrolarını çok güçlendirdiler. Napoli ise Gargano ve Lavezzi'yi gönderdi ama yerlerine fena transferler yapmadılar. İki ekip de lige iyi başladı. Ben iddaa'nın Napoli'yi favori göstermesine katılmıyorum. Bu maçta beraberlik ve Fiorentina galibiyeti sistem kuponlarda denenebilir.

TAHMİN: 02ÇŞ ORAN: 1.81 GÜVEN: 5/10




281 Lyon - Valenciennes
Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Valenciennes lige iyi hazırlanmış. 3 maçta hiç gol yemeden 7 puan topladılar. İyi defans yapıyorlar. Lyon da seneye iyi başladı. Sezonu üst sıralarda tamamlayacaklar gibi görünüyor. Valenciennes'nin güzel serisi bu maçta bozulur. Lyon'dan galibiyet bekliyorum.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7/10

330 Toulouse - Reims
Reims bu sene lige yeni yükseldi. Kadroları lig için pek yeterli değil. Ligi son sıralarda tamamlamalarını bekliyorum. Toulouse ise transferde sessiz kalmasına rağmen güçlü ve oturmuş kadrolarıyla üst sıraları zorlayacaktır. Lige de iyi başlayan Toulouse bu maçtan kayıpsız ayrılır.

TAHMİN: MS 1 ORAN: 1.50 GÜVEN: 7.5/10

502 Lille - PSG
Lille perşembe günü Kopenhag ile oynadı ve maçta ciddi efor sarfettiler. Tur atlamayı başardılar ama yorgunlukları bu maçı ciddi etkileyecektir. Paris ekibi ise kurulan müthiş kadroya rağmen bir türlü patlamayı yapamadı ve ilk üç maçta beraberlikle yetindiler. Ben bu maçta beklenen patlamayı gerçekleştirerek en az iki farkla galip geleceklerini düşünüyorum. Sistem kuponlarında denenmeli.

TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 5.00 GÜVEN: 5/10




200 Nürnberg - Dortmund
Dortmund iki senedir yapısını bozmadan, gittikçe de deneyim kazanarak yoluna devam ediyor. Kadrodaki Kagawa-Reus değişikliği takımı olumsuz etkilemediği gibi Reus'un formu göz kamaştırıyor. Nürnberg ise rakibine oranla 2-3 gömlek aşağıda. Ben bu maçta Dortmund galibiyetini banko görüyorum. Handikaplı galibiyeti ise sürpriz kuponlarda denenir.

TAHMİN: MS 2 ORAN: 1.40 GÜVEN: 8.5/10

201 Schalke - Augsburg
Schalke kaliteli kadrosu ile ligin şampiyonluk adaylarından. Özellikle hücum hattı bütün kulüplerin defansını zorlayacak kapasite ve kalitede. Augsburg ise ligin vasat takımlarından ve ilk maçta Fortuna Düsseldorf'a evlerinde kaybetmeleri gösterdi ki bu sezon düşmemeye oynayacaklar. Schalke rakibini farklı geçer.

TAHMİN: Handikaplı 1 ORAN: 1.80 GÜVEN: 8/10

202 W. Bremen - Hamburg
Bremen kadroda birçok değişiklik yaptı. 4-5 as oyuncusunu satıp yerlerine Petersen, Elia ve Sokratis gibi daha genç oyuncular aldı. İlk maçta Dortmund'a 2-1 yenildiler ama oynadıkları oyun iyiydi. Hamburg da van der Vaart ve Rene Adler transferleri ile dikkat çekti. Fakat ilk maçta evinde Nürnberg'e mağlup olarak kötü sinyaller verdiler. Daha hazır bir görüntü çizen Bremen'in bu maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum.

TAHMİN: 1 ORAN: 1.65 GÜVEN: 6/10


Yaptığınız kuponların tutması ve haftaya mutlu girmeniz dileğiyle...


NOT: La Liga tahminlerime şuradan ulaşabilirsiniz.




29 Ağustos 2012 Çarşamba

El Clasico Özel




El Clasico dendi mi herkesin aklına ilk gelen şey, bu derbinin bir futbol şöleni olduğudur. Bu şölen esnasında izleyiciler bazen müthiş dostluk sahneleri izler,




bazen de milyon dolarlık adamların çocuk gibi didişmeleriyle keyiflenirler.



Maç, daha birkaç hafta önceden gazetelerde, televizyonlarda konuşulmaya başlanır. Maç esnasındaki her hareket, pozisyon ve maç sonu demeçleri  maçtan sonra günlerce analiz edilir, tekrar tekrar tartışılır. Bu anlattıklarımın aynen bizim kıytırık derbilerimizde de olması ne kadar hoş değil mi? Fakat biz farkı sahadaki göze batan kötü futbolumuz ile yaratıyoruz! Neyse, konuyu dağıtmamak lazım. İki takım, birbirlerinin en büyük rakipleri olmasına rağmen kupa törenlerinde her zaman birbirlerine büyük saygı duyuyorlar ve kupa törenlerini sabote etmiyorlar! Aksine rakibi kutlayıp saygılarını gösteriyorlar.



İspanya'nın bu iki zıt ekibi, yüz yılı aşkın süredir karşı karşıya geliyor. Biri milliyetçi Katalanların kulübü, diğeri milliyetçi İspanyolların... Bir kulüp milyonlar sayarak kadroyu muhteşem yıldızlarla donatıyor, diğeri kendi muhteşem yıldızlarını çocukluklarından itibaren kendileri yetiştiriyor. Fakat iki kulüp
 birbirinden birçok özellikleri bakımından ne kadar ayrıysa güç olarak da o kadar birbirlerine yakınlar. Barcelona ile Real Madrid 218 kez karşı karşıya gelmiş. Bu maçlarda Madrid ekibi 87 galibiyet alırken Barcelona'nın galibiyet sayısı 86. Ayrıca 46 maç da eşitlikle sonuçlanmış. Falan da filan...

Hikayenin özeti yukarıdaki şekilde. Benim asıl gelmek istediğim nokta ise şu. Çarşamba günündeki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını bir önceki yazımda yorumladım bildiğiniz gibi. Fakat El Clasico'yu pas geçmiştim. Çünkü bu maçı 2-3 satırda değil koca bir yazıda anlatmak istedim. Zaten maç 2-3 satırda yorumlanacak gibi değil. 
Maçla ilgili olası senaryo sayısı birden fazla. Bunların hepsini yazının devamında bulabilirsiniz.


SENARYO 1
Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Baskı başarılı olur ve rakibin hatası ile kontra atak yakalayan Real Madrid öne geçer. Bu dakikadan itibaren baskıyı azaltan ev sahibi maçı dengeye alarak skoru korumaya çalışır. Orta saha oyuncuları Xabi ile Sami zaten defansif yönü iyi oyuncular. Bir şekilde Real oyunu yavaşlatmayı başarır ve maçtan istediği bir skor ile ayrılır.

Senaryo 1'e göre:
TAHMİN: 1/1 ORAN: 4.00
SKOR TAHMİNİ: 2-0 ORAN: 11.50

SENARYO 2

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu durumda Barcelona farkı arttırır. Rahat bir şekilde kupayı kazanır.

Senaryo 2'ye göre:
TAHMİN: Handikaplı 2 ORAN: 4.50
SKOR TAHMİNİ: 1-3 ORAN: 13.00

SENARYO 3

Real Madrid ilk maçın ve ligde iki maçta kaybettikleri 5 puanın hıncını bu maçtan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden de ilk dakikadan itibaren rakibine müthiş bir baskı kurmaya çalışacaktır. Fakat Barcelona yetenekli ayakları sayesinde buna izin vermez. İlk 20-30 dakikada golü bulur. Real'in başka şansı kalmadığı için daha fazla ve dengesiz hücum yapmaya başlarlar. Bu hücumların birinde güçlü golcülerinden birinin de katkısıyla golü bulurlar ve maçı dengelerler. Sonrasında Real Madridli oyuncular yaptıkları akıllıca hücumlar ve defansta hata yapmayarak öne geçerler. Zorlansalar da biraz şanslarının da yardımıyla kupaya uzanacakları skoru alırlar.

Senaryo 3'e göre:
TAHMİN: 2/1 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 2-1 ORAN: 8.00

SENARYO 4
Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Maç bu şekilde dengede sürer. İkinci yarıda Real Madrid baskıyı biraz arttırır. Fakat bu kez de Barcelona gidişattan memnundur ve sıkı defans yapmaya başlar. Top kendilerine geçtiğinde ise ayağa paslar ile rakibi uyuturlar. Maç gol bakımından kısır geçerek sona erer. Bu sefer kupanın sahibi skoru koruyan Barcelona'dır.

Senaryo 4'e göre:
TAHMİN: 0/0 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-0 ORAN: 11.50

SENARYO 5

Real Madrid ilk maçta aldığı 3-2'lik skoru lehine kullanmayı amaçlar ve maça defansif başlar. Çok kontrollü oynayıp az hata yaparlar. Barcelona topu ayağında tutar. Bu oyun tarzı onların da işine gelmektedir. Ne de olsa gol yemedikleri takdirde Barcelona tur atlayacaktır. Fakat Barcelona bu tarz oyunlara diğer rakiplerinden alışkındır. Önce rakiplerini sabırlı şekilde ayağa paslarla rakibini uyuturlar. Sonra da istedikleri zaman baskı kurup golü atarlar. Maçı da önde tamamlayıp kupayı alırlar.

Senaryo 5'e göre:
TAHMİN: 0/2 ORAN: 5.25
SKOR TAHMİNİ: 0-2 ORAN: 10.50

SENARYO 6

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Golü de bulmayı başarır. Maçın devamında Real Madrid atak oynar ama Barcelona bulduğu boşluklar ile farkı artırarak kupanın sahibi olur.

Senaryo 6'ya göre:
TAHMİN: 2/2 ORAN: 3.75
SKOR TAHMİNİ: 1-4 ORAN: 32.00

SENARYO 7

Barcelona ilk maçtan 3-2 galip ayrıldı ve avantaj sahibi taraf. Fakat bu bir derbi ve maçı kazanmak da neredeyse kupayı kazanmak kadar önemlidir. Bu yüzden Barcelona maça baskılı bir atak futbolu ile başlar. Fakat Real de kupayı en az Barca kadar istemektedir. Barcelona'nın atak yaparken arkada bıraktığı boşluklardan faydalanarak öne geçerler. Bu durum Barcelona'yı daha da hırslandırır ve yetenekli futbolcularına biraz da şansın yardımıyla maçı çevirip kupayı kazanmayı başarırlar.

Senaryo 7'ye göre:
TAHMİN: 1/2 ORAN: 25.00
SKOR TAHMİNİ: 1-2 ORAN: 8.00



İhtimaller, senaryolar yazmakla bitmez. Top yuvarlaktır sözünün ne kadar doğru olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. İlk maçta Casillas'ın muhteşem kurtarışı ve ardından Valdes'in hatası gelmese Barca'nın kupayı garantileyeceğini hepimiz biliyoruz. Yani her an, her şey olabilir. Beklenmedik bir penaltı, topa hatalı bir dokunuş veya yanlış hakem kararı skoru her an değiştirebilir.

Senaryoları yazma amacım insanlarda farklı bakış açıları oluşturmak ve kendi vaktimi öldürmekti. Siz içinizden geçen veya yukarıdakilerden size en mantıklı gelen senaryoya güvenin.

Benim bu maç için en uygun gördüğüm bahis Barcelona galibiyetidir. 2.20'lik oran da hiç fena değil yani
;)

28 Ağustos 2012 Salı

Şampiyonlar Ligi Elemeleri 28-29 Ağustos



Blogda yazılarımın sayısı arttıkça yazma tarzım ve şeklim de buna paralel olarak değişiyor. Amacım okurlarıma farklı ve geniş bakış açısı kazandırmak. Bu bakış açısı ile herkese kazandırabilmek.

Her bülten için bir veya iki yazı yazıyorum. Bu yazılarda maçları analiz etmeye çalışıyorum. Maç analizinin sonunda da kendime göre en mantıklı tahmini paylaşıyorum. Fakat kimi tahminlerime çok güvenirken bazılarına pek de güvenemiyorum. Bunu bir şekilde size belli etmek için de bu yazımdan itibaren tahminlerime ne kadar güvendiğimi puanlama ile belirteceğim. Yani, tahmin satırının sonunda tahminime ne kadar güvendiğimi 5/10 veya 6.5/10 şeklinde görebileceksiniz. Yararlı olacağını umarak yaptığım bu değişikliğin hoşunuza gideceğini tahmin ederek sizi yazımla baş başa bırakıyorum.

Okuyalım, inceleyelim, programın altını üstüne getirelim. Ama tutturalım şu kuponları. Ben kuponlarımı twitter ve facebook hesaplarımdan gün içinde paylaşıyor olacağım. Siz de isterseniz bu kanallardan kuponunuzu benimle ve diğer insanlarla paylaşabilirsiniz.




Salı, 28 Ağustos 

551 Anderlecht - Limassol
İlk maçı Limassol 2-1 kazanmıştı. Anderlecht hafta sonu Leuven ile berabere kaldı. Fakat bu maçta birçok as oyuncu oynamadı. Amaç tabi ki bu maça dinlenmiş şekilde gelmekti. Limassol ise ilk maçtan sonra başka maç yapmadı. Onlar da maça hazır gelecekler. Limassol sürpriz bir ekip. Lig şampiyonlukları bile sürpriz olmuştu onlar için. Geçen haftaki galibiyetle de önemli bir sürprize imza attılar. Kendilerinden kat kat güçlü olan Anderlecht'e bir daha sürpriz yapabileceklerini sanmıyorum.

TAHMİN1: Handikaplı 1 ORAN: 2.15 GÜVEN: 6.5/10
TAHMİN2: 4-0 Skor ORAN: 18.00 GÜVEN: 2.5/10



552 Ironi Kiryat - BATE Borisov
İlk maçı evinde 2-0 kazanan BATE önemli avantaj ele geçirdi. Bu maça bu avantajın verdiği güvenle çıkacaklar. Hafta sonu da herhangi bir maç oynamadılar. Maçı yine kazanacak güce sahipler. Fakat deplasmana İsrail'e gittiklerini unutmayalım. Ironi Kiryat hafta sonu zorlu bir maç geçirdi. 2-0 öne geçip maçı 2-2'ye getirdiler ama 3-2 kazanmasını bildiler. İsrail deplasmanı genelde takımlara ters gelir. Bu maçın dengede geçmesini bekliyorum.

TAHMİN1: MS 0 ORAN: 3.10 GÜVEN: 6/10
TAHMİN2: 1/0 ORAN: 15.00 GÜVEN: 3/10


553 Maribor - Dinamo Zagreb
Dinamo Hırvatistan Ligi'ne fazla gelen bir takım. Kendi liglerinin efendisi konumundalar. Fakat geçen seneki maceraları gösterdi ki Ş. Ligi için de oldukça yetersizler. Bunda zorlu bir gruba düşmelerinin de etkisi oldu tabi ki ama sonuçta 0 çektiler. Maribor ise elemedeki diğer rakiplerine karşı hep galip geldi bu sene. Özellikle evlerinde çok iyi maçlar çıkardılar. Benim bu maç için tahminim iki takımın katkılarıyla maçın gollü geçeceği şeklinde.

TAHMİN1: KG Var ORAN: 1.55 GÜVEN: 9/10
TAHMİN2: 1/2 ORAN: 25.00 GÜVEN: 3/10


554 Panathinaikos - Malaga
Malaga için bu sezonun zorlu geçeceğini düşünüyordum. Malum, giden yıldızlar falan... Fakat beni ziyadesiyle utandırarak sezona iyi başladılar. Panathinaikos maçında aldıkları 2-0'lık galibiyet tur için büyük avantaj. Panathinaikos bu skoru aşmak için risk alacak ve atak oynayacaktır. Skoru korumak Malaga'nın pek işi değil. Genelde atak oynuyorlar. Bu durum her şeye neden olabilir. Çok kısır bir maç da izleyebiliriz, çok tempolu bir maç da. Fakat ben maçın gollü geçeceğini düşünüyorum.

TAHMİN1: Üst ORAN: 1.70 GÜVEN: 7/10
TAHMİN2: 0/0 ORAN: 4.50 GÜVEN: 5/10


555 Udinese - Braga
İki takıma da normalde sempati duyarım. İkisi de mütevazı kadrolarla liglerinde üst sıralara oynayan takımlar. Fakat herkesin de bildiği gibi, Udinese bu sene başında Isla, Asamoah, Handanoviç ve Floro Flores'i satarak takımın iskeletini bozdu. Bu elemenin ilk maçında Braga'dan beraberlik alarak tur için avantajlı konuma geçtiler.
Bu maç için öncelikli tavsiyem bu maçtan uzak durulması. Fakat benim, zorlama da olsa, tahmin yapmam gerek.

TAHMİN1: 02ÇŞ ORAN: 1.52 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 0/2 ORAN: 6.25 GÜVEN: 4.5/10



Çarşamba, 29 Ağustos

598 Celtic - Helsingborg
Celtic ilk maçta kendisine güvenenleri yanıltmayarak iyi bir oyunla 2-0 kazandı.  Turu büyük ölçüde geçtiler diyebiliriz. Zaten bu sene Rangers'ın küme düşürülmesi ile lig şampiyonluğunu garantilediler. Yani önlerindeki tek hedef Şampiyonlar Ligi. Bu arenada mümkün olduğunca ilerlemek isteyeceklerdir. Helsingborg yarısından çoğu tamamlanan liglerinde kendilerinden beklenmeyecek bir şekilde beşinciler. Bu maça asılmak zorundalar.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.35 GÜVEN: 8.5/10
TAHMİN2: 3-1 skor ORAN: 10.00 GÜVEN: 2.5/10


599 CFR Cluj - Basel
İlk maçlar sonucunda tahminimi boşa çıkarmayan bir eşleşme daha... Basel'in ciddi güç kaybettiğini ve ligi idare edebileceklerini ama Avrupa'da büyük sıkıntı yaşayacaklarını belirtmiştim. Nitekim evlerinde 2-1 kaybettiler. Cluj elbette büyük şansa sahip gruplar için. Basel de bunun farkındadır ve maçı kazanmak için saldıracaklardır. Zaten başka şansları da yok. Fakat bu durum Cluj'ün işine yarayacaktır. İleride büyük boşluklar bulmalarını bekliyorum.

TAHMİN1: Üst ORAN: 1.55 GÜVEN: 9/10
TAHMİN2: 0/1 ORAN: 5.25 GÜVEN: 5/10


600 Dynamo Kiev - M'Gladbach
Alman temsilcisine ilk maçta güvenmiştim. Fakat beklediğim performansı gösteremediler. Tur şansını da oldukça zora soktular. Bu maçta atak bir futbol oynayacaklardır. Dynamo bu tip maçlarda kapanmayı çok iyi bilen bir ekip. Gol yemeleri çok zor.
 Turu geçmeyi başaracaklardır. Kapanacakları için fazla gol olmayacağını düşünüyorum.

TAHMİN1: Alt ORAN: 1.75 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 0/0 ORAN: 5.00 GÜVEN: 5/10


601 Fenerbahçe - S. Moskova
Bu maç için lafı çok uzatmayacağım. İki takımı da izledik. Ben Fenerbahçe'nin turu geçeceğini düşünüyorum.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.90 GÜVEN: 7.5/10
TAHMİN2: 3-1 skor ORAN: 15.00 GÜVEN: 2/10


602 Lille - Kopenhag
Lille sezona çok da iyi başlayamadı. Ligde yenilmediler, geriden gelerek iki beraberlik aldılar. Oynadıkları futbol kötü değil ama eski günlerini aratıyorlar. Kopenhag kısıtlı kadrosuyla Lille'i yenerek iyi iş çıkardı. Bu maçta avantajlarını korumak isteyecekler tabi ki. Bu da savunma yapacakları, kapanabildikleri kadar kapanacakları anlamına geliyor. Lille onları açmayı başarırsa, ki bu güce sahipler, gerisi gelecektir. Ben başarabileceklerini düşünüyorum.

TAHMİN1: MS 1 ORAN: 1.25 GÜVEN: 8.5/10
TAHMİN2: 2/1 ORAN: 22.00 GÜVEN: 2/10

24 Ağustos 2012 Cuma

24 Ağustos 2012 Cuma Maçları İncelemesi



Evet, her cuma günü iddaa programını elime aldığımda içimde kopan kargaşa aynen buna benzer. Önce beş dakika kadar programa boş boş göz gezdiririm. Daha sonra aradan rastgele maçlara konsantre olur, çeşitli varsayımlar üretirim kendimce. Fakat bu blogu yazmaya başladığımdan beri programa daha bir ciddi bakıyorum, daha bir ciddi düşünüyorum. Bu ciddi düşünüşlerim ilk meyvesini de verdi. Sosyal medyada ilk kuponumu tutturdum. Çarşamba günü facebook sayfasından yayınladığım banko kupon 5.12'lik oranıyla yüzümü güldürdü. Amma da uzattın dediğinizi duyar gibi olduğumdan hemen maçlara geçiyorum.

Geçmeden hemen şunu belirteyim; bu cuma maçlar sanki az sürprizle sonuçlanacak gibi geldi bana. Aşağıda örneklerini göreceksiniz zaten. Ha bir de unutmadan şunu söyleyeyim; bundan sonra her maç için öncelikli beklentimin yanında ikinci bir yüksek oranlı (sürpriz kuponlar için) tahmin daha yazacağım. Bunu zaten bazı maçlarda yapıyordum. Fakat artık her maç için yapacağım. Tutma ihtimalleri elbette ki az. Ama faydasını göreceksiniz. Evet buraya kadar okuyanların oflamaya başladığını duydum. Günün programı kısıtlı olduğu için araya duyuruları da sıkıştırayım dedim. Neyse...

121 Waalwijk - Roda
Ev sahibi ekip ilk maçta evinde PSV'yi 3-2 yendi. İkinci maçta deplasmanda Den Haag ile 2-2 berabere kaldı. Bu iki maçta da birer kırmızı kart gördüler. Yani iki maçı da 10 kişi tamamladılar. Formdalar. Roda ise geçen hafta PSV'ye 5-0 mağlup oldu. Kötü oynuyorlar. Bu maçta ev sahibinin galibiyeti ve 2.5 gol üstünü banko olarak öneriyorum.
1. TAHMİN: 1 (1.60) veya ÜST (1.45)
2. TAHMİN: Handikaplı 1 oran 2.75


130 Kasımpaşa - Karabük
Bu maç için Kasımpaşa iddaa'nın favorisi. Aslında ligi takip edenlerin çoğunluğunun da favorisi. Fakat ciddi değişim geçiren bir kadroya bu kadar kısa zamanda bu kadar fazla güvenmek doğru olmaz. Ayrıca Karabük de yabana atılacak takım değil. Ben bu maçtan fazla gol beklemiyorum. Sürpriz bir sonuç çıkabilir.
1. TAHMİN: ALT 1.75 oran
2. TAHMİN: 1/0 (iy/ms
) 14.00 oran

134 B. Dortmund - W. Bremen
Bremen temsilcisi kadroda önemli değişiklikler yaptı. Hazırlık döneminde fena değillerdi. Dortmund ise Kagawa'yı satıp yerini Marko Reus ile doldurdular. Süper kupa maçında Bayern'e yenilseler de güçleri yerindeydi. Bu maçta iki ekibin de gol atıp 2.5 gol barajını aşacaklarını tahmin ediyorum. Maceraperestler için de bir tahminim var tabi.
1. TAHMİN: KG VAR (1.60) veya ÜST (1.30)
2. TAHMİN: 2/1 (iy/ms) 22.00


139 Evian - Lyon
Lyon ilk iki maçında da 
güzel performans sergiledi ve kazanmasını bildi. Ev sahibi takımda ise tersi bir durum söz konusu. Lyon'da Gomis ve kaleci Lloris hakkında ayrılma dedikoduları var. Fakat iki isim de harika oynuyorlar. Ben bu maçta da Lyon'dan galibiyet bekliyorum.
1. TAHMİN: 2 oran 1.90
2. TAHMİN: 0-2 maç skoru 7.75 oran


Bu yazıda yorumladığım maç sayısı az oldu, farkındayım. Fakat öz olduğundan eminim. Bu maçlardan oluşturduğum kuponlara Facebook ve Twitter'dan ulaşabilirsiniz.

21 Ağustos 2012 Salı

Hafta İçi Bülteni Geniş İnceleme

Hafta sonu tutturduğumuz maçlarla sevindik, gururlandık. Şimdi sıra geldi hafta içine. Bu hafta içi hepimizin bildiği gibi Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ön elemeleri var. Bu maçlar haricinde Chelsea - Wigan lig karşılaşması ve İspanya Kral Kupası'nda El Clasico maçları da kuponları süsleyeceğe benziyor.

Ön elemelerde ilk maçlar hep daha kontrollü geçen maçlardır. Rakipler birbirini tartar. Kadrolarını çözmeye çalışırlar. Bunu göz önünde bulundurarak yazacağım. Ayrıca Avrupa Ligi'nde çok maç olduğu için hepsini bu yazıda yorumlayamayacağım gibi görünüyor. Gün ortalarında twitter hesabı ve facebook sayfasından kalan maçlara ait tahminlerimi takip edebilirsiniz.


461 Sp. Moskova - Fenerbahçe
Temsilcimiz Fenerbahçe sezona kötü başladı. Kupanın ardından lig maçında da puan kaybı yaşanması takımda birkaç değişikliğe itecek Aykut hocayı. Alex'in oynamayacağı konuşuluyor. Moskova takımı ise ligde form tuttu. Her hafta belirli bir seviyenin üzerinde futbol oynuyorlar. Benim tercihim ilk yarıda eşitliğin bozulmayacağı yönünde. Maçı da FB'nin kazanmasını umut ediyorum.
TAHMİN: İY 0 oran 1.80

496 Basel - CFR Cluj
Basel sezon başında Shaqiri ve Xhaka'yı satarak takımın temelini yıktı ve baştan yapmaya çalışıyor. Şu an için bir sıkıntıyla karşılaşmadılar ama oyunları pek güven vermiyor. Cluj ise iyi transferler yaptı. İki denk takımın mücadelesinde hislerim Cluj'un avantajla evine döneceğini söylüyor.
TAHMİN: 02çş oran 1.87 veya Üst oran 1.70

497 Copenhagen - Lille
Kopenhag'ın liginin en iyisi olduğuna kimsenin sözü yok. Fakat Avrupa'ya gelince iş değişiyor. Lille Hazard'ın ardından takımı tam anlamıyla oturtamadı. Fakat bu maçta bir aksilik yaşamayacaklarını düşünüyorum. 2 tercihine güveniyorum. Ayrıca handikaplı 2 de oradan göz kırpıyor.
TAHMİN: 2 oran 2.00 veya H2 oran 4.50

498 M'Gladbach - Dinamo Kiev
D. Kiev hafta sonu kaybetti fakat önemli oyuncularını dinlendirmesi buna sebep oldu. Zorlu bir eşleşme. Çünkü M'Gladbach da en az Dinamo kadar iyi. Bu maçta iki takımın da kontrollü oynayacağını düşünüyorum. M'Gladbach zorlayacak olsa da Dinamo direnir. Hayal ettiğim senaryoya göre eşitlik bozulmaz.
TAHMİN: 0 oran 3.10

499 Helsingborg - Celtic
Ev sahibi liginde çok çok iyi görünmeyebilir ama Avrupa maçlarına dört kolla sarılıyorlar. Celtic'in şampiyonluğu, Glasgow Rangers'ın küme düşürülmesiyle garantilendi. Üstlerinde büyük rehavet var. Bu durumda Avrupa'ya sarılmaları mantıklı olan şey. Celtic bunu yapacak mı bilemiyorum. 1-0-2 sonuçlarından hiçbirine şaşırmam. Benim bu maç için tercihim 2.5 üstü.
TAHMİN: Üst oran 1.80

522 AE Limassol - Anderlecht
Limassol, Kıbrıs Rum Kesimi için çok da beklenen bir şampiyon değildi. Anderlecht ise bildiğimiz Anderlecht. Formdalar ve güç olarak Limassol'un çok üstündeler. Kazanacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.90

523 BATE - Hapoel
İsrail ekiplerini oldum olası küçümsemişimdir. Fakat bu durum olmasa bile BATE zaten daha güçlü bir ekip. Ayrıca yarısından çoğu tamamlanmış olan liglerinde liderler. Yani benim açımdan her ok 1'i gösteriyor.
TAHMİN: 1 oran 1.70

524 Braga - Udinese
Braga mütevazı ve bir o kadar da başarılı kadrosundan birkaç ayrılık yaşadı. Fakat hafta sonundaki Benfica maçı gösterdi ki güçlerinden bir şey kaybetmemişler. Udinese'de takımın iskeletinden 
Handanoviç, Isla ve Asamoah ayrıldı. Bu ayrılıklar ve Udinese'nin daha ciddi maç oynamadığını göz önüne alınca Braga'yı daha şanslı görüyorum.
TAHMİN: 1 oran 2.10

525 Dinamo Zagreb - Maribor
Konuk ekibe göre Zagreb'in daha fazla Avrupa tecrübesi var. Maribor buraya kadar şanslı kura çekerek geldi. Bu maç onlar için senenin en önemli maçı olacak gibi. Fakat Zagreb temsilcisi kaliteli kadrosu ve tecrübesi ile bu maçı rahat kazanır. Hatta farklı galibiyetle tur biletini ilk maçtan da alabilir.
TAHMİN: 1 oran 1.40 veya H1 2.50 (riskseverlere)

526 Malaga - Panathinaikos
Malaga'da ciddi güç kaybı yaşandı transfer döneminde. Fakat takım ilk lig maçını 16 yaşındaki Olinga'nın golüyle kazandı. Bu futbolcu iyi izlenmeli. Panathinaikos elemenin önceki ayağında Motherwell'i rahat eleyerek geldi. Yunan temsilcinin kadrosundaki 18'lik Mavrias da dikkat çekici bir futbolcu. Benim bu maçta en uygun gördüğüm seçenek ilk yarı 0 bahsi. İki genci takip edin.
TAHMİN: İY 0 oran 1.95





512 Stuttgart - D. Moskova
Dinamo olağanüstü formsuz ve kötü. Ligde 5'te 5 mağlubiyetle gidiyorlar. Bu kadroyu kahvedeki amcalardan birine verseniz dahi takım bu durumda olmazdı. Stuttgart'ın bu maçı alması için Dinamo'nun yenildiği Terek veya Volga takımları kadar olması yeterli. Umalım ki Rus takımı kendini bu maçta patlamaya ayarlamış olmasın.
TAHMİN: H1 oran 2.50

544 Anzhi - Alkmaar
Zorlu eşleşmelerden biri olacak. İki takımın güçleri birbirine yakın. Alkmaar tecrübesiyle tur için bir adım önde. İlk maçta da Alkmaar'ı daha şanslı görüyorum. Fakat bana sorarsanız ilk yarı beraberliği seçeneği daha olası bir tercih olur.
TAHMİN: İY0 oran 2.00 veya 02çş oran 1.60

548 Ekranas - S. Bükreş
Ekranas Şampiyonlar Ligi elemesinde Anderlecht'ten 5 ve 6 yiyerek elendi. Sadece bu bile insanı 2 oynamaya itiyor. Fakat Steaua'nın 3. eleme turu ilk maçında evinde Spartak Trnava'ya 1-0 yenilmesi bir sürpriz kuşkusu yarattı. Yine de bir takıma iki kez yıldırım düşmez diyerek Romen takımının galibiyetini banko olarak görüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.30

550 Atromitos - Newcastle Utd.
Yunan ev sahibi vasat bir takımken geçen sezon beklenmedik performansıyla ligin üst sıralarında yer aldı. Bu sezon öncesinde yalnızca 2 (iki) hazırlık maçı oynadılar. Newcastle ise güçlü kadrosuyla önemli bir ekip. Hafta sonu sahalarında Tottenham'ı yendiler. Turu geçmeleri kesin gibi. Bu maçta da avantajı ele geçirirler.
TAHMİN: 2 oran 2.00

554 Sheriff Tiraspol - Marsilya
Moldova ekibi Şampiyonlar Ligi'nden elenerek buraya düştü ve çektikleri şanssız kurayla buradan da elenecek gibi görünüyorlar. Marsilya'yı Eskişehir ile oynadıkları maçlarda izledim. Bu maça Es Es deplasmanındaki gibi çıksalar 2-3 fark atarlar. Öyle de olacağını düşünüyorum zaten.
TAHMİN: 2 oran 1.50

559 Feyenoord - Sparta Prag
Ev sahibi Şampiyonlar Ligi'nde D. Kiev'e elendi fakat kaliteleri ve tecrübeleri ile Avrupa Ligi'nde olmayı sonuna kadar hak ediyorlar. Çek temsilcisi de ülkesinin kaliteli futbolcularından oluşan bir kadroya sahip ve kesinlikle güçsüz değiller. Ama yine de Feyenoord evindeki maçı alır.
TAHMİN: 1 oran 1.50

560 Trabzonspor - Videoton
Macar ekibi Slaven Bratislava ve Gent'i eleyerek bu tura geldi. Sicilleri sağlam yani. Fakat Trabzon deplasmanı onlar için çok zor geçecektir. Atmosfer ve güçlü kadronun öne çıkardığı Trabzon maçı en az iki farkla kazanır. Fakat ben Videoton'un da gol bulacağını düşünerek üst seçeneğine oynayacağım.
TAHMİN: Üst oran 1.50

566 PAOK - Rapid Wien
Rapid ligi için iyi kadroya sahip olabilir ama Avrupa Ligi ayrı bir platform ve eleme maçlarında ev sahibi ekipler her zaman büyük avantaj sahibi olurlar. Paok hem kadrosu hem de evindeki iyi performansı ile maçın favorisi. Rapid Wien'in önceki turda deplasmanda yenilmesi de bunu perçinliyor.
TAHMİN: 1 oran 1.60

573 Horsens - Sporting Lizbon
Horsens geçen tur Elfsborg'u zorlansa da elemeyi başardı. Fakat lige kötü başladılar ve formsuzlar. Liglerinin iyi ekiplerine hep puan kaybettiler. Sporting ise iki üç gömlek üstün. Bu maçtan galibiyetle ayrılacaklarını düşünüyorum.
TAHMİN: 2 oran 1.50



520 Chelsea - Reading
Chelsea'nin Avrupa Süper Kupası maçı nedeniyle normalde 3. hafta oynanması gereken maç özel olarak öne alındı. Bu Chelsea için daha iyi oldu. Çünkü Reading ligin yeni ve güç bakımından zayıf ekiplerinden biri ve lige hemen ısınmaları zor. Maçta sürpriz yaşanmaz. Chelsea üç puanı alır. Fakat benim gözüm 4-6 gol sayısı üzerinde. Bu maçtan 3-1, 3-2, 4-0, 4-1 gibi skorlar çıkabileceğini düşünüyorum.
TAHMİN: TGS 4-6 oran 2.00

578 Barcelona - Real Madrid
İki uzay takımının mücadelesi... Bu tip maçlarda benim tercihim ya çok garanti gibi gözüken seçeneğe yönelmek (ki bu maçta üst seçeneği) ya da çok sürpriz bir seçim yapmak olur. Maçın kupa maçı olduğunu unutmayalım. Ligden farklı bir atmosfer olacaktır. Üç sonucun da eşit şansa sahip olduğu bu maç için tek yapmak gereken hisleri dinlemek. Hislerine güvenenler sürpriz tercihler yapsınlar.
TAHMİN: Üst oran 1.45 veya İY/MS: 1/0 oran 13.00





NOT: Aşırı yorgunluk sebebiyle kupon yapmakta zorlandım. Onun için öncelikle yazımı yayınlıyorum. Birkaç saatlik uykunun ardından arınmış bir beyinle kuponlarımı twitter  ve facebook tan paylaşacağım. Buraya da özel bir kupon eklerim. Siz yeter ki takipte kalın.



19 Ağustos 2012 Pazar

Pazara Özel Random Maçlar/Kuponlar


İki gündür tahminlerimi burada ve twitter'da paylaşıyorum. Maç sonuçları genel itibariyle beni memnun etti. Sadece Swansea'nin aklımın ucundan bile geçmeyen bir şekilde (5-0) QPR'ı yeninmesi çok şaşırttı beni. Neyse, uzatmadan sadede gelelim. Bu yazımda, önceden bültende değerlendirmediğim pazar günü maçlarını değerlendireceğim. Ve önceden değerlendirdiklerimle birlikte karışık kuponlar oluşturacağım. Tutmasını umarak...

Ah, az kalsın çikolata resmini açıklamayı unutuyordum. 
Malum, bugün bayram. Bu vesileyle de herkesin bayramını kutlar, tutulan çikolataların hep yukarıdaki gibi olmasını dilerim. 

340 Wigan - Chelsea
Bana kalırsa Chelsea şampiyonluk adayı. Fakat City ve United aklımı çok karıştırıyor. Bu maçta sürpriz olmaz. Swansea, WBA ve Newcastle ilk haftanın sürpriz hakkını doldurdu. Chelsea gollü bir galibiyete imza atar. İlk tercihim üst seçeneği, sonra handikaplı Chelsea.
Tahmin: Üst oran 1.65 veya H2 oran 2.50

399 Ajaccio - PSG
Paris ekibi Fransa'nın City'si konumunda dolaşacak etrafta bu sene ve şampiyonluğun 1 numaralı adayı. Ajaccio ilk maçta deplasmanda Nice'i yendi. Fakat bu maça tutunamazlar. PSG biraz kasarsa farka ve hatta 7+ gole bile gider. Birkaç maç oranı bu düzeyde gider PSG'nin ama sonra gelsin 1.10'lar gitsin 2 handikaplı karşılaşmalar. Bu maçın değerini bilelim.
Tahmin: H2 oran 2.35

381 Anzhi - Zenit
Zenit bu sezona fırtına gibi başlayarak net skorlarla 4'te 4 yaptı. Birinin bu gidişe bir dur demesi lazım. O biri de şu an için Anzhi'den başkası değil. Anzhi deplasmanı her takım için zor. Yıldızlarını ise hatırlatmama gerek yok. Bence Anzhi bu maçtan en azından 1 puan alır.
Tahmin: 0 oran 2.90

352 Saarbrucken - Schalke
Schalke bu sezon Barnetta'yı transfer etti ve Raul ile birlikte birkaç kişiyle daha yollarını ayırdı. Güçlerinden hiçbir şey kaybetmediler. Bu kupa maçı ise onlar için hazırlık maçından farksız geçecek. Ben hislerime güveniyorum ve çok farklı kazanacaklarını düşünüyorum. 
Tahmin: TGS 7+ oran 19.00

372 Charleroi - S. Liege
S. Liege sezona mağlubiyet ile başlayıp sonradan toparlandı. Son maça kadar performansları pek iç açıcı değildi. Fakat son maçta kendilerini buldular. Rakiplerinde de durum aynı. Bu maçın karşılıklı gollere gebe olduğunu düşünüyorum.
Tahmin: KG Var oran 1.55


395 Atl. Mineiro - Botafogo
Atletico bu sezon son derece formda. Sadece 3 beraberlik 1 yenilgileri var.  Rakibin de form düzeyi fena sayılmaz. Fakat Atletico Mineiro'nun evinde
 puan kaybetmesi çok zor. İlk yarı beraberliği de çok mantıklı geliyor.Tahmin: 1 oran 1.45 veya İY0 oran 2.00

398 Santos - Corinthians
Santos ve Corinthians kağıt üzerinde çok güçlü takımlar. Fakat iki takımda biraz şanssızlıkları, biraz da talihsizliklerinden orta sıralarda bulunuyorlar. Santos Olimpiyat kadrosundan dönen futbolcularının da katkısıyla maçı kazanır. Sürprizciler handikaplı 1'i de deneyebilirler.

Tahmin: 1 oran 2.10

363 Bordeaux - Rennes

Rennes Ligue 1'de bu sezon ilk 3 içerisinde görebileceğimiz ekiplerden. Bordeaux da zaten hep üst sıralara oynayan bir takım. İki ekibin de kadroları pek değişime uğramadı. Benim beklentim az gollü bir maç olması. 0-0 veya 1-1 gibi bir beraberlik de olabilir.
Tahmin: Alt oran 1.45 veya 0 oran 3.00



KUPONLAR


340 Wigan-Chelsea          H2   2.50
352 Saar'ken-Schalke       7+   19.00

395 Atl. Min.-Botafogo     0/1   3.60
399 Ajaccio-Paris SG        H2   2.35
Toplam Oran: 401,85


     
363 Bord'ux-Rennes       ALT  1.45
372 Char'oi-S.Liege       VAR  1.55
382 A.Bilbao-Betis           1    1.70
388 İBB-Beşiktaş           ÜST  1.70

Toplam Oran: 6,49


363 Bord'ux-Rennes      0    3.00
381 Anzhi-Zenit           0    2.90
389 Kayseri-Bursa        0    3.00
394 Mersin İY-Ordu      0    3.00
Toplam Oran: 78,30

18 Ağustos 2012 Cumartesi

La Liga 1. Hafta



273 Celta Vigo - Malaga
Bu sezonun yeni ekibi Celta golcü bir takım. Hazırlık dönemini de fena geçirmediler. Malaga ise Cazorla ve Rondon'u satarak ciddi güç kaybetti. Baptista'nın da sakatlığı sürüyor. Malaga'nın puan almasının zor olduğunu düşündüğüm mücadele için öncelikli seçimim ilk yarı beraberliği.
Tahmin: İY0 oran 1.90

310 Sevilla - Getafe
İki takım da giden oyuncularla birlikte belirli bir güç kaybı oldu. Fakat Sevilla'dan ayrılan oyuncular daha efektif. Getafe de hazırlık döneminde fena performans sergilemedi. Ayrıca defansa transferde defansa yönelerek bu bölgeyi güçlendirdi. Bu maçtan beraberlik sürprizini bekliyorum.
Tahmin: 0 oran 3.30


319 Mallorca - Espanyol
Geçen sezon Avrupa kupaları için oynayan Mallorca bu sezon orta altı sıralara oynayacak gibi görünüyor. Espanyol da orta sıralarda mücadele edecek gibi. İki takım geçen sezonun ilk maçında da karşılaşmıştı. O maç 1-0 Mallorca üstünlüğü ile bitmişti. Bu maçtan da aynı şekilde az gol bekliyorum.
Tahmin: Alt oran 1.60


382 Ath. Bilbao - Real Betis
Bilbao'nun gücü zaten belli. Geçen sezon Avrupa Ligi şampiyonluğunu son maçta kaçırdılar. Bu sezon lige biraz daha fazla yükleneceklerini tahmin ediyorum. Real Betis ise hazırlık maçlarında iyiydi. Fakat ligin orta sıralarından kurtulamaz gibi duruyor.
Tahmin: 1 oran 1.70


383 Real Madrid - Valencia
Valencia bu sezon yine 3. sıranın en büyük adayı. Transferleri de isabetli. Real ise transfer bakımından sessiz geçirdiği yaz döneminde hazırlık maçlarında hep fazla gol attı. İki takım da golcü zaten. Açıkçası ben kendi sürpriz kuponumda bu maça gol sayısı bakımından 7+ oynadım. Sizlere de bu maçla ilgili önerim budur.
Tahmin: TGS 7+ oran 15.00


402 Barcelona - R. Sociedad (2h)
Barcelona'nın bu sezon bizi yeni gençler ile tanıştıracağını düşünmekteyim. İlk maçta da bu yeni genç futbolculardan bir iki tanesinin oynamasını bekliyorum. Sociedad zaten Barcelona'nın başına geçen sezon da dert açmıştı. Verilen 2 handikabı Barcelona aşamaz ve bu maçı beklendiği gibi farklı kazanamaz. Garanticiler 02ÇŞ'ı denesinler.
Tahmin: 2 oran 3.60 veya 02çş (banko) oran 1.96

409 Levante - Atl. Madrid
Geçtiğimiz sezona rüya gibi başlayıp sezon sonunda 6. sırada yer alan Levante bu sezon için kadrosunu genişletti. Ama hazırlık maçlarının verdiği izlenim bu sene orta sıralarda kalacağı yönünde. Atletico ise Salvio, Dominguez ve Perea'nın satışıyla güç kaybetti. Transferlerin bu gücü kazandıracağını sanmıyorum. Tarafların ilk maçlarında eşitliği bozamayacaklarını düşünüyorum.
Tahmin: 0 oran 3.20


431 Deportivo - Osasuna
Bir senelik Liga Adelante macerasından sonra geri dönen Deportivo transferde Portekiz'den beş oyuncu kiraladılar. Osasuna ise geçen sezon 7. olan kadrodan ayrılan ve yeni gelen futbolcularla gücünü korumaya çalıştı. Hazırlık aşamasında daha iyi görünen Osasuna bu maçtan puan alır. Sürpriz arayanlar direkt 2 yazabilirler.

Tahmin: 02çş oran 1.52 veya (sürpriz arayanlara) MS2 oran 3.00

447 Rayo Vallecano - Granada
İki takım da geçen sezon küme düşmekten son anda yırttı. Bu sezona girerken Rayo kaptanını, iki golcüsünü ve teknik direktörünü kaybederken Granada önemli isimlerle kadrosunu bir nebze güçlendirdi. Beraberlik ve alt yüksek ihtimalli tercihler.
Tahmin: 02çş oran 1.47 veya ALT oran 1.70


452 Zaragoza - Valladolid
Geçen sezon düşmekten son anda yırtan bir diğer takım olan Zaragoza Romaric ve Zuculini gibi isimlerle biraz güçlendi. Adelante'den yükselen Valladolid ise önemli transfer yapamadı. Bu maç için Zaragoza'yı şanslı görüyorum. Zoru sevenler handikaplı galibiyetini de deneyebilirler.
Tahmin: 1 oran 1.85 veya H1 oran 3.75

KUPONLAR

Sürpriz Kupon
273 Celta-Malaga          0/1   4.50
383 Real-Valencia          7+   15.00

452 R.Zar.-Valladolid      H1   3.75
Toplam Oran: 253.12

İdeal Kupon
319 Mallorca-Espanyol  Alt   1.6
382 Bilbao-Betis            1    1.7
447 Rayo-Granada        Alt   1.7
Toplam Oran: 4.62

Premier Lig 1. Hafta Cumartesi Maçları




Eveeet. Şimdi sıra geldi ilk hafta sürprizlerinin daha bir bol olduğu (sanki her hafta garip sürprizler yok da) izlemesi keyifli Premier Lig'e.

Bu sezon ilk üç içinde Chelsea, City ve United'ı göreceğiz gibi duruyor. Şampiyonluk için üçünün şansını da eşit görüyorum. 4.lük savaşını Arsenal ile Tottenham sürdürür. Kalan sıralarda herşey olabileceği için onlar hakkındaki tahminlerimi zamanla yazacağım (bir de malumunuz yazıyı 17:00'a yetiştirmem lazım). Hemen başlıyorum.

174 Arsenal - Sunderland
Arsenal'in kadrosu, van Persie'yi kaybetmelerine rağmen, geçen seneye göre daha güçlü bence. Tek eksik sağlam bir santrfor. Fakat senenin ilk sürprizini kadrosunu pek de değiştirmeyen Sunderland'den bekliyorum. Maçtan puansız ayrılmazlar.
Tahmin: 02çş oran 2.55

175 Fulham - Norwich
Norwich bu senenin küme düşme adaylarından birisi bence. Geçen sezon onları kümede tutan menajer Paul Lambert'i Aston Villa'ya kaptırdılar. Fulham ise transferlerle güç kazandı ve iyi hazırlık dönemi geçirdi. Fulham 3 puanla ayrılır. Sürpriz olmaz.
Tahmin: 1 oran 1.60

176 QPR - Swansea
QPR bu sezon akıllıca transferlerle kadrosunu çok güçlendirdi. İki ekibin de hazırlık karşılaşmalarını takip edemediğim için çok kesin konuşamıyorum ama QPR bu maçı kazanır.
Tahmin: 1 oran 1.85

177 Reading - Stoke City
Stoke City transfer döneminin sessiz takımlarından. Hazırlık döneminde de fena gözükmediler. Reading ise bu senenin en güçlü küme adaylarından. Kadro kalitesi Premier Lig için fazla yetersiz.
Tahmin: 02çş oran 1.37 veya (sürpriz isteyenler) MS:2 oran 2.60

178 West Bromwich - Liverpool
Liverpool da akıllıca transferler ile kaliteyi arttıran ekiplerden. WBA da birkaç transferle kadrosunu güçlendirdi. İlk haftanın sürpriz beklediğim maçlarından biri bu.
Tahmin: 0 oran 3.10

179 West Ham - Aston Villa
West Ham hak etmediği Championship Ligi'nden çıkmayı başardı. İyi transferler yapıp hazırlık maçlarıyla kadroyu oturttular. Aston Villa ise geçen sezonki 16.lığı unutturmak için güzel bir kadro kurdu. Hazırlık maçlarında da göz doldurdular. Bu maçta eşitliğin bozulmayacağını düşünüyorum.
Tahmin: 0 oran 3.00

268 Newcastle - Tottenham
Tottenham'da Modric büyük ihtimalle takımdan ayrılacak. Kendisinin isteği de bu yönde. Boşluğunu doldurmaya çalışıyorlar. Fakat alınan Sigurdsson ile Vertonghen takımın gücüne güç kattı. Newcastle'da sakatların sayısı ciddi boyutta. Üstelik aralarında Papiss Cisse, Demba Ba, Coloccini, Tiote ve Parker gibi kemik kadrodan isimler de var. Fakat bir kısmı maça yetişebilir.
Tahmin: 2 oran 2.30



Süper Lig 1. Hafta

İlk yazımdan yanıma kar kalan bilgiler; bir maça haddinden fazla güvenip yer vermemek gerektiği ve maçlar üzerine çok derinlemesine düşünmesem daha iyi sonuçlar aldığımı öğrenmem oldu. Ben de isterdim tüm tahminlerimin tutmasını fakat çok güvendiğim Lille ve onun kadar fazla güvenmesem de Es Es yüzümü kara çıkarttılar. Fakat ''çok düşünmeden hisler üzerine'' yazdığım maçlar ise tam tersine beni mutlu etti. Hepsi birden tuttu. Bu yönteme daha fazla ağırlık vermem gerektiğini öğrenmem iyi.

Gelelim devam yazıma. Bu hafta nasılsa kendimi deneme sürecimde olduğum için bülteni liglere ayırıp yorumlayacağım. Belki kimi açılardan avantaj da sağlayabilir, yorumlar daha derli toplu bulunabilir. Bu haftasonu serimin ilk bölümünü bizim ligle başlatıyorum.


Bu sene özellikle 5-10. sıralar arasında müthiş bir çekişme olacak gibi. Benim gözümde Ordu, Belediye, G. Antep, Kayseri, Gençlerbirliği, Kasımpaşa bu sıralara aday takımlar. Bursa-Trabzon-Beşiktaş üçlüsünü ise 3-5 arasında göreceğimizi tahmin ediyorum. Galatasaray ise şampiyonluğun en güçlü adayı görünüyor. Uzatmadan bu haftaki tahminlerime geçeyim.

248 Karabük - Trabzon
Trabzon'un kadro kalitesi bence sanıldığı kadar da düşmedi. Hala en üste oynayabilecek düzeyde kadroları var. Karabük ise mütevazı kadrosuyla ligde söz sahibi takımlardan olmayı isteyecektir. Ben hazırlık maçlarındaki performansları göz önüne alarak tercihimi beraberlikten yana kullanacağım. Ayrıca forvet eksikliklerinden dolayı kısır bir maç geçmesini bekliyorum.
Tahmin: MS:0 oran 3.20

308 Elazığspor - Fenerbahçe
Elazığ tam anlamıyla toplama bir takım oldu. Amr Zaki, Faubert ve Ivesa gibi güçlü isimleri de kadroya kattılar. Fakat hazırlık aşamasında çok iç açıcı performans göstermediler. Fenerbahçe'nin normal şartlarda oynansa çok rahat kazanacağını söylerdim. Fakat Volkan ve G. Gönül'ün kesin, Egemen'in ise muhtemelen oynayamayacağını düşündüğümde kesin bir karar veremiyorum. Bana en yakın gelen olasılık ilk yarı beraberliği.
Tahmin: İY:0 oran 2.40

309 Gaziantep - Sivas
Gaziantep'in geçen sezon sonundaki sıçrayışını hepimiz biliyoruz. Transferde bir iki önemli kayıp verse de yerlerine yeni futbolcuları almayı bildiler. Fena da bir hazırlık dönemi geçirmiş sayılmazlar. Sivasspor'da güzel transferler yaptı. Fakat bu maçta forvette yeni transferlerin hemen oynaması gerekiyor. Forvet oyuncuları sakat çünkü. Ben bu maçta G. Antep'i galibiyete yakın görüyorum.
Tahmin: 1 oran 1.80

388 İ. B. Belediye - Beşiktaş
Öncelikle Beşiktaş'ın yeni halinin sanılanın aksine daha belalı bir takım olacağını düşünmekteyim. Samet Aybaba faktörü bu hislerimde önemli paya sahip. Fakat yine de Belediye'nin evinde 3 büyüklere hep sıkıntı çektirdiğini göz ardı edemem. Belediye'nin kaliteli kadrosuyla bu maçtan 3 puan çıkaracağını düşünüyorum. Belediye'nin hocası Carvalhal'in Beşiktaş'ın eski hocası olduğunu da unutmayalım.
Tahmin: 1 oran 2.55


389 Kayserispor - Bursaspor
Amrabat ve H. Ali kayıpları Kayseri için çok büyük kayıplar. Orta sahave forvet mevkilerine Bobo, Cleyton, Mouche gibi isimleri eklerken H. Ali'nin yerine de Malik Fathi'yi alan Kayseri eski gücünden bir şey kaybetmemiş sayılır. Tabi transferlerin takıma oturması şart. Bursaspor ise çok hareketli bir transfer dönemi geçirmedi. Fakat iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. 0 ve 2 arasında seçim yapmakta zorlandığım bu karşılaşma için eleme maçları oynayan Bursa'nın daha hazır olduğunu düşündüğüm için 2'yi daha uygun görüyorum.
Tahmin: 02çş oran 1.33 veya (sürpriz kuponlara) 2 oran 2.40

394 Mersin İY - Orduspor
Mersin takımı hazırlık maçlarını güzel geçirdi ve kadrosuna güçlü oyuncuları katarak önemli bir kadro kurdular. Ordu da güçlü oyuncuları kadrosuna kattı fakat hazırlık karşılaşmalarındaki performansları vasattı. Ben buna rağmen öncelikli olarak beraberliği düşünüyorum. Fakat riskli bir seçim olacağından kesin önerim ev sahibi yenilmez seçeneği olacak.
Tahmin: 10çş oran 1.24

429 Gençlerbirliği - Antalyaspor
İki takım da önemli sayıda transfer yaparak kadrolarını güçleştirdiler. Hazırlık karşılaşmalarında da Gençler'in Sivas'ı 7-1 yendiği karşılaşmayı saymazsak denk mücadeleler ortaya koydular. Fakat bahsettiğim maçta Gençlerbirliği olağanüstü bir oyun çıkardı. Ben bu maçta da o kadar olmamakla birlikte yine iyi bir mücadele bekliyorum Gençler'den. Fakat Antalya beraberliği koparır.
Tahmin: 0 oran 3.40

437 Galatasaray - Kasımpaşa 
Kasımpaşa bu sezona flaş transferler ve iyi bir hazırlık dönemiyle giriyor. Keza Galatasaray da kadroyu çok fazla güçleştirdi ve derin bir rotasyon elde etti. Kasımpaşa'nın kadrosunun tam anlamıyla oturduğunda üst sıralara oynayacağını düşünüyorum fakat daha erken. Bu maçta Kasımpaşa gol bulur ve Galatasaray maçı kazanır. O yüzden en mantıklı seçeneği 2.5 gol üstü olarak düşündüm.
Tahmin: Üst oran 1.50
KUPONLAR

Banko
248 Karabük-Trabzon ALT 1.80
309 G.Antep-Sivas       1   1.80
394 Mersin İY-Ordu   10çş 1.24
437 G.Saray-K.Paşa   ÜST 1.50
Toplam Oran: 6.02

Sürpriz
308 Elazığ-F.Bahçe    İY0  2.40
388 İBB-Beşiktaş      0/1   5.75
429 G.Birliği-Ant.        0    3.40
Toplam Oran: 46.92



17 Ağustos 2012 Cuma

17 Ağustos 2012 Cuma

Merhaba.
İşe kısaca kendimden, vizyon ve misyonumdan bahsederek başlayayım. Yıllardır bahis oynarım. Tutan kuponlarımın sayısı, tutmayanların sayısından elbette ki az. Zaten fazla olsaydı bu satırları yazmak yerine İbiza'da, Miami'de falan tatilde olurdum. Ama az dediysem de hep dibe batan konumda da değilimdir. Neyse, diyeceğim o ki, kendi iddaa serüvenimi bu blog ile insanlarla paylaşmak, kuponlar tutturmak istedim bir gün. Bu satırları da işte tam bu yüzden okuyorsunuz. Yıl içerisinde kah bir iki maçla kah 15-20 maçla burada yazıyor olacağım. Bazen de iddaaya kendi bakışımı, ne tür kuponlar yaptığımı anlatacağım. Umarım yıl sonunda hepimizin cepleri dolar da fazla küfür yemem. Fazla uzatmadan hemen yola koyuluyorum.



Yeni transferler, kamp dönemleri, hazırlık maçları, Avrupa kupaları elemeleri derken futbol için koca bir yaz dönemi bitiyor. Taraftarlar heyecanlı; takımlarının sahaya çıkmalarını bekliyorlar. Tabi iddaaseverlerde de ayrı bir sevinç var. Spor Toto Süper Lig, La Liga ve Premier Lig'in başlayacak olmasıyla iddaa bülteni de şenlendi. Uzun bir süre sonra 350'den fazla maç içeren bir bülten var. Hemen kendi yorumlarıma, kuponlarıma geçiyorum.

111 Eskişehirspor - Akhisar Bld. 

Akhisar mütevazı kadrosuyla geçen sene Bank Asya'da sürpriz yaparak kağıt üzerinde güçlü rakiplerine karşı sezonu şampiyon tamamladı. Bu sene de mütevazı bir kadro kurdular.
Es Es sezonu Avrupa Ligi için erkenden açtı. Güçlü kadrosunun yanında sezonu erken açmaları da bir avantaj. Fakat takım içinde bir takım sorunlar olduğu da aşikar. Batuhan'ın ayrılışının yanı sıra Ersun Yanal'ın bazı oyuncular ile sorunları olduğu söyleniyor. Ben yine de Eskişehir'in galip ayrılacağını düşünüyorum. Sürpriz kuponlarda handikaplı beraberlik de denenebilir.
Tahmin: MS:1
 oran 1.40 (banko) veya MS:handikaplı 0 oran 3.40 (sürpriz) 

113 Lille - Nancy
Nancy geçtiğimiz sezonu orta sıralarda tamamladı. Bu sezona galibiyetle başlamış olsalar da kadroları bence geçen sezona göre daha güçsüz. Lille ise yıldızları Hazard'ı satıp S. Kalou ve Marvin Martin gibi iki önemli yıldızı aldılar. Kadro oturursa takım geçen seneki performansını tekrarlar. Bu maçın Lille için bir önemi de var. Yenilenen statlarının açılışını yapacaklar.
Tahmin: MS:1 oran 1.30 (banko) veya MS:handikaplı 1 oran 2.05 (sürpriz)


114 Villareal - Real Madrid B
Öncelikle şunu belirtmem lazım Real Madrid'in B takımı Barcelona'nın B takımına oranla çok daha güçsüz. Aralarında güç bağlantısı kurmak isteyenler lütfen o şekilde düşünsünler. 
Villareal geçen sezon herkesi şaşırtarak küme düştü. Güçlü kadrolarını tam anlamıyla koruyamadılar. Fakat yine de Liga Adelante (2.lig) için fazla iyiler. Cavenaghi ve Mellberg'i kadrolarına kattılar. Ayrıca Villareal B'den 2. lig tecrübeli birçok oyuncuyu aldılar. Hedef şampiyonluk.
Tahmin: MS:1 oran 1.70 (banko)


123 Aalborg - Midtjylland
Midtjylland bu sezon deplasmandaki maçlarda kötü sonuçlar 
(3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik) aldı. Fakat benim için asıl kıstas bu maç öncesi yaşanan sakatlıklar oldu. İlk 11 için önemli olan 4 isim ya sakat ya da cezalı. Bu isimlerin alternatifleri olan 3 oyuncuda da sakatlık var. Yani Midtjylland kadro kurmakta sıkıntı çekecek bu hafta. Aalborg yenilmez. Sürpriz kuponlar için Aalborg galibiyetini öneririm.
Tahmin: MS:10çş oran 1.37 (banko)


109 Barcelona B - Almeria
Barcelona B takımı normal şartlarda 2.ligden yükselebilecek bir kaliteye sahip. Fakat aynı ligde aynı 2 takım bulunması mümkün olmayacağından 2.ligde kalıyorlar. A takımın taktiğinin benzeri kullanıp maçlara fazla yüklenmiyorlar ama A takım seviyesinde pas yapıyorlar.
Almeria ise çok geniş bir kadroya sahip değil fakat hazırlık maçlarında iyi göründüler. Bu sene üst lige çıkma şansları var. Ben bu maça Barca B takımının fazla yüklenmeyeceğini düşünüyorum.
Tahmin: MS: 02çş oran 1.52 (banko) veya MS:0 oran 3.10 (sürpriz)

Çok derinlemesine düşünmeden hislerimi dinlediğim tahminlerimi de yazıyorum.
Kod        Maç                       Tahmin
112 Cardiff - Huddersfield    MS:1 (1.65)
108 Tours - Nantes            MS:2 (2.50)

118 A. Kiev - Illichivets       MS:1 (1.70)

Sürpriz Kupon

108 Tours - Nantes            MS:2 (2.50)
111 Eskişehir - Akhisar Bld.  MS:H0 (3.40)
113 Lille - Nancy                MS:H1 (2.05)
123 Aalborg - Mitjylland       MS:1 (2.60)

Toplam Oran: 45.30

Banko Kupon
109 Barcelona B - Almeria    MS:02çş (1.52)
111 Eskişehir - Akhisar Bld.  MS:1 (1.40)
113 Lille - Nancy                MS:1 (1.30)
114 Villareal - R.Madrid B     MS:1 (1.70)
Toplam Oran: 4.70